Invitationer til barnedåb: Alt hvad du bør vide

I denne artikel om invitationer til barnedåb, kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal skrive en invitation til en barnedåb.

En invitation til barnedåb bør være personlig og bør indeholde et billede af dåbsbarnet. Traditionelt er det forældrene, der står som afsender af barnedåbsinvitationen, men du kan også vælge at skrive det som om det er barnet selv, som inviterer.

En dåbsinvitation bør som udgangspunkt indeholde:

  • Anledning
  • Tidspunkt
  • Sted
  • Hvornår gæsten skal give svar, om han/hun kommer
  • Telefonnummer og e-mail til at give svar.

Se et sødt udvalg af dåbsinvitationer her

Hvornår skal man sende barnedåbsinvitationen ud?

I bør begynde at overveje, hvordan invitationerne til barnedåben skal se ud som noget af det allerførste, når I skal planlægge barnedåben.

I bør som minimum sende invitationerne ud 1 1/2 måned før dåben. Lige så snart I kender datoen bør I sende en mail/SMS eller et kort med “save-the-date” og informere jeres gæster om datoen for barnedåben, så gæsterne hurtigt kan reservere dagen. (Husk i øvrigt: det er super dårlig stil ikke at have styr på hvem man har sendt “save-the-date” info ud til, hvis man så glemmer at invitere dem rigtigt senere!)

Det kan godt være du synes det er tidligt at overveje dåbsinvitationerne flere måneder inden barnedåben, men der er flere elementer, som du skal tage højde for:

  • Gæstelisten – hvem skal med?
  • Budget
  • Valg af sted til barnedåben
  • Bestilling af mad

Gæsteliste

Inden i begynder at sende barnedåbsinvitationer ud, skal I have styr på jeres gæsteliste. Hvem skal inviteres til barnedåben?

Budget – hvor meget må barnedåben koste?

I skal overveje jeres budget – hvor mange gæster har I råd til at invitere? Og hvor stor en barnedåb ønsker I at holde? Skal det være et lille intimt arrangement for den nærmeste familie og de tætteste venner? Eller skal det være en overdådig affære med 80 gæster?

Bestille lokaler / finde et sted at holde barnedåb

I skal vide, hvor festen skal holdes inden I kan sende invitationerne ud, så I kan skrive sted og evt. adresse på invitationen.

Bestille mad / catering til barnedåben

Hvis I holder barnedåb på en restaurant/kro, så skal I give besked om hvor mange personer I cirka bliver. Hvis I bestiller catering, bør I tjekke med cateringfirmaet, hvornår de skal have den endelige bestilling fra jer. Den information, skal du bruge til invitationen, når du skriver, hvilken dato du senest skal have svar på om folk kommer.

Så I er nødt til at finde ud af, hvad det må koste og hvem I virkelig gerne vil have med til barnedåben. Når I har fundet ud af det, så kan I begynde at overveje dåbsinvitationerne.

Se et sødt udvalg af dåbsinvitationer her

Husk at være i god tid med barnedåbsinvitationen

Invitationerne til dåben skal være ude i god tid, så I kan få et svar tilbage fra jeres gæster hurtigst muligt. Bestiller I jeres invitationer på nettet med en fortrykt tekst, kan det godt tage 14 dage inden de kommer. Det er en god idé få en anden person til at læse korrektur på jeres invitationer, inden du bestiller dem. Det er rigtig ærgerligt, hvis der er stavefejl eller skrevet en forkert dato.

Køb af invitationer til barnedåb eller hjemmelavede invitationer?

I kan købe jeres invitationer eller I kan vælge at lave jeres egne barnedåbsinvitationer. Der er mange muligheder for at pynte invitationerne, så de bliver flotte, men prøv at begrænse pynten lidt, gør det hellere lidt enkelt og smagfuldt. Bestil eller lav også lidt ekstra invitationer, så du har en backup, hvis en af dem bliver ødelagt eller hvis du kommer i tanke om, at du har glemt at tælle en gæst med. Det er også sjovt at beholde en invitation selv til en scrapbog, fotoalbum eller til Barnets Bog.

Ønsker du at lave dåbsinvitationer selv? Få inspiration her

Hvis du vil lave invitationerne selv, kan det være et hyggeligt projekt, men det kan også blive en stresfaktor, hvis du ikke synes invitationerne bliver så pæne som du havde forestillet dig eller hvis du har overvurderet tidsforbruget, når du samtidigt har en lille baby, som skal passes. Ofte tager det længere tid at lave sine egne invitationer end man lige regner med på forhånd, især hvis man skal lave 30-40 stykker. Du kan evt. prøve at købe lidt materialer og så lave en enkelt invitation. Hvor lang tid tog det dig? Hvis du skal lave 30 mere, kan du så nå det? At lave en enkelt prøve invitation kan give en realistisk ide om, hvor lang tid projektet vil tage og om invitationen bliver så pæn som du havde forestillet dig.

Se også: 10 tekst skabeloner til barnedåbsinvitationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *