Babyshower planlægning – sådan planlægger du et baby shower

 Her får du en trin for trin guide til, hvordan du laver det perfekte baby shower for den kommende mor 

Sådan planlægger du et baby shower

Babyshower planlægning: Det er en god idé at starte planlægningen ca. 2 måneder før I vil afholde baby shower, så flest mulige deltagere kan komme med og deltagerne også får tid til at købe en gave, få arrangeret pasning af deres egne børn osv.

Vælg en dato og et tidspunkt – hvornår skal I holde babyshower?

Et godt tidspunkt at holde et babyshower er, når den gravide er ca. 7 måneder henne. Den kommende mor er ovre den første periode af graviditeten med kvalme og usikkerhed, men er samtidigt endnu ikke så højgravid, at det er svært at deltage i lege og aktiviteter til hendes baby shower.

Se gaveidéer til baby shower – gaver til baby

Skal jeres babyshower være et surprise party?

I Danmark er det efterhånden blevet en tradition at holde baby shower som et surprise party for den kommende mor, så du skal selvfølgelig ikke aftale datoen for baby shower med hende, men tjek med hendes mand/kæreste/familie, at datoen er ledig og kan reserveres til jeres fejring. Sørg for, at hendes familie arrangerer en eller anden ”falsk aftale” på dagen, så dagen er reserveret i den gravides kalender.

Beslut, hvem som skal deltage

I forbindelse med babyshower planlægning, kan det være lidt besværligt at finde ud af,  hvem som skal deltage i det kommende baby shower. Måske kender I navnene på alle de nærmeste veninder og den gravides søster – men hvad med kusinen og mostrene? Eller bedsteveninden fra folkeskolen, som I andre ikke kender? Når I arrangerer et baby shower er det vigtigt, at I forsøger at komme all-round og finde frem til alle de vigtigste piger i hovedpersonens liv, så den vordende mor er omgivet af de personer, der betyder mest for hende. Her vil det være en god idé at spørge familien og andre bekendte af den gravide, hvem der er vigtige at invitere.

Opret en lukket facebook gruppe

Det er en god idé at oprette en lukket facebook gruppe (hemmelig for den vordende mor), hvor deltagerne i det kommende baby shower kan aftale alle de praktiske detaljer omkring sted, tidspunkt, lege, mad osv. Det er meget nemmere end en lang  e-mail korrespondance. Ved at bruge facebook sikrer I også, at alle bliver informeret om alle aspekter af arrangementet. I bør dog sikre, at deltagere som ikke er på facebook også bliver informeret.

Aftal et budget

Et babyshower behøver ikke være en stor udskrivning på budgettet, men der vil være nogle udgifter til mad, gaver, pynt og borddækning. I bør deles om udgifter til mad og pynt, så værtinden, der lægger hus til, ikke skal betale det hele. I kan også lave maden som et sammenskudsgilde, så nogle tager boller med, andre bager en kage eller noget helt tredje.

Se gaveidéer til baby shower – gaver til baby

Vælg et sted

Det er kutyme at holde baby shower hjemme hos en nær veninde eller
familiemedlem af den gravide, man holder normalt ikke babyshower hjemme hos den gravide selv. I skal derfor beslutte, hvem, der skal lægge hus til. Her er det vigtigt, at personen er villig til at påtage sig opgaven, men også, at stedet er stort nok i forhold til antallet af deltagere. I bør også overveje om stedet er centralt i forhold til, hvor deltagerne bor, det vil være ærgerligt, hvis deltagerne ikke dukker op, fordi stedet er for besværligt i forhold til f.eks. offentlig transport.

Få masser af inspiration til babyshower pynt her

Send invitationer ud

Det er en god idé at sende en invitation ud til alle deltagerne (minus den gravide, hvis det er et surprise party). Selvom alle har været med i en facebook gruppe, er det godt også at liste alle detaljerne i en e-mail. Det vil sige: Dato, tidspunkt, sted og andre relevante detaljer, så alle er helt med på, hvordan arrangementet skal foregå. Husk at skrive et ankomsttidspunkt, der ligger tidligere end det tidspunkt, hvor den gravide skal ankomme, hvis det er et surprise party. Send invitationerne ud ca. 4-6 uger før den valgte dato.

Planlæg mad og drikkevarer

Babyshower planlægning – ca. 2-3 uger før I afholder baby shower bør I aftale, hvad I skal tage med af mad og drikke hver især. Mad til baby shower kan være et kagebord med forskellige cupcakes, boller, tærter, lagkage osv. Eller det kan være en frokost med forskellige småretter, fx små sandwich snitter, kyllingespyd, chips, frugt, mini sliders og mini cupcakes. Mht. drikkevarer vil det være no-go at sidde og drikke hvidvin og drinks foran den gravide, der ikke må få noget. Vælg i stedet smoothies, flotte ikke-alkoholiske drinks, sodavand, juice, kaffe, te osv.

Gode idéer til mad og drikke – se her

Køb gaver til baby shower

Det er normalt at alle deltagerne køber en gave til baby shower (flere kan evt. slå sig sammen om en lidt større ting). Det er hyggeligt og dejligt for den gravide at blive fejret med gaver. Gaven kan være noget til den gravide selv eller en gave til babyen – eller begge dele.

Se gaveidéer til baby shower – gaver til baby

Hvad skal I lave? Underholdning til dagen

 De fleste baby showers inkluderer lege, åbne gaver, samt hygge med mad og drikke. Det vigtige er at arrange det på en måde, så der er et “naturligt flow” i arrangementet, så alle føler sig underholdt og hygger sig.

Fejringen kan starte med overraskelsen – der er pyntet fint op, dækket bord og alle gæsterne står klar. Så kommer den gravide ind og bliver glad og overrasket og I tager alle sammen imod hende. Bagefter pakker den vordende mor måske gaver op og I arrangerer en lille leg, så spiser I, efterfulgt af flere lege.

Få masser af inspiration til babyshower lege her

I kan også starte med spisning, efterfulgt af gaver og lege. Det kan kombineres på mange måder, men det er en god idé at fordele legene ud på hele arrangementet og ikke have en massiv blok til sidst, hvor alle legene er samlet. Overvej også, hvor mange lege der skal være – en 3-4 lege er som regel passende.

Babyshower planlægning – hvor længe varer et baby shower?

Overvej hvordan I planlægger et godt og hyggeligt babyshower, så det glider på en god måde. Det skal planlægges, så I når det hele, men det ikke trækker ud i alt for mange timer. Et baby shower varer normalt 3, måske 4 timer en lørdag eller søndag eftermiddag. Det vigtigste er, at I tager hensyn til den gravide, og hun vil ofte være træt efter 3 timer med fejring, lege, hygge og gaveåbning.

Inden den store dag, er det en god idé at lave en komplet liste over alt, hvad I har planlagt og prøv så at vurdere, hvor lang tid hver ting varer. Det vil give jer et realistisk billede af om det er passende i forhold til et arrangement på 3 timer eller I har lavet et for pakket program.

Husk, at den kommende mor også gerne vil nå at snakke lidt med jer alle sammen – måske kommer der veninder langvejs fra, som hun ikke har set længe og så er det ærgerligt, hvis hun ikke når at få snakket lidt.

Det var lidt om planlægning af babyshower, der er en del at tage stilling til, men det er en god idé at tænke det hele igennem, så dagen bliver hyggelig og festlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *