10 dåbsgaver i sølv – gave idéer til barnedåb

Skal du til barnedåb og mangler du lidt inspiration til en gave? Her kommer lidt inspiration til 10 klassiske dåbsgaver i sølv. Det er  smukke og populære dåbsgaver, som kan fås i sølv, sølvplet, fortinnet, forkromet og i stål – alt efter smag og pengepung.

10 dejlige dåbsgaver i sølv

Vi har fundet nogle søde gaveideer , som vi præsenterer her.

Barneske i sølv – en fin dåbsgave

Hvis du ikke ønsker at købe et helt dåbsbestik, er en barneske i sølv med barnets navn en god mulighed for dåbsgaver i sølv. En sølvske er en klassisk og traditionel dåbsgave, som vil vække glæde. I mange familier er der tradition for at  bedsteforældrene eller gudmor / fadder giver en indgraveret ske til dåbsbarnet som minde om den store dag. Du kan få lidt inspiration her til fine skeer med H. C. Andersen motiver i sølv eller sølvplet fra Gense.

Køb børne bestik i sølv her

Bordflag med gravering

Til begge mine drenge har jeg fået et fint dåbsflag med indgravering som dåbsgave. På flaget har vi fået barnets navn, fødselsdato og dåbsdato graveret og når de skal konfirmeres, vil jeg sørge for at få indgraveret konfirmationsdatoen også. Det er hyggeligt for barnet at have sit eget helt personlige flag, som kan pynte på bordet hver gang barnet har fødselsdag. Med en indgravering får barnet også en helt unik dåbsgave. Flagstangen kan fås i mange udgaver – en forsølvet udgave, i stål, forkromet eller fortinnet. Udover graveringen kan flagstangen fås med dåbsmotiver. Du kan se de mange muligheder for bordflag her fra bl.a. Piet Hein.

Køb Piet Hein flag her

En rigtig kær sparegris – bamse med hjerte fra Nordahl Andersen

Sparegris

Der fines mange fine sparegrise eller sparebøsser og det er en god gaveidé til barnedåben, da en sparegris kan lære børn om at spare op, når han eller hun bliver ældre. Du kan få sparegrisen graveret med barnets navn, så der ikke er nogen tvivl om hvem sparebøssen tilhører, hvis der er flere børn i familien.

Der findes mange forskellige typer af sparebøsser: Du kan få sparegrise i sølv, sparegrise fra Georg Jensen, de søde og sjove hoptimist sparegrise og sparegrise, der ligner Rasmus Klump, Kaj og Andrea, elefanter, pandaer, pingviner osv. Du kan se en masse søde sparegrise via linket nedenfor.

Køb sparegris her

Georg Jensen elefant sparegris – Moneyphant

En mere utraditionel, men sød og elegant sparebøsse finder du hos Georg Jensen, som laver sparebøssen “Moneyphant“. Den er i rustfrit stål og kommer i 3 udgaver: den lille “Miniphant”, den klassiske “Moneyphant” og “Monetphant med tvillinger”, som er en udgave med 2 små søde elefanter i træ, som bor inde i en større – en super kær dåbsgave.

Køb Moneyphant her

Børnebestik med Disney motiv

Et børnebestik er en rigtig god gaveidé til dåbsbarnet. Et spisesæt med kniv, gaffel, ske og teske kan holde i adskillige år, ja igennem hele barndommen og tages frem ved fødselsdage og andre festlige lejligheder og være et minde om barnedåben. Bestikket kan indgraveres med barnets navn, så gaven bliver helt unik og du kan få børnebestiksæt med mange søde motiver, som barnet vil elske, f.eks. Frost eller Cars.

Køb børnebestik med Disney her

Sødt barnebestik med bamsemotiv fra Nordahl Andersen

Dåbsbestik fra Nordahl Andersen

Et andet populært valg, er et dåbsbestik fra Nordahl Andersen. Børnebestikket er i rustfrit stål og der findes mange fine motiver, som passer både til den lille pige og dreng. Blandt andet motiv med and, bamse, panda og hunde. Bestikket kan graveres med f.eks. barnets navn og dåbsdatoen.

Køb dåbsbestik fra Nordahl Andersen her

En forsølvet fotoramme er en fin gave idé til barnedåben, hvis du ønsker at give dåbsgaver i sølv. Den dejlige lille baby skal selvfølgelig have taget et fin portræt og denne fotoramme med bamsemotiv er virkelig kær til at indramme portrættet. Fotorammen kan pynte i stuen eller på børneværelset med et sødt billede af dåbsbarnet og vil være et minde om den store dag. Fotorammen kan evt. gives sammen med et gavekort til en fotograf.

Køb fotoramme her

Rangle i sølv

Denne søde lille Nuser rangle i sølvplet fra Nordahl Andersen er en fin lille gaveidé, hvis du ønsker at give dåbsgaver i sølv. Ranglen kan f.eks. hænge hen over puslebordet eller barnets seng, så babyen har noget fint at kikke på. Se det store udvalg via linket nedenfor. Fra 395 kr.

Køb sølv rangle her

Min første tand og min første hårlok

Et sødt lille skrin til babys første tand og hårlok. Skrinet består af et cirkustog, som trækkes af en elefant.

Køb cirkustog her

Dåbsrør, dåbsgaver i sølv

Fint dåbsrør med holder i sølvplet

Et dåbsrør er den klassiske dåbsgave i sølv. Det består af et rør eller en kasse, som er fremstillet i sølvplet. Man kan åbne røret i den ene ende og opbevare dåbsattesten i røret Røret kan graveres med barnets navn og dåbsdatoen.

Køb dåbsrør her

Se også: De bedste dåbsgaver i 2019 – masser af inspiration og gaveidéer 

Hvad koster en gravering typisk?

De gaveidéer til barnedåb, som vi præsenterer her, kan normalt indgraveres med barnets navn og andre vigtige oplysninger, f.eks. fødselsdato og dåbsdato. Det kunne også være det tidspunkt han/hun er født på og fødselsvægt / længde.

Prisen kan variere alt efter, hvor du bestiller graveringen, men typisk vil der være et fast gebyr, samt en pris per bogstav/tal. Mange steder er der dog bare en fast pris på f.eks. 75 kr. eller 100 kr. for graveringen uanset antallet af bogstaver eller tal.

Du bør måske overveje at aftale det med dåbsbarnets forældre inden du bestiller en graveret dåbsgave, så barnet ikke får flere af den samme gave, alternativt kan du nøjes med at give et gavekort til graveringen, så gaven kan byttes, hvis det bliver relevant.

Dåbsgaver i sølv – en traditionel og personlig gaveidé

En vigtig del af barnedåben er, at give dåbsgaver til den lille baby. Det er vigtigt at vælge en gave, som barnet kan få glæde af og mindes, når det bliver ældre. En traditionel barnedåbsgave er gaver i sølv så som sparebøsser, bordflag, sølvske, bestiksæt, det er en dejlig gave, som passer til både drenge og piger og som vil give minder mange år efter dåben.

Dåbsgaver i sølv kan også gøres personlige ved at de bliver graveret med barnets navn, fødselsdato og dåbsdato.

2 Replies to “10 dåbsgaver i sølv – gave idéer til barnedåb”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *