Baby shower lege – 25 sjove selskabslege til babyshower

Når et nyt barn melder sin ankomst, skal det fejres!  Det gøres bedst med et babyshower – og til et babyshower  hører lege og underholdning.

Her får du de 25 bedste baby shower lege og masser af skabeloner –  du vælger bare dem, du synes er sjovest og passer  bedst til selskabet. Normalt vil man afholde 3-4 lege i forbindelse med et baby shower – mere end det kan blive svært at nå, hvis der også skal være tid til hygge, snak, mad og gaveåbning!

Du finder også en samling af gratis skabeloner til legene, som du kan printe – så er du klar til den store dag!

25 sjove lege og aktiviteter til babyshower

1) Dekorere bodystocking

Mor kan næsten ikke få for mange bodystockings / sparkedragter til den nye baby. Hjælp med at dekorere dem med en sjov besked eller en flot tegning/design. I uddeler en hvid bodystocking til hver gæst og så kan I bare gå i gang med at pynte hver jeres bodystocking.

dekorere bodystocking, babyshower

Legen kræver:

Hvide bomulds bodystockings (f.eks. disse body’er)
Tuscher til at tegne på tøj
Pap til at lægge ind i body’en, så stoffet strækkes og der ikke svines unødigt.

2) Pynte træklodser til baby

Klodser er sjovt legetøj, når baby bliver lidt ældre, de kan også stå på en hylde og pynte på babys nye fine børneværelse. I får en træklods hver, som I kan dekorere med et bogstav eller en  sød tegning.

pynte træklodser, lege babyshower

Legen kræver:

Neutrale træklodser uden pynt – se f.eks. disse klodser
Maling  til at pynte klodsen, gerne i lyseblå/lyserød/sølv/guld og andre søde farver.
Køkkenrulle/plastik/viskestykker til at beskytte bordet og tøjet.

3) Skriv søde og sjove beskeder på ydersiden af en ble

Legen går ud på, at I får en (ubrugt) babyble hver. Skriv en sød eller sjov besked / citat til de kommende forældre på ydersiden af bleerne. Når mor og far kommer hjem fra hospitalet og måske står lidt trætte og slidte og skifter ble nr. 8 den dag, finder de en af jeres bleer og får lidt at grine af.

Legen kræver:

  • En pakke babybleer, køb f.eks. Libero nr. 2 (gul pakke)
  • Tuscher til at skrive på bleerne. 

4) Babys første gæstebog

Køb en fin notesbog / gæstebog, som alle gæsterne kan skrive søde og sjove råd og hilsner ned til baby og de kommende forældre. I kan evt. sætte fotos ind af hver gæst på samme side i bogen, som deres hilsen eller råd. Gæstebogen kan bruges igen senere ved dåben, konfirmation osv.

Sød gæstebog med guldhjerte
Sød gæstebog med guld hjerte

Legen kræver:

Notesbog / gæstebog,  Se stort udvalg af gæstebøger her
Kuglepen
Polaroid kamera – måske har en af gæsterne et liggende fra sit bryllup? – husk film.

5) Baby shower lege: Drikke af sutteflaske konkurrence

Lav 2, 3 eller 4 hold – alt efter hvor mange I er. Hvert hold får en sutteflaske, som de skal komme væske i – det kan være juice, sodavand, mælk eller lign. Udpeg en fra holdet, som skal drikke af sutteflasken, mens de andre hepper. Den, der først får drukket indholdet fra sutteflasken vinder. Legen kan evt. peppes yderligere op ved at udstyre deltagerne med en hagesmæk.

Legen kræver:

Sutteflasker (Den vordende mor kan  bruge dem til baby senere)
Et par hagesmække (kan også udleveres til den vordende mor bagefter) + et stykke forlænger silkebånd og sikkerhedsnåle – hvis hagesmækkene er lidt for korte.
Præmie til vinderholdet

Se også: Babyshower – de bedste gaveidéer

6) Baby shower lege: Tid til at made baby

Del jer ind i hold, så I går sammen to og to. Den ene skal have bind for øjnene og skal made den anden deltager med f.eks. æblemos (lad være med at vælge babymad, som er alt for uappetitligt – vælg noget frugtmos eller det kan også bare være flødeboller, flødeskumskage eller andet). Spørg for viskestykker, så tøjet ikke bliver alt for griset. Legen er på tid. Først får den ene deltager 1 minut til at made den anden og bagefter skifter I. Det af holdene, hvor begge deltagere først når igennem et glas æblemos på under 2 minutter vinder.

æblemos, babyshower

Legen kræver:

Madvare f.eks. æblemos
Tørklæder til bind for øjnene
Køkkenrulle / viskestykker
Præmie til vinderholdet

7) Baby shower lege: Mor eller far quiz

I denne sjove quiz skal gæsterne  besvare 10 spørgsmål. I skal gætte om det er den vordende mor eller far, der vil gøre forskellige ting med baby. Den vordende mor udfylder også quizspørgsmålene og den gæst, som har flest rigtige svar vinder (flest rigtige = samme svar, som den vordende mor).

Mor eller far quiz. Husk kuglepenne til alle.
Husk præmie til vinderen

8) Baby shower lege: Hvad er der i pusletasken?

Kan du gætte, hvad der gemmer sig i en pusletaske ved at føle med dine hænder?   Fyld en pusletaske med forskellige babyting, sutteflaske, ble, hagesmæk, rangle osv. sørg for der er mindst 7 ting.

Derefter skal pusletasken gå rundt mellem gæsterne. De må ikke kikke ned i tasken, men skal føle på tingene, de må heller ikke fortælle hinanden om indholdet. Hver gæst har 1 minut til at mærke på tingene. Herefter skriver de ned, hvad de tror er i tasken. Den, der har gættet flest rigtige babyting vinder!

Lækker pusletaske fra ByStroom

Legen kræver:

Pusletaske (der er formodentlig en deltager, der har en I kan låne eller I kan slå jer sammen og give den i gave til den kommende mor)
Forskellige babyting – flaske, sut, ble, hagesmæk, rangle, hue, stofble osv. (igen kan I låne jer frem, eller I kan købe nye ting, som den vordende mor kan få bagefter)
Præmie til vinderen

Baby shower pynt? Få inspiration her

9) En lille sød historie til den nye baby

I denne leg skriver I en lille historie til babyen: Hver gæst får udleveret et brev/historie og skal udfylde de tomme felter, bagefter får den kommende mor alle historierne. Du kan skrive din egen historie eller bruge skabelonen her på siden.

Skabelon til udprint:

Pige

Dreng

Ukendt køn /unisex

Husk kuglepenne til alle.

10) Ønsker for babyen

Hver gæst får en skabelon, de skal udfylde. Her skriver gæsterne alle deres ønsker til den nye baby. Gæsterne skal skrive hvad de ønsker, at babyen skal lære, elske, huske, drømme om, udvikle sig til m.m. Bagefter får den kommende mor alle ønskerne udleveret.

Skabelon til udprint. Husk kuglepenne til alle:

Dreng

Pige

Ukendt køn / unisex

11) Baby shower lege: Måle mors mave

Dette er en klassisk selskabsleg til babyshower – gæt omkredsen på den vordende mors mave – alle klipper et stykke garn af en garnnøgle. Garntråden skal være lang nok til at den lige akkurat kan passe rundt om den gravide mave. Når alle har klippet et stykke tråd af, skiftes I til at måle maven med jeres garntråd. Den, der kommer tættest på den præcise størrelse på maven vinder.

Legen kræver:

Garnnøgle
Saks
Præmie til vinderen

12) Baby shower lege: Babymad – blindtest

Den vordende mor får bind for øjnene og skal i en blindtest smage forskellige typer af babymad og  gætte, hvad det er for noget babymad. En af gæsterne mader den vordende mor med en skefuld af hver type babymad, mens hun har bind for øjnene.
Tip: Vælg noget babymad, der ikke er alt for uappetitligt – frugtmos er en del bedre end laks i sovs, når babymaden er kold og man måske i forvejen er lidt kvalm, fordi man er gravid..

babyshower lege

Legen kræver:

4-5 forskellige glas med babymad
Tørklæde til bind for øjnene
Køkkenrulle / viskestykker til at tørre op med/beskytte tøjet
Papir og kuglepen til at notere svarene
Præmie til den kommende mor

13) Sjov quiz om den vordende mor

Lær noget nyt om festens centrum med denne quiz. Brug denne skabelon der indeholder sjove spørgsmål om den vordende mor. Når I alle har udfyldt spørgsmålene, vil den gravide give de rigtige svar – den, der har flest rigtige vinder.

Print skabelon. Husk kuglepenne til alle.
Husk præmie til vinderen

Se også: Babyshower – de bedste gaveidéer

14) Baby shower lege: Babyface – gæt en baby

Hver gæst skal medbringe et billede af sig selv som baby og I skal gætte hvem, der er hvem. Hæng billederne op på et stykke A3 ark med lidt dobbelt klæbende tape. Alternativt kan I hænge billeder op på en snor med små tøjklemmer. Lad alle deltagerne gætte, hvem der er hvem. Den, der har flest rigtige vinder.

babyshower lege, baby shower lege

Legen kræver:

Dobbeltklæbende tape
A3 karton ark, eller:
Snor og søde små klemmer
Babybillede af alle gæsterne (husk også at skaffe et billede af den vordende mor som baby, hvis I holder babyshower som surprise party)
Præmie til vinderen

15) Baby shower lege: Sig baby

Prøv at gætte, hvor mange gange den vordende mor vil sige ordet “baby”

Inden den vordende mor ankommer til sit babyshower skal hver gæst skrive antallet af gange, hun tror, at den vordende mor har tænkt sig at sige ordet “baby”. Bagefter bliver en person tildelt rollen som “dommer” i konkurrencen ved at optælle antallet af gange den gravide siger “baby” i løbet af f.eks. den første time af hendes babyshower. Den person, der er tættest på antallet af gange vinder. Det sjove ved denne leg er, at den vordende mor ikke ved, at I har gang i en konkurrence, før vinderen bliver udråbt.

Legen kræver:

Papir og kuglepen til alle
En person, der har lyst til at være “dommer”
Præmie til vinderen

16) Baby shower lege: Sig ikke baby

Et lidt andet twist end den foregående leg. I denne leg skal alle gæsterne (inkl. den kommende mor) undgå at sige bestemte ord fra listen nedenfor. I begyndelsen af arrangementet giver du alle deltagerne et stykke farvet satinbånd, de skal sætte på tøjet, (f.eks. binde løst om håndleddet eller fast i en halskæde – ikke for mange dobbeltknuder, det skal være nemt at løsne båndet igen). Derefter giver du gæsterne en liste hver med ord, som de ikke må sige, imens legen varer. Hvis en deltager fanger en anden deltager i at sige en af de forbudte ord,  må vedkommende tage personens satinbånd. Den, der har flest satinbånd, når legen slutter, har vundet. En sjov leg til babyshower. Husk: Det er bedst hvis I har sat tid på denne leg, f.eks. at den skal vare imens I spiser eller indtil gaverne er åbnet.

Legen kræver:

Print skabelon – hver gæst skal have et kort
Et stykke satinbånd til hver gæst – evt. i forskellige farver
Præmie til vinderen

Baby shower pynt? Få inspiration her

17) Baby shower lege: Gæt ord i vuggeviser og børnerim

Baby shower quiz spørgsmål: Kan du huske alle ordene i klassiske vuggeviser og børnerim? Se om deltagerne i jeres babyshower kan, når I uddeler disse quiz spørgsmål. I denne babyshower leg, skal I teste deltagernes evner, når det gælder teksterne til vuggeviser og rim. Giv hver gæst en seddel med  populære vuggeviser / børnerim, men nogle af ordene mangler! Gæsterne skal forsøge at udfylde de manglende ord i sangen/rimet. Sammenlign til sidst og se, hvem der havde flest rigtige.

Legen kræver:

Print skabelon – hver gæst skal have et ark.
Kuglepenne til alle gæsterne
Præmie til vinderen
Facit

18) 5 ting jeg elsker ved den vordende mor

Fortæl den vordende mor, hvor meget I alle sammen holder af hende med disse kort, I kan printe og udfylde ved babyshower festen – der er 6 forskellige templates I kan vælge i mellem. Print  skabelonerne og læg en ved siden af hver tallerken på bordet + kuglepen. Under frokosten / spisningen beder du alle gæsterne om at udfylde kortene. Når babyshoweret er slut, indsamler du kortene og overrækker dem til den vordende mor.

Legen kræver:

Skabelon til udprint – hver gæst skal have et kort. Det ser flot ud, hvis du klipper papiret til og limer det på et A4 karton ark i en matchende farve.
Kuglepenne til alle gæsterne

Skabelon til udprint 1

Skabelon til udprint 2

Skabelon til udprint 3

Skabelon til udprint 4

Skabelon til udprint 5

Skabelon til udprint 6

19) Baby shower lege: Gætteleg om baby

I denne gættekonkurrence skal I gætte spørgsmål så som: Hvad er babyens fødselsvægt, øjenfarve og længde. Men I vil  af gode grunde ikke vide, hvem, der vandt, før baby er født.

Få hver deltager til at udfylde et kort med spørgsmål om babyen. Kom de udfyldte kort ned i en fin glaskrukke / syltetøjsglas (kan pyntes med en sød sløjfe). Når baby er født kan mor gå alle kortene igennem og more sig over, hvem der kom tættest på.

Legen kræver:

Skabelon  til udprint – hver gæst skal have et kort
Fin glaskrukke eller lign.
Kuglepenne til alle gæsterne

Gætteleg – dreng

Gætteleg – pige

Gætteleg – ukendt køn

Se også: Babyshower – de bedste gaveidéer

20) Fyld fryseren

Måske ikke så meget en konkurrence, men det kan være en sjov overraskelse til de kommende forældre. Hvis forældrene allerede har alt, hvad de skal bruge til den lille eller skal være forældre for 2. eller 3. gang, kan I alle medbringe en ret til fryseren, så behøver de kommende forældre ikke spekulere over aftensmad i den første tid med baby. Hvis familiens fryser ikke er stor nok, kan en af gæsterne opbevare retterne og komme med dem efterhånden.

21) Baby shower lege: Kendte menneskers babynavne – gætteleg

Baby shower quiz spørgsmål: Hvilket babynavn hører sammen med hvilken celebrity mor? Den, som har flest rigtige vinder! Få hver deltager til at udfylde en quiz, hvor de skal matche navne på børn med en berømt mor. Den, der har flest rigtige vinder.

Legen kræver:

Quiz spørgsmål – hver gæst skal have en quiz udleveret.
Kuglepenne til alle gæsterne
Præmie til vinderen
Facitliste

22) Baby shower lege: Babynavne konkurrence

Hvor mange babynavne kan du komme i tanke om for hvert bogstav i alfabetet? Den som først finder på et navn til hvert bogstav (eller så mange bogstaver, som muligt) vinder!

Legen kræver:

Skabelon til udprint – hver gæst skal have en quiz udleveret
Kuglepenne til alle gæsterne
Præmie til vinderen

23) Baby shower lege: Babynavne fra dyreriget – hvem kender flest?

I quizzen er det listet en række dyr, hvor dyreungerne har andre navne end de voksne dyr. Nede under står navnene på dyreungerne. Hvor mange kan I matche? Den, der har flest rigtige vinder.

Legen kræver:

Skabelon til udprint – hver gæst skal have en quiz udleveret.
Kuglepenne til alle gæsterne
Præmie til vinderen
Facitliste

24) Baby Bucket Liste

Bed alle gæsterne om at skrive en ting hver, som den vordende mor bør gøre i løbet af babys første år. Det kunne være ting som deltagerne selv ville ønske de havde gjort med deres egne børn, ting de selv vil gøre, hvis de får et barn eller ting, de tænker, at de kommende forældre vil nyde at gøre. Det kunne være udflugter, bestemte øjeblikke, der er vigtige at huske eller råd, der er særligt vigtige. I indsamler alle kortene og giver dem til den vordende mor, når babyshower slutter.

(Bucket liste = En liste over ting, en person håber at nå i løbet af deres liv eller en bestemt tidsperiode)

Skabelon til udprint. Hver gæst skal have et ark. Husk kuglepenne til alle.

25) Hvor mange babyting kan du komme i tanke om på et minut?

Sæt et ur/mobiltelefon til 1 minut. Imens skriver hver gæst alle de babyting ned, som hun kan komme i tanke om (f.eks. sutteflaske, ble, tæppe, rangle, sut, stofble osv.) . Den person, der kan nævne flest ting vinder. Endnu en af de sjove lege til babyshower.

Legen kræver:

Et stykke papir til hver gæst
Kuglepenne til alle gæsterne
Præmie til vinderen

Det var lidt om lege til babyshower. Ovenfor fik du 25 idéer til babyshower. Vi håber, at en eller flere kan bruges i forbindelse med jeres baby shower.

Se også: Babyshower – de bedste gaveidéer

Hvad laver man til baby shower?

Du har her fået en lang række gode idéer til babyshower. Her er en masse baby shower lege og skabeloner med baby shower quiz spørgsmål på dansk. Så burde jeres baby shower underholdning være sikret, men selvom vi her lister hele 25 baby shower lege, så lad være med at gå fuldstændig amok i sjove selskabslege. Vælg 2-4 lege, som I synes passer bedst til den vordende mor og deltagerne i det kommende baby shower. Der skal også være tid til alle de andre ting – spise kage, åbne gaver, snakke og hygge – uden I skal føle, at I skal skynde jer.

Babyshower lege – underholdning – baby shower

Vi har her listet en masse muligheder – lige fra blindsmagningskonkurrencer, dekorering af bodystockings, babyfotos og mere traditionelle quiz spørgsmål / baby shower spørgsmål. Der er masser af aktiviteter til babyshower at vælge i mellem.

Til baby shower består en del af fejringen af sjove selskabslege også kaldet baby shower lege. Andre dele af fejringen består i at give gaver, spise, hygge og snakke.

Hvis du er vært ved et babyshower for en nær veninde, søster eller kusine er det vigtigt, du sørger for at gæsterne hygger sig og føler sig underholdt. Men lad være med at føle dig presset til at arrangere en masse babyshower lege eller finde på helt nye og unikke lege, som aldrig er set før. Find på sjove aktiviteter, som passer til den kommende mor og som vil gøre hende glad.

Det kan også være en god idé at have en gæstebog i forbindelse med det kommende baby shower. Gæsterne kan skrive en lille hilsen til den vordende mor eller måske et godt råd, når arrangementet starter. Senere kan den vordende mor kikke hilsnerne igennem og have et særligt minde om en dejlig dag. Hvis du vil gøre noget helt særligt kan du sørge for særlige “babyshower favors” så alle gæster får en lille gave / minde med hjem om dagen.

Når du planlægger det kommende babyshower, skal du huske at alle vordende mødre er forskellige. Nogle piger elsker store selskaber og action prægede lege, mens andre nyder korte og simple babyshower lege, mens fokus måske mere skal ligge på den snak og hygge, der opstår ind imellem legene.

Lær alt du har brug for at vide med vores andre baby shower tips og guides:

Som værtinde får du en travl dag, men udover at spise kage og lækker mad, lege sjove baby shower lege, tage billeder, hygge og sikre, at alt kører som det skal, så skal du endelig huske også at nyde dagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *