Dåbsgave fra bedsteforældre

Dåbsgave fra bedsteforældre – hvad skal du give i dåbsgave til barnebarnet? Det vil vi forsøge at besvare i denne artikel, hvadenten du leder efter en klassisk dåbsgave, en personlig dåbsgave eller en lidt anderledes dåbsgave.

Du får her 25 idéer til dåbsgaver fra bedsteforældre, hvadenten du skal til barnedåb eller det er en navngivning.Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Kay Bojesen figurer

Kay Bojesen figurerne er en klassisk dåbsgave – dansk design, når det er bedst. De søde små figurer fås som dyr, men du kan også købe den lille fanebærer, som vil pryde til barnets fødselsdage.

Køb Kay Bojesen figurer herDåbsrør, dåbsgaver i sølvFint dåbsrør med holder i sølvplet

Et dåbsrør er den klassiske dåbsgave fra bedsteforældre. Man kan åbne røret i den ene ende og opbevare dåbsattesten i røret. Du kan få graveret røret med barnets navn og dåbsdatoen.

Køb dåbsrør her

halskæde barnedåb, smykker dåbsgave, smykker til baby, baby smykker, dåbs smykker, smykke barnedåb, dåbssmykker, smykker til barn, dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, smykker dåbsgave, smykker til baby, baby smykker, dåbs smykker, smykke barnedåb, dåbssmykker, smykker til barn,  dåbsgaver sølv

Dåbshalskæde med Tro, Håb og Kærlighed i guld

En flot dåbsgave, der er tidløs og enkel. Smykket består af et guldvedhæng, der indeholder et kors, et anker og et hjerte – de tre tilsammen symboliserer  tro, håb og kærlighed.  Dåbssmykker med tro, håb og kærlighed fås også i sølv. Halskæde kan tilkøbes.

Køb smykket her

Barnets Bog: Historien om barnets første år

Barnets Bog er en scrapbog, hvor mor og far kan sætte billeder ind og skrive sjove og søde minder om barnets første år: Hvordan gik fødslen? Hvornår kom  den første tand? Hvornår begyndte barnet at gå. Man kan også sætte billeder ind fra ferier og fødselsdage. Fra 398 kr.

Køb Barnets Bog her

Dåbsgave fra bedsteforældre, HC Andersen bestiksæt

Bestiksæt til børn – en god dåbsgave fra bedsteforældre

Bestiksæt indeholder kniv, gaffel, spiseske og dessertske og kan bruges af barnet igennem hele barndommen. Du kan f.eks. få H.C. Andersen bestik eller med elskede figurer som Bamse & Kylling eller Kaj & Andrea.

Se stort udvalg af bestiksæt her

dåbsgaver, dåbsgaver til ham, barnedåbsgave dreng, dåbsgave til dreng

Georg Jensen flagstang

Et flag med indgraveret navn er en rigtig god dåbsgave til barnebarnet. Flagstangen kan indgraveres og vil være et fint og personligt minde om dåben. Hvert år til barnets fødselsdag vil flaget pynte på bordet. Fra 399 kr.

Køb Georg Jensen flagstang her

Bordflag, Piet Hein flagstang, flag, dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, dåbsgave flag, flag til barnedåb, flag med indgraveret navn, sølvflag, sølvflag til barnedåb, dåbsgaver med indgravering

Dåbsgave – Piet Hein flag med navn

Flagstangen fra Piet Hein er en klassisk dåbsgave til barnebarnet. På flaget kan barnets navn, fødselsdato og dåbsdato indgraveres – en sød og personlig gave.

Køb Piet Hein bordflag her

Dagmarkors – dåbgave til den lille pige

Et sølvkors / guldkors er en gave, som barnet vil have glæde af mange år frem. Smykket vil være et varigt minde om dåben.

Køb Dagmarkors her

dåbsgaver, dåbsgaver til ham, barnedåbsgave dreng, dåbsgave til dreng

Georg Jensen sparegris

Her er en fin sparegris fra Georg Jensen. Denne elefant sparegris – “Moneyphant“ er i rustfrit stål og en rigtig god gaveidé til barnebarnet. Fra 499 kr.

Køb Moneyphant her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

H.C. Andersen sølvske med gravering

Den klassiske dåbsgave fra bedsteforældrene. Du kan få indgraveret barnets navn, fødselsdato eller dåbsdato. Hvis du er nervøs for om gaven skal byttes, kan du give et gavekort til graveringen.

Køb sølvske her

dåbsgaver, HC Andersens eventyr
H.C. Andersen dåbsgave – de samlede eventyr

H.C. Andersens elskede eventyr er en populær gaveidé fra bedsteforældrene. Her er til mange timers godnathistorie i eventyrene og barnet vil sikkert nyde at få dem læst of af bedstemor eller bedstefar.

Køb bogen her

dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, fødselsdagstog

Navnetog – fødselsdagstog med barnets navn

Toget vil se fint ud på bordet til barnets fødselsdag og “togvognene” udgøres af bogstaverne i barnets navn. Du kan både få vognene i naturtræ og forskellige farver. En god og personlig gaveidé fra bedsteforældrene.

Køb navnetoget her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

De små synger

“De små synger” bør findes i ethvert børneværelse! Bogen er fuld af de gode gamle børnesange, som for eksempel: “Op lille Hans”, “Se den lille kattekilling”, “Se min kjole” og mange flere.

De små synger kan købes her

Sødt skrin til tand og hårlok

Dette fine gavesæt består af en dejlig krammebamse og 2 æsker til barnets første tand og hårlok. Barnets navn kan indgraveres på låget af de to skrin, en rigtig god gaveidé til barnedåb. Fra 295 kr.

Køb gavesættet her

dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, dåbstallerken, dåbsplatte

Flot personlig dåbstallerken

Her er den perfekte gave fra bedsteforældrene . Denne flotte dåbstallerken kan bruges til både drenge og piger. Den bliver gjort personlig ved, at barnets navn, dåbsdato, fødselsdato, m.m. indgraveres. Tallerken / dåbsplatten er i sølvplet. Fås også i sølv og stål.

Køb dåbstallerken her

dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, kay bojesen, abe

Kay Bojesen dåbsgave

Den klassiske træabe fra Kay Bojesen er en populær gaveidé, som kan pynte på børneværelset mange år frem. Der findes mange forskellige Kay Bojesen figurer at vælge i mellem. En god gaveidé fra bedsteforældre

Køb Kay Bojesen figurer her

Kær Bodil Elefant fra Lille Per filmene

Bodil Elefant er en sød lille elefant, som står på en trækvogn, så barnet kan trække elefanten efter sig – præcist som i Lille Per filmene. Elefanten kan tages af pladen og bruges som godnatbamse. En meget populær gaveidé til små børn. Fra 199,95 kr.

Køb Bodil Elefant her

 

Tumledyr fra bObles

BObles er et fint og populært bud på en gave til barnedåb. Bobles har igennem de sidste par år været et meget stort hit som legetøj til de mindste. Bobles er sjovt at lege og kravle på og der findes et meget stort udvalg af tumledyr, som stimulerer barnets motorik og udvikling.

Køb bObles her

 

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Halfdans ABC

En klassiker, der er fyldt med dejlige ABC rim, som lærer børn om alfabetet. En god gaveidé til barnedåb fra bedsteforældrene.

Bogen kan købes her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåbSjov gåbil fra Vilac

En flot dåbsgave er denne klassiske racerbil, som vil vække lykke hos dåbsbarnet. Bilen  hjælper barnet til at lære at gå. Der findes mange modeller og farver til både piger og drenge.

Køb gåbil her

HC Andersens fødselsdagstog

Et rigtigt sødt fødselsdagstog: H.C. Andersen går forrest og holder et fødselsdagsflag. Han trækker vogne med motiver fra hans eventyr såsom den standhaftige tinsoldat, prinsessen på ærten, den grimme ælling og fyrtøjet.

Køb toget her

Dåbsgaver i sølv: Børnekrus

Et sølvkrus vil være et fint minde om dåben og kan bruges i mange år til fødselsdage og andre festlige lejligheder. Du kan også gøre det til en personlig dåbsgave ved at kruset indgraveret med barnets navn.

Køb dåbskrus her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Trehjulet cykel fra Winther

En trehjulet cykel er en dejlig gave ide til en barnedåb. De klassiske cykler fra Winther er gode for små børn. Du kan få cyklerne i flere flotte farver.

Køb trehjulet cykel her

Smykkegave, halskæde, dåbsgave, gave fra bedsteforældre, gave til barnebarnetEn halskæde – en god gave idé til barnedåb

En sød halskæde til den lille pige vil vække lykke. Det kunne være et hjerte, et kors, et firkløver, en amulet med forbogstavet i pigens navn – ja der er masser af muligheder.

Se det store udvalg her

En rigtig kær sparegris – bamse med hjerte fra Nordahl Andersen

Sparegris: dåbsgave, der kan lære barnet at spare op

Der fines mange søde sparebøsser og det er en god gaveidé til barnedåben, da en sparegris kan lære børn om at spare op, når han eller hun bliver ældre.

Køb sparegris her

Smykkegave, dåbsgave fra bedsteforældre, barnedåbsgave, gave idéer
Skønt Marguerit armbånd til barn

Smykkegave til den lille pige

Et armbånd er en sød dåbsgave fra bedsteforældrene til den lille pige. Der findes mange muligheder – sølv, guld, forgyldt osv.  Armbåndene findes også i mange forskellige designs.

Se et stort udvalg af søde armbånd her

Personlig bog til barnet

Du kan udfylde denne scrapbog til dit barnebarn, hvor du kan give minder, erfaringer og tanker videre til dit barnebarn. Børn synes det er sjovt at høre om deres familie og hvor de kommer fra. Bogen findes både med erindringer fra mormor, morfar, farmor og farfar. En personlig bog, som barnet bliver glad for.

Køb bogen her

Dåbsgave idé: Et smykkeskrin til den lille prinsesse

I et smykkeskrin kan den lille pige opbevare sine fine smykker til festlige lejligheder. Der findes mange forskellige modeller og designs, fås både forsølvet, i sølvplet og fortinnet m.m

Se det store udvalg her.

Sjovt Aktivitetscenter til barnedåb

Dette aktivitetscenter er en sjov gaveidé til mindre børn. Barnet  vil elske at lege med de mange sjove ting  – her er en kuglelabyrint, små døre, der kan åbne og lukke, bogstavsklodser og runde kugler, der snurrer rundt m.m. Aktivitetscenteret giver masser af muligheder for at træne barnets finmotorik. Kan bruges op til 3 års alderen. Fra 999,95 kr.

Køb aktivitetscenter her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Legehus til haven

Et legehus til haven er en dejlig bedsteforældre gave. Barnet vil have glæde af legehuset mange år frem. Nogle legehuse har en rutsjebane, som barnet kan rutsje på.

Se det store udvalg af legehuse her

 

dåbsgaver, sengetøj med navn, dåbsgave fra bedsteforældre

Personlige gave: Sengetøj med navn

Du kan få søde sengesæt, hvor barnets navn er broderet på.  Der findes mange forskellige farver og designs til både drenge og piger.  Hvis baby er seks måneder eller ældre, når han/hun bliver døbt, er det  bedst at købe sengetøj til en juniordyne.

Køb sengetøj med navn her

Børneopsparing til dåbsbarnet

En anden mulighed, når vi snakker om en dåbsgave fra bedsteforældre, er at oprette en børneopsparing til barnebarnet. Her er der forskellige muligheder: Du kan vælge at oprette børneopsparingen og sætte et beløb ind i starten, hvorefter forældrene kan fortsætte opsparingen, du kan også selv sætte penge ind hver måned eller du kan sætte penge ind ved særlige lejligheder, f.eks. til jul og på barnets fødselsdag.

Populære gaveidéer – hvilken dåbsgave fra bedsteforældre?

Vi har oven for listet en lang række gaveidéer, som bedsteforældre kan give i dåbsgave til barnebarnet, og man kan gruppere dem i disse forskellige typer:

  • Den personlige dåbsgave fra bedsteforældre: Det kan være et dåbssmykke, et bordflag eller en sparebøsse, som er indgraveret med barnets navn, fødselsdato og dåbsdato. En anden mulighed for en personlig dåbsgave er en bamse med barnets navn eller Barnets bog. En personlig barnedåbsgave kan barnet beholde i mange år og vil være et varigt minde om barnedåben og bedsteforældrene.
  • Den klassiske dåbsgave fra bedsteforældre kan være ting som bordflag og dagmarkors. Men også Kay Bojesens figurer og Georg Jensen dåbsgaver er populære valg.
  • Den lidt anderledes dåbsgave fra bedsteforældre kan være legetøj i form af f.eks. en gåbil eller et legehus til haven. Det kan også være en praktisk ting, som vil vække stor glæde hos forældrene – f.eks. en ny klapvogn eller en weekendseng.

Se også: De bedste dåbsgaver i 2019

Hvad giver bedsteforældre for i dåbsgave?

Ja, hvad giver bedsteforældre for til barnedåb? Der er ikke noget helt entydigt svar på dette spørgsmål, når vi kikker på gennemsnitsbeløb bedsteforældre giver for i dåbsgave, men ofte vil bedsteforældre give for et lidt større beløb. Det afhænger selvfølgelig af dine økonomiske muligheder og hvor meget man normalt giver i gave i din familie.

En undersøgelse tilbage i 2011 viste, at bedsteforældre dengang i gennemsnit gav for ca. 800 kr. så i dag er det måske nærmere 1000 kr. som er gennemsnitsbeløbet, når bedsteforældre giver en barnedåbsgave, men igen beløbet kan både være større og mindre, alt efter dine personlige forhold.

Dåbsgave fra bedsteforældre – den bedste gave?

Den bedste dåbsgave fra bedsteforældre afhænger selvfølgelig af, hvilke gaveønsker forældrene har til deres lille baby, men det kan også være en gave som kan holde længe og være et varigt minde om dåben for barnet – det kunne være et smykke, f.eks. et dagmarkors eller en sølvske med indgravering.

Men den perfekte dåbsgave fra bedsteforældre kan også være en praktisk ting, som forældrene mangler til barnet, men ikke har råd til – f.eks. en klapvogn, en tremmeseng, et legehus til haven eller noget helt andet.

Gaveidéer til bedsteforældre – barnedåbsgave fra bedsteforældre

Vi har i listen ovenfor forsøgt at give en række bud på gaveidéer til bedsteforældre. Så hvadenten du er farfar, farmor, mormor eller morfar, så kan du forhåbentlig blive inspireret af listen.

2 kommentarer til “Dåbsgave fra bedsteforældre”

  1. Rigtig fin liste med gode gaveidéer. Hvis jeg skulle vælge en gave til barnebarnet, så ville jeg vælge sparebøssen. Den er rigtig fin og så kan den sagtens stå på reolen, når barnebarnet bliver større.

    Mvh.
    Kamilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *