Barnedåbsgave ideer – de bedste gaver

Mere end 60 barnedåbsgave ideer! Her får du inspiration til barnedåbsgave. Se et stort udvalg af de bedste og mest populære gaver til en barnedåb.

Personlig gave barnedåb / den klassiske gave

Gaver til barnedåb kan gøres personlige ved at få dem indgraveret med barnets navn, fødselsdato eller dåbsdato. Der er mange muligheder for indgraveringer – lige fra den klassiske sølvske, sparegrise, flagstænger m.m. En anden mulighed for en personlig gave er en personlig bog til barnet.

Sølv flag  barnedåb

Sølvflag til barnedåb er en klassisk gave til den lille. Der findes mange forskellige typer af bordflag fra f.eks. Piet Hein eller Nordahl Andersen. Bordflag fås også i forskellige typer af materialer, flagstangen kan forsølves, men hvis det skal være lidt billigere fås de også i tin, krom og stål.  Et bordflag er en sød og personlig gave, hvor du kan få barnets navn, fødselsdato og dåbsdato indgraveret. Fra 325 kr.

Køb bordflag her

Georg Jensen flag med indgravering

Et flot bordflag fra Georg Jensen vil være fint at tage frem til barnets fødselsdag og andre festlige lejligheder. Indgravering af flagstang: Du kan få flagstangens fod  indgraveret med barnets navn, fødselsdato eller dåbsdato, så den bliver et varigt minde om dåben, fra 369 kr.

Køb Georg Jensen flagstang her

Barnedåbsgave ideer: Georg Jensen sparegris

Her er en rigtig flot sparegris fra Georg Jensen. Denne elefant sparegris hedder “Moneyphant“ og er i rustfrit stål. Det er en populær  gaveidé til barnedåb og en rigtig hyggelig metode til at lære barnet at spare op. Sparegrisen kan graveres med f.eks. barnets navn og dåbsdato, dermed bliver den personlig. Fra 499 kr.

Køb Moneyphant her

Flot skrin til tand og hårlok med indgravering

Dette dejlige gavesæt består af en blød bamse og 2 æsker til barnets første tand og hårlok. Barnets navn kan graveres på låget af de to skrin, en god gaveidé til barnedåb. Fra 429 kr.

Køb gavesættet her

Personlig bog til barnedåb

Det er rigtig sjovt for små børn at høre en godnathistorie, der handler om dem selv. I denne fine historie indsættes op til 19 personlige oplysninger om barnet. En populær og unik gave til barnedåben. Bogen findes både til piger og til drenge. Fra 199 kr.

Køb personlig bog her


Fødselsdagstog med HC Andersen

Et fødselsdagstog er en god gaveidé. Det pynter og hygger til barnets fødselsdag, hvor forældrene kan sætte lys i toget og placere det tal på toget, som svarer til barnets alder. Dette tog er inspireret af H.C. Andersens eventyr. H.C. Andersen går forrest og trækker vogne med den standhaftige tinsoldat, prinsessen på ærten, den grimme ælling og fyrtøjet. Fra 315 kr.

Køb toget her

Billedramme med billeder fra barnets første år

Her er en sød og personlig gave: En forsølvet billedramme med plads til 13 billeder af barnet: 12 små billeder af barnet fra 1 til 12 måneder og et større billede i midten, her kan forældrene placere yndlingsbilledet af barnet. Fra 340 kr.

Køb billedramme her

Navnetog – fint og personligt tog med barnets navn

Navnetoget kan pynte på børneværelset eller sættes på bordet ved barnets fødselsdag. “Togvognene” består af bogstaverne i barnets navn. Du kan få vognene i naturtræ eller i forskellige farver. En god og personlig gaveidé.

Køb navnetoget her

barnedåbsgaver
Sølvske med motiv fra “Kejserens nye klæder”

H.C. Andersen sølvske med gravering

Den klassiske gave til barnedåben er en sølvske med motiver fra H.C. Andersens eventyr og samtidigt er skeen et godt bud på en flot og personlig barnedåbsgave, f.eks. fra bedsteforældrene eller gudmor. Du kan få graveret barnets navn, fødselsdatoen eller dåbsdato på skeen (du kan selvfølgelig også vælge kniv eller gaffel i stedet). Fra 1199 kr.

Køb sølvske her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Kay Bojesen fanebærer med dannebrog

Kay Bojesen figurerne er dansk design, når det er bedst og en klassisk gave til barnedåb. Her er en fin fanebærer, som kan pynte på børneværelset og tages frem til barnets fødselsdage. En gave,  der kan bruges mange år frem. Fra 599,95 kr.

Køb Kay Bojesen figurer her

Dåbsrør, dåbsgaver i sølv

Barnedåbsgave ideer: Dåbsrør i sølvplet

Et dåbsrør er en holder til dåbsattesten. Du åbner røret i den ene ende og opbevarer dåbsattesten inde i røret sammenrullet. Dåbsrøret kan gøres personligt ved at få barnets navn og dåbsdato indgraveret. Fås både fortinnet og i sølvplet. Fra 360 kr.

Køb dåbsrør her

Barnets Bog – en god og klassisk gave

Barnets Bog er en form for scrapbog, hvor mor og far sætter billeder ind og kan skrive søde og sjove historier om barnets første år: Hvordan gik fødslen? Hvornår begyndte barnet at gå? osv. Man kan også sætte billeder ind fra ferier, jul og fødselsdage. Fås til både piger og drenge. Fra 198 kr.

Køb Barnets Bog her

HC Andersen børnebestik

Dette søde bestiksæt indeholder kniv, gaffel, spiseske og dessertske. Sættet vil kunne anvendes igennem hele barndommen. Dette fine sæt er med motiver fra HC Andersens “Den grimme ælling”. Fra 350 kr.

Køb HC Andersen bestik her

Barnedåbsgave ideer: Disney Børnebestik

En anden mulighed for et flot bestik er dette søde sæt med motiver fra Disney, f.eks. Peter Plys, Disney prinsesser, Cars, Frost eller Mickey Mouse. Du kan få sættet graveret med barnets navn, fødselsdato eller dåbsdatoen. Fra 425 kr.

Køb Disney bestiksæt her

Smykkeskrin i sølv

I et smykkeskrin kan barnet opbevare sine fine smykker. Der findes mange forskellige modeller og designs, fås både forsølvet, i sølvplet og fortinnet m.m. Fra 169 kr.

Se det store udvalg her

Barnedåbsgave ideer: Sparegris

Der findes mange søde sparebøsser og en sparegris er en rigtig god gaveidé til barnedåben. Sparegrisen kan hjælpe med at lære børn at spare op, når han eller hun bliver ældre. Fra 185 kr.

Køb sparegris her

Kay Bojesen Trommeslager

En anden af de meget populære Kay Bojesen figurer er denne fine trommeslager. Den lille garder vil pynte på ethvert børneværelse. Fra 599,95 kr.

Køb Trommeslager her

Barnedåbsgave ideer: Fin børnekop

En sølvkop vil være et dejligt minde om barnedåben og barnet kan bruge koppen i mange år til fødselsdage og andre festlige lejligheder. Koppen kan  indgraveres med barnets navn, så det bliver en personlig gave. Fra 585 kr.

Køb børnekop her

Barnedåbsgave ideer: Fotoalbum

Der findes mange fine fotoalbums til både drenge og piger med forskellige motiver, f.eks. Mumitroldene, Bamse & Kylling, Rasmus Klump m.m. Det første år med en baby går utrolig stærkt. Det er en helt særlig tid og billederne fortjener derfor et helt særligt album, det vil også være sjovt for barnet at kikke i albummet, når han eller hun bliver ældre. Fra 155 kr.

Se et stort udvalg af fotoalbums her

Smykkeskrin med ballerina og indgraveret navn

Mange små piger synes, det er sjovt at have et fint smykkeskrin, hvor de kan gemme deres smykker og skatte. Dette søde skrin er med fint lyserødt for og ballerinaen begynder at danse til en melodi (“Für Elise”), når skrinet åbnes. Smykkeskrinet er dekoreret med et hjerte, hvor du kan få indgraveret pigens navn (max 12 tegn). Fra 599 kr.

Køb smykkeskrin her

Barnedåbsgave ideer: Kay Bojesen figurer

Den klassiske abe i træ fra Kay Bojesen er en meget populær gaveidé til barnedåb. Aben vil pynte på børneværelset mange år frem og været et dejligt minde om dåben. Der findes mange forskellige Kay Bojesen figurer at vælge i mellem, f.eks. elefant, bjørn, zebra, fugle, m.fl. Fra 299 kr.

Se stort udvalg af Kay Bojesen figurer

Barnedåbsgaver smykker

Der findes mange flotte smykker, der er klassikere som barnedåbsgave – et Dagmarkors, “Tro, Håb og Kærlighed”, et fint guldhjerte m.fl. Her får du præsenteret en lang række idéer.

Dagmarkors – klassisk gave til barnedåb

Et  fint dagmarkors er en klassisk gave, som barnet vil have glæde af mange år frem og smykket vil være et varigt minde om dåben. Dagmarkors fås i mange designs og i forskellige materialer – sølv, forgyldt og i guld. Fra 145 kr.

Køb Dagmarkors her

Smykkegave, halskæde, dåbsgave, gave fra bedsteforældre, gave til barnebarnetFlot firkløver halskæde fra Pernille Corydon

Et firkløver betyder held og lykke og dette smukke firkløver i forgyldt sølv skal nok blive et hit på gavebordet, fås også i sølv. Fra 400 kr.

Se det store udvalg her

Marguerit smykker fra LUND Copenhagen

De originale og eksklusive marguerit smykker er en dejlig gave til barnedåb. Der er mange valgmuligheder – et vedhæng, en halskæde, armbånd osv. Margueritsmykkerne fås i forskellige materialer såsom forgyldt, sølv og guld. Fra 200 kr.

Se stort udvalg af marguerit smykker her

Forbogstav fra dåbsbarnets navn

Til dåben fejres, at barnet har fået sit fine nye navn, og så er det nærliggende at give et fint vedhæng dekoreret med forbogstavet i barnets navn. Vedhænget, der er udformet som et hjerte, fås både i sølv eller forgyldt. Du kan tilkøbe en kæde. Fra 250 kr.

Køb vedhæng med forbogstav her

Sødt Mumi armbånd til dåbsbarnet

Et  lille armbånd med Mumitroldene i sterling sølv. Den lille pige vil elske at have mumi armbåndet på ved festlige lejligheder – fødselsdage, jul m.m. Fra 295 kr.

Køb armbånd med Mumitroldene her

Dåbsgave smykke: Hjerte halskæde

Et vedhæng udformet som et guldhjerte er en klassisk gave til barnedåb og en gave, som kan bruges mange år frem. Det vil være et dejligt minde om dåben. Der findes et stort udvalg af hjertevedhæng i forskellige designs og både i forgyldt sølv og i guld. Fra 125 kr.

Se stort udvalg af hjerte vedhæng her

Flot vedhæng fra ByBiehl – “Beautiful World”

Dette fine vedhæng forestiller jorden. Vedhænget fås i 14k forgyldt sterling sølv, samt i sølv. Smykket er en hyldest til vores smukke planet og symboliserer alle de rejser og eventyr, som dåbsbarnet vil opleve i sit liv. En halskæde kan tilkøbes. Fra 695 kr.

Køb vedhæng fra ByBiehl her

Dåbshalskæde med Tro, Håb og Kærlighed

En flot dåbsgave – tidløs og enkel. Smykket består af et vedhæng, der indeholder et kors, et anker og et hjerte og de tre symboliserer tro, håb og kærlighed.  Dette smykke fås også i sølv og i mange forskellige designs. Halskæde kan tilkøbes. Fra 150 kr.

Se stort udvalg af Tro, Håb og Kærlighed smykker her

Vedhæng med dåbsbarnets stjernetegn

Et fint vedhæng med barnets stjernetegn er en rigtig god barnedåbsgave til den lille pige. Det er en gave, som kan holde hele livet og de fås både i guld og sølv, samt i forskellige designs. Det er en personlig gave,  der fortæller om den måned, som barnet er født i. Fra 200 kr.

Se de mange fine stjernetegns-smykker her

Barnedåbsgave ideer: Fint navnesmykke

Barnedåbsgaver med navn: En navnehalskæde er den perfekte gave til barnedåb, det er en personlig gave, der kan være et fint minde om dåben. Denne halskæden er i forgyldt sølv, men kan også fås i rent sterling sølv. Smykket specialfremstilles med navnet. Fra 695 kr.

Køb navnehalskæde her

Legetøj til barnedåb

Hvis du gerne vil give en gave, som kan glæde barnet her og nu, så vil legetøj være en god gaveidé. Der findes et meget stort udvalg og her får du en liste med nogle af de bedste og mest populære gaveidéer.

Flot begyndercykel fra PUKY

En lækker kvalitetscykel, som kan bruges ca. fra 1 års alderen. Cyklen har fire hjul, så den er meget sikker for barnet at få sine første erfaringer med at cykle. Fås i flere fine farver til både drenge og piger. Fra 349,95 kr.

Køb begynder cykel her

Boldbassin fra Misioo

Et lækkert og meget populært boldbassin til små børn, hvor børnene kan boltre sig i en masse plastikbolde. Bassinet kan placeres på børneværelset eller i stuen, det er nemt at rykke rundt og her er til mange timers sjov leg. Kan anvendes fra barnet er ca. 7-8 måneder og frem til 4-5 års alderen. Fås i flere farver. 200 bolde medfølger. Fra 696 kr.

Køb boldbassinet her

Jellycat kaninbamse – blød og dejlig bamse

Jellycat bamserne er super bløde bamser, der er udviklet specielt til små børn. Disse bamser er perfekte som en dejlig lille krammebamse ved sengetid, der findes et stort udvalg af forskellige dyr og i mange farver. Fra 79,95 kr.

Køb Jellycat bamse her

Barnedåbsgave ideer: Sansegynge

En sansegynge er et hit blandt børn og gyngen stimulerer både barnets motorik og balance. Sansegyngen kan anvendes både inde og ude. Barnet kan ligge og hygge på gynge og nyde de rolige bevægelser, men gyngen kan også bruges til mere aktiv leg. Fra 392 kr.

Køb sansegyngen her

Søde Bodil Elefant fra Lille Per filmene

Bodil Elefant er en kær lille elefant, som står på en trækvogn, så barnet kan trække elefanten efter sig – ligesom i Lille Per filmene. Elefanten kan også tages af pladen og bruges som krammedyr og godnatbamse. Bodil Elefant er en super populær gaveidé til små børn.  (25 cm). Fra 259 kr.

Køb Bodil Elefant her

Sej gåbil fra Vilac

Denne klassiske racerbil er en rigtig flot barnedåbsgave, som sikkert vil vække lykke hos dåbsbarnet. Bilen hjælper samtidigt barnet til at lære at gå. Der findes mange modeller og farver til både drenge og piger. Fra 895 kr.

Køb gåbil her

Barnedåbsgave ideer: Sjovt Aktivitetscenter

Dette aktivitetscenter er en god gaveidé til mindre børn, der vil elske at lege med de mange sjove ting  – en kuglelabyrint, små døre, der kan åbne og lukke, bogstavsklodser og runde kugler, der snurrer rundt m.m. Her er også masser af muligheder for at træne barnets finmotorik. Kan bruges op til 3 års alderen. Fra 999,95 kr.

Køb aktivitetscenter her

Tumledyr fra bObles

BObles er et rigtig godt bud på en gave til barnedåb. Bobles har igennem de sidste par år været et meget stort hit som legetøj til små børn. Bobles er sjovt at lege, gynge og kravle på og der findes et meget stort udvalg af tumledyr, der stimulerer barnets motorik og udvikling.

Køb bObles her

Barnedåbsgave ideer: Gåvogn fra Brio

En klassisk gave idé til barnedåb. En gåvogn hjælper barnet til at lære at gå, så barnet har lidt støtte. Gåvognen har justerbar bremse, som kan tilpasses til, hvor sikker barnet er på benene. Det lille lad kan bruges til at fragte legetøj med. Fås også i rød. Fra 399 kr.

Køb gåvogn her

Kuglebane til små børn

Denne kuglebane fra Djeco er en sød gaveidé til et lille barn. Kan anvendes fra ca. 8 måneder til 3-4 år. Kuglerne ligner små æbler og barnet putter kuglerne op på æbletræet og kan se dem trille ned igennem det lille æbletræ. Fra 429,95 kr.

Køb kuglebanen her

Flot trehjulet cykel fra Winther

Måske husker du disse navnkundige cykler fra din egen barndom? De trehjulede kvalitetscykler fra det danske firma Winther er “still going strong” Sjove og sikre for små børn at køre på. Du kan få cyklerne i flere flotte farver. Fra 599,95 kr.

Køb trehjulet cykel her

Fin snekugle natlampe fra Djeco

Sød lille snekugle til sengetid. Når du tænder for kuglen, hvirvles glimmeret rundt i kuglen af sig selv og lyset skifter  imellem 3 farver, der giver et poetisk spil  i glimmeret . Kuglen har timer og kan derfor anvendes som natlampe. Fra 369,95 kr. Fås i flere farver.

Køb snekugle her

Wheely Bug – sjove håndlavede køredyr

Wheely bug er skægge for barnet at sidde på og skubbe rundt med fødderne. Wheely bug er en populær gaveidé til barnedåb. Der er en del dyr at vælge i mellem – f.eks. mariehøne, mus,  ko m.m. og de fås  i en lille og stor model. Fra

Køb Wheely Bug her 

Barnedåbsgave ideer: Bamser og tøjdyr

Der findes et stort udvalg af bamser og tøjdyr, som barnet kan genkende fra TV og billed11bøger. Både  dukker såsom Gurli Gris, Alfons Åberg og Rasmus Klump, men du kan også få dinosaurus bamser, som vil være et hit hos små drenge og silkebløde Jellycat kaniner, som er gode til putning ved sengetid. Fra 79,95 kr.

Se det store udvalg af bamser og tøjdyr her

Kuglebane med biler

Her er en sjov kuglebane med små biler. Der medfølger 4 små biler. Barnet placerer bilen på rampen og de små biler kører ned ad rampen og vender sig på hovedet og fortsætter ned ad den næste rampe. Fra 239,95 kr.

Køb bil kuglebane her

Barnedåbsgaver: Lego Duplo

Lego har lavet en serie af store klodser “Duplo”, som små børn synes er rigtig sjove at lege med. Der findes et meget stort udvalg af forskellige klodser med dyr, bondegårdstema, tog, biler osv. Fra 99,95 kr.

Se stort udvalg af Lego Duplo her

Flot rutsjebane til indendørs brug

De fleste børn elsker at lege på rutsjebane og denne flotte rutsjebane kan bruges fra barnet er ca. 1,5 år. Som mor eller far er det ikke altid lige festligt at stå på en legeplads i vinterhalvåret. Med denne fine rutsjebane i træ kan man springe noget af vintervejret over og rykke indendørs i stedet. Fra 1999,95 kr.

Køb rutsjebane her

Se også: 10 gaveidéer til barnedåb – det bedste legetøj til baby

Barnedåb bog

Barnedåb gaveideer: Hvis du overvejer at give en bog i barnedåbsgave, er der her flere gode muligheder.

Min meget store sansebog

Små børn elsker at putte hos mor og far, mens I kikker i en bog og læser højt. Med denne flotte bog om alverdens dyr er der rige muligheder for at barnet kan føle på dyrenes pels eller der er ting, som knitrer og små spejle. En god gaveidé, hvis du vil købe en bog til dåbsbarnet. Fra 295 kr.

Køb sansebog her

De små synger

“De små synger” er en klassiker, som bør stå på ethvert børneværelse. Det er dejligt for små børn, når mor eller far synger en lille godnatsang ved sengetid. Bogen er fuld af gode gamle børnesange, som for eksempel: “Se den lille kattekilling”, “Se min kjole”, “Jeg ved en lærkerede” og mange, mange flere.  Fra 129,95 kr.

De små synger kan købes her

Halfdans ABC

Halfdans ABC er en dejlig klassiker – fyld med rim og remser om alfabetet. Med denne bog lærer barnet om alfabetet på en hyggelig måde sammen med mor og far. En musik CD med sange om alfabetet medfølger. En god gaveidé til barnedåb. Fra 119,95 kr.

Bogen kan købes her

Barnedåbsgave ideer: HC Andersens eventyr

H.C. Andersens dejlige eventyr er en populær barnedåbsgave. Her er mange eventyr, der kan bruges som godnathistorie og barnet vil nyde at få dem læst op af mor eller far – eller bedsteforældre. Fra 154,95 kr.

Køb bogen her

gave 2 år, ideer til julegaver, hvad ønsker en 2 årig sig, legetøj pige 2 år, legetøj dreng 2 år, udendørs legetøj 2 år, 2 års fødselsdagsgave, legetøj børn 2 år, dukke til 2 årig, godt legetøj til 2 årig, gave til 2 årig pige, gave dreng 2 år, gave pige 2 år, fødselsdag 2 år, julegave 2 år, gave til 2 års fødselsdag, gaveideer 2 år, gave til 2 årig dreng, gave 2 års fødselsdag, julegave til 2 årig, legetøj til børn 2 år, legetøj 2 år dreng, fødselsdagsgave til 2 årig

Elefanten, der så gerne ville sove

En sød bog for de mindste, som gør det nemt at falde i søvn. Bogen er en efterfølger til bestselleren: “Kaninen der så gerne ville sove”. Den handler om Ellen, som er en lille søvnig elefantunge, der møder forskellige dyr i en magisk skov. Fra 199,95 kr.

Køb bogen her

Gode og praktiske gaver

Her får en række forslag til gaver, som kan bruges her og nu og som vil glæde forældrene.

Barnedåb gave: Lækker Voksipose

En Voksipose er en flot gave til det lille dåbsbarn. Små børn ligger lunt og godt i den dejlige og bløde Voksipose (en slags sovepose) og barnet kan dermed sove ude i barnevognen – uanset vejret. En Voksipose er en meget populær gaveidé, som vil vække lykke hos forældrene. Voksiposen er udført i de bedste kvalitetsmaterialer. Anbefalet alder: 0-3 år. Fås i mange farver til både drenge og piger.  (Fra 1199 kr. – 2199 kr.)

Se stort udvalg af Voksiposer her

barselsgave, barselsgaver, barselsgave til mor, barselsgaver til mor, gave til nybagt mor, gaver til nybagt mor, barselsgave til mor fra far, barselsgave fra far til mor, fødselsgave mor, barselsgave fra far til mor tradition, barselsgave til nybagt mor, barselsgave mor, barselsgave til moderen, barselsgave fra far, gave til ny mor, barselsgave fra manden

Fotoramme med bamse og indgravering

En flot forsølvet fotoramme, der kan bruges til forældrenes yndlingsbillede af barnet. Den fine billedramme kan indeholde et billede i målene 13 x 18 cm. Billedet kan indgraveres både i toppen og bunden af fotorammen. Fra 385 kr.

Køb fotoramme her

Nuttet og praktisk enhjørning rygsæk til vuggestuen. Fra 299,95 kr

Rygsæk til vuggestue / dagpleje

Snart skal dåbsbarnet til at i vuggestue eller dagpleje og her en lille rygsæk en god og uundværlig ting. Tasken vil være god til små ture, hvor barnet kan medbringe skiftetøj, yndlingsbamsen eller madpakken. Der findes mange  muligheder for bløde og ergonomiske  rygsække, der er rare for barnet at have på. En af de fine barnedåbsgave ideer. Fra 249 kr.

Se det store udvalg her

Barnedåbsgave ideer: Fin kop fra Design Letters

Denne børnekop i Melamin er ekoreret med Arne Jacobsens ikoniske bogstaver. Du kan gøre koppen personlig ved at vælge hvilket forbogstav, der skal stå på koppen. Denne kop er fra danske Design Letters. Det er en lækker og praktisk kop til små børn. Fra 79,95 kr.

Køb kop fra Design Letters her

Flot tremmeseng fra Done by Deer

Hvis det er tid til at skifte baby vuggen ud med en rigtig tremmeseng, er denne lækre og eksklusive seng fra Done by Deer et godt bud.
Det er flot dansk design, som er inspireret af 1950’erne og 1960’erne.
Sengen har indstillelig bund med 2 højder og kan også ændres til en lille juniorseng, så den kan holde en del år frem. Fås i flere farver til både drenge og piger. Fra 3.699,95.

Køb tremmeseng her

Babytøj i barnedåbsgave

Blødt og lækkert tøj er en god gave til dåbsbarnet. Det kan være bodystockings, hue, heldragter, bluser, flyverdragt og bukser. Molo er f.eks. et meget populært mærke blandt børnefamilier. Køb evt. en lidt større størrelse, f.eks. str. 1 eller halvandet år, så familien kan have glæde af det i lidt længere tid (str. 80, 86 eller 92).

Se det store udvalg af lækkert babytøj her

Baby Jogger klapvogn – verdens bedste klapvogn

En flot dåbsgave fra f.eks. bedsteforældrene.  Baby Jogger klapvognen er noget af det bedste, der findes på markedet. Den er simpel at klappe sammen og kan være i selv de mindste biler og så er den rigtig nem at manøvrere rundt med. En utrolig populær klapvogn blandt småbørnsforældre. Fra 5.998 kr.

Se  klapvognen her

Flot luftballon – dekoration til børneværelset

Denne fine luftballon fra Filibabba er til dekoration på børneværelset. Du kan hænge ballonen op alene eller i en gruppe sammen med flere i forskellige farver og størrelser. Skaber en hyggelig stemning på værelset og ballonen findes i mange flotte farver – både til drenge og piger. Fra 179,95 kr.

Køb luftballon her

Lækker bæresele fra ERGObaby

Denne bæresele er en af de bedste på markedet. Jeg har selv været meget glad for den til begge mine børn, når vi skulle ud og gå. Det er vigtigt at en bæresele er let at få på og af igen, når man står med et lille barn og samtidigt, at  den er behagelig at gå med. Barnet skal også sidde ergonomisk korrekt og sikkert. En god gaveidé til barnedåb. Kan anvendes indtil 20 kg / ca. 4 år  Fra 759 kr.

Køb bæresele her

Barnedåbsgaver inspiration: Nuttet kanin natlampe

En sød lille lampe, som giver et blødt og dæmpet lys, når barnet skal sove. Lampen kan bruges som vågelampe. Fra  En dejlig lille gaveidé til dåb. Fra 99 kr.

Køb natlampe herGaveide barnedåb:Weekendseng / rejseseng

En rejseseng er en praktisk gave, som  er et must, når barnet skal overnatte på ture eller f.eks. ved pasning hos bedsteforældre. Sengen kan klappes sammen og madrassen  kan let foldes sammen og puttes i en taske. Fra 598 kr. Fri fragt.

Køb weekendseng herBarnedåbsgaver

Kørepose til autostol

Denne kørepose er en lækker sovepose til brug i autostolen. Køreposen passer til alle typer af autostole. Det er dejligt for forældrene at kunne putte barnet ned i en kørepose på en råkold morgen eller aften. Køreposen er 100 % økologisk, fremstillet i dun og blødt bomuld. Køreposen er lang (87 cm), så barnet vil kunne bruge posen i flere år. En af de gode barnedåbsgave ideer. Fra 899 kr.

Køb køreposen her

Barnedåbsgaver – hvordan finder jeg den perfekte gave?

Vi har her listet en lang række barnedåbsgave ideer og man kan ikke sige, at der findes en universal barnedåbsgave og hvis du bare giver den, så vil modtageren altid blive glad. Men der er mange typer af barnedåbsgaver, der hver især kan være den perfekte gave, det afhænger lidt af situationen og modtageren. Du håber selvfølgelig, at forældrene smiler og bliver glade, når de pakker din gave op – og de ikke har fået 3 magen til. Her må man kikke på ønsker til barnedåb. Har forældrene lavet en ønskeliste, du kan gå ud fra? Det er en god idé at købe noget fra en ønskeliste, men her stiger risikoen hurtigt for, at familien modtager flere ens gaver – især hvis der er mange gæster og få gaveønsker.

Hvad giver man til barnedåb?

I denne artikel har du fået en lang række barnedåbsgave ideer og der findes visse typer af gaver til en barnedåb, som er evigtgyldige klassikere, som man for det meste vil opleve er en succes. Nedenfor får du lidt råd.

Gode barnedåbsgaver / gode idéer til barnedåbsgaver:

  • Personlige gaver eller barnedåbsgaver med navn: Det kan være en personlig bog til barnet, en sparegris, et bestiksæt eller et fint bordflag, som er graveret med barnets navn og dåbsdatoen. (Det kan være en god idé at tjekke på forhånd, hvad det præcise navn og efternavn bliver, samt stavningen inden man får gaven indgraveret. Alternativt kan du købe et gavekort til indgraveringen).
  • Danske designklassikere, som kan pynte på børneværelset og være et minde om barnedåben mange år frem – f.eks. en garder eller abe fra Kaj Boyesen, en kop med Arne Jakobsen bogstaver eller “Moneyphant” sparegrisen fra Georg Jensen. Dette er kvalitetsgaver og danske klassikere.
  • Dåbssmykker: Til den lille pige vil et Dagmarkors, en navnehalskæde, “Tro, Håb og Kærlighed” eller et stjernetegnssmykke være populære valg, som næsten altid kan bruges.
  • Legetøj. Hvis du vælger at give legetøj i gave, vil det næsten altid været et populært valg. Måske kan det ikke bruges mange år frem, men barnet vil have glæde af det nu og legetøjet kan måske også give de trætte småbørnsforældre en tiltrængt pause, og så vil forældrene sende dig mange positive tanker.
  • Bøger som barnedåbsgave. Hvis du bare vil have en mindre ting med, så kunne H.C. Andersens eventyr, en sangbog eller Halfdan Rasmussens alfabet rim være en fin ting at medbringe.
  • Praktiske barnedåbsgaver. Måske har du været sammen med familien fornylig og har hørt dem gå og sukke efter en praktisk ting til deres hverdag. Måske en ting, som de ikke selv har råd til, men hvor du kan give det som gave. Ting som en voksipose, en tremmeseng eller en højstol er populære barnedåbsønsker fra småbørnsforældre og en sådan ting er f.eks. en oplagt barnedåbsgave fra bedsteforældre. Det var lidt barnedåbsgave ideer, vi håber det gav inspiration.

Gave til barnedåb – hvor meget bør du give for?

En forudsætning for at kunne give en god gave, er at du har bestemt, hvor stor en gave, som du ønsker at give. Og hvor meget skal man så give for? Det afhænger først og fremmest af, hvor godt du kender familien, som holder barnedåb. Men naturligvis også din egen økonomi. Du bør dog give mere til en barnedåb end til en almindelig fødselsdag, men måske ikke helt så meget som til et bryllup.

Overvej følgende tommelfingerregel: Hvis det var mig, der holdt f.eks. en stor rund fødselsdag, hvor meget ville jeg så forvente, at den pågældende familie kom med, hvis rollerne var byttet rundt? Hvor stor en gave ville du forvente i den situation og hvad ville du synes var lidt fedtet?

Gaver til barnedåb – eksempel på pengebeløb

Hvis jeg skal tage udgangspunkt i de 2 barnedåbsarrangementer, som jeg selv fornylig har afholdt for mine børn, så blev der givet barnedåbsgaver for ca.  400 – 500 kr. pr. familie / vennepar. Mens gaver fra de allernærmeste – f.eks. bedsteforældrene var lidt større – omkring 1000 kr.  Men igen, det afhænger af skik og brug i jeres familie og omgangskreds og selvfølgelig også pengepungen.

Barnedåbsgave fra forældre – giver forældre selv noget?

Om man skal give sit eget barn en gave ved barnedåben, er der forskellige holdninger til. Nogle vil synes, det ikke er nødvendigt, da forældrene giver festen, samt masser af ting og kærlighed i hverdagen. Andre forældre vil foretrække at give et lille minde på dagen. Her er mange gode barnedåbsgave ideer:  Det kan være en personlig gave i form af en indgraveret ting, f.eks. en sølvske, et flag eller sparegris. Det kunne også være et smykke eller et fotoalbum med billeder af barnet. Du bør også overveje, om der skal være en lille “side-gevinst” til en lidt ældre bror eller søster, så han/hun ikke føler sig overset til barnedåben.

Gave til barnedåb fra gudmor

Barnedåbsgave ideer fra gudmor: Som gudmor føler du dig sikkert glad og beæret over, at du er blevet spurgt om du vil udfylde denne vigtige rolle og du føler måske også, at du bør komme med en helt særlig gave. Det kan godt give et forventningspres og du må først og fremmest kikke på, om der kunne være gode gaveønsker til barnedåb fra forældrenes side. Ellers kan du overveje at give dit lille gudbarn en personlig eller klassisk gave, det går man sjældent fejl af. Der er mange muligheder såsom et bordflag eller en sølvske med  barnets navn, fødselsdato og dåbsdato indgraveret. En mulighed kunne også være et æbletræ, som barnets forældre kan plante i haven. En personlig bog til barnet eller H.C. Andersens samlede eventyr er også dejlige barnedåbsgaver. Af smykker kunne et guldhjerte eller en navnehalskæde være fine gaveideer til barnedåb. Der er mange barnedåbsgave ideer at vælge i mellem.

Barnedåbs gave fra faddere

Igen er der mange muligheder og hvis du kikker i artiklen ovenfor håber vi at du får inspiration til barnedåbsgaver. Her er der listet mange barnedåbsgave ideer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *