De bedste dåbsgaver i 2020 – masser af gave ideer til barnedåb

Mangler du ideer til en dåbsgave? Her får du den ultimative liste med dejlige dåbsgaver til både piger og drenge.

Hvad skal man finde på at give i gave, når man er inviteret til barnedåb eller navngivningsfest? Listen indeholder gaveidéer, som barnet kan have glæde af i mange år. Listen er inddelt efter pris, så der er dåbsgaver til ethvert budget.

Dåbsgaver op til 250 kr.

Her får du inspiration til idéer til dåbsgaver, som koster under 250 kr.

Halskæde med Tro, Håb og Kærlighed

En smuk dåbsgave, der aldrig går af mode. Smykket består af et sølv vedhæng, der indeholder et kors, et anker og et hjerte. De tre symboliserer tilsammen tro, håb og kærlighed. Sølvhalskæden er til børn, men vedhænget kan senere sættes i en halskæde til voksne. Fra 150 kr.

Køb smykke med Tro, Håb og Kærlighed her

 

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

H.C. Andersens eventyr

En klassisk dåbsgave er H.C. Andersens elskede eventyr, som er kendt af alle. Når barnet bliver ældre vil der være mange timers godnathistorie i eventyrene om den grimme ælling, prinsessen på ærten, tinsoldaten og mange flere.

Køb HC Andersens eventyr her

dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, billedramme, aftrykssæt

Fin billedramme med plads til billede og hånd/fodaftryk

Denne hvide billedramme har plads til yndlingsbilledet af det lille dåbsbarn og der følger et aftrykssæt med til at lave håndaftryk og fodaftryk af den lille hånd og fod, (babyens hud kommer ikke i kontakt med sværte).  Flot gaveindpakning.

Køb fotoramme med foto og hånd/fodaftryk her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Tallerken og krus med Mumi troldene

De søde tallerkener og krus findes i mange farver og med forskellige billeder af Mumi troldene, de er i  emalje eller melamin og kan bruges til f.eks. børnefødselsdagen eller andre hyggelige stunder.

Køb mumi tallerkenerne her

dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, fødselsdagstog

Navnetog – fødselsdagstog med barnets navn

Toget vil se flot ud på bordet til barnets fødselsdag, hvor “togvognene” udgøres af bogstaverne i barnets navn. Du kan både få vognene i naturtræ og forskellige farver. En god og personlig gaveidé.

Køb navnetog her


Sødt armbånd til den lille pige

Et armbånd til den lille pige er en god dåbsgave, der kan bruges frem til konfirmationsalderen ved festlige lejligheder. Armbåndene findes i mange forskellige designs. Fra 195 kr.

Se fine børnearmbånd her

 

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Mini natlampe fra Djeco

En fin lille gaveidé til barnedåben. Lampen har det sødeste papirklip. Den kan bruges ved sengetid eller til en hyggestund på børneværelset. Lampen har timerfunktion og stopper efter 20 min.

Køb lampen her

Lyserødt smykkeskrin med ballerina

Smykkeskrin med ballerina

Små piger elsker smykkeskrin til alle deres skatte. Dette fine skrin er med en dansende ballerina og blåt for. På bagsiden kan du trække det op, så skrinet spiller en melodi, når det åbnes. Fra 159,95 kr.

Køb smykkeskrin med ballerina her

 

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Halfdans ABC

En klassiker, som er elsket af både børn og voksne. Bogen er fyldt med dejlige ABC rim, som lærer børn om alfabetet. En rigtig god gave ide. En musik CD med sangene medfølger.

Køb Halfdans ABC her

Bodil Elefant fra Lille Per filmene

En sød legetøjsgave til barnedåben – Bodil Elefant er en lille elefant, som barnet kan trække rundt med – ligesom i Lille Per filmene. Elefanten kan også  tages af pladen og bruges som krammedyr. Bodil Elefant er en meget populær gaveidé til små børn. Fra 199,95 kr.

Køb Bodil Elefant her

Halskæde med dåbsbarnets stjernetegn

En sød halskæde med barnets stjernetegn er den perfekte dåbsgave til den lille pige. Det er en gave, som kan holde hele livet. Fås i både guld, forgyldt sølv og sølv, samt i forskellige designs. Det er en personlig gave, som fortæller om den periode, barnet er født i. Fra 225 kr.

Køb stjernetegn smykke her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

De små synger

En klassisk gave idé til dåben. “De små synger” bør findes i ethvert børneværelse! Bogen er fuld af klassiske børnesange, som barnet vil have stor glæde af at synge sammen med den voksne, for eksempel: “Op lille Hans”, “Se den lille kattekilling”, “Se min kjole” og mange flere.

“De små synger” kan købes her

Se også: Personlig dåbsgave – Bedste dåbsgaver med navn

Dåbsgaver fra 250 kr. – 500 kr.

Her får du inspiration til idéer til dåbsgaver, som mellem 200 kr. og 500 kr.

Dagmarkors – den klassiske smykkegave til barnedåben

Et Dagmarkors er en klassisk dåbsgave. Dagmar korset fås både i guld og sølv, samt forgyldt. Du kan få Dagmarkors i meget enkle designs, men også mere farverige designs. Det er en gave, som barnet vil kunne have glæde af mange år frem og smykket vil være et varigt minde om dåben.

Køb Dagmarkors her

Bordflag med gravering – f.eks. fra Piet Hein

På flaget kan du få barnets navn, fødselsdato og dåbsdato graveret og når barnet senere skal konfirmeres, kan du sørge for at få indgraveret konfirmationsdatoen også. Det er dejligt for barnet at have sit eget helt personlige flag, som kan pynte på bordet når barnet har fødselsdag. Du kan se de mange muligheder herunder fra bl.a. Piet Hein og Nordahl Andersen.

Køb Piet Hein flag her

 

Min første tand og min første hårlok

Dette søde cirkustog fra Nordahl Andersen består af 2 cirkusvogne, som trækkes af en lille elefant. I den første vogn er der plads til barnets første tand og i den anden vogn er der plads til den første hårlok. Sættet er er fortinnet, og har en flot grå farve.

Køb cirkustog her


Vedhæng med barnets forbogstav

Dette fine vedhæng er udformet med forbogstavet i barnets navn.  En fin og personlig gave til dåbsbarnet. Du kan få vedhænget som forgyldt. En kæde kan tilkøbes. Fra 260 kr.

Køb vedhæng med bogstav her

Sparegris

Der fines mange fine sparegrise eller sparebøsser og det er en god gaveidé til barnedåb, da en sparegris kan lære børn om at spare op, når han eller hun bliver ældre. Du kan få sparegrisen graveret med barnets navn, så der ikke er nogen tvivl om hvem sparebøssen tilhører, hvis der er flere børn i familien.

Køb sparegris her

Fødselsdagstog – en populær gaveidé

Et fødselsdagstog er en god idé til en dåbsgave. Der findes mange søde tog – f.eks. med H.C. Andersens eventyr eller forskellige dyremotiver. Hvert år vil fødselsdags-toget pynte op på fødselsdagsbordet og barnet kan have glæde af det helt til 11 års alderen.

Køb fødselsdagstog her

Sødt dåbskrus med små hjerter

Dette søde krus i stål med små hjerter vil være et fint minde om dåben. Kruset kan bruges igennem barndommen ved festlige lejligheder – fødselsdage, jul m.m. Du kan gøre gaven unik og personlig ved at få kruset indgraveret med barnets navn og dåbsdatoen.

Køb barnekop her

Flot gavesæt med skrin til tand og hårlok

Et flot gavesæt til den lille pige eller dreng. Sættet består af en blød krammebamse og 2 æsker til barnets første tand og første hårlok. Barnets navn kan indgraveres på låget af de 2 skrin. Fra 295 kr.

Køb min første tand og hårlok gaveæske her

gudmor gave, dåbsgave fra gudmor, dåbsgaver gudmor, gudbarn, gudfar, gave til barnedåb fra gudmor, gudmor gave til barnedåb, barnedåb gudmor, gave fra gudmor, hvad giver en gudmor i dåbsgave, barnedåbsgave fra gudmor, gave til gudbarn

Begyndercykel fra PUKY

En kvalitetscykel til helt små børn (fra ca. 1 års alderen) – cyklen har fire hjul, så den næsten ikke kan vælte, det er god underholdning for barnet at drøne rundt på den og det styrker grovmotorikken. Fås i flere fine farver til både piger og drenge.

Køb Puky cykel her

Sjove tumledyr fra bObles

De populære tumledyr fra bObles er et godt bud på en gave til barnedåb. Til babyen er “kylling” (vist på billedet) et godt valg, som stimulerer motorikken og barnets udvikling. Fås i både pige- og drengefarver.

Køb bobles her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Børnebestik

Et børne bestik er en god gave at give til en barnedåb.
Der findes mange søde designs, hvor du kan få kniv, gaffel og skeer med motiver fra fx Disney, Mumi troldene, Bamse og Kylling, Kaj og Andrea.

Køb børnebestik her

Sjovt Noahs Ark

Et flot og klassisk Noahs Ark legetøj udført i miljøvenligt træ. Skibet har gangbro, så dyrene kan gå op to og to. Alle dyrene, som børn kender er med i arken, så som giraffer, løver, elefanter m.fl. Fra 348 kr.

Køb Noahs Ark her

Dåbsbestik fra Nordahl Andersen

Et populært valg, er et dåbsbestik fra Nordahl Andersen. Børnebestikket er i rustfrit stål og der findes mange fine motiver, som passer til både den lille pige og dreng. Bestikket kan graveres med f.eks. barnets navn og dåbsdatoen. Fra 348 kr.

Køb dåbsbestik fra Nordahl Andersen her

Georg Jensen elefant sparegris – Moneyphant

En lidt utraditionel, men sød og elegant sparebøsse finder du hos Georg Jensen, som laver sparebøssen “Moneyphant”. Den er i rustfrit stål og kommer i flere udgaver – en super kær dåbsgave.

Køb Moneyphant

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Kuglebane til små børn

Denne kuglebane fra Djeco er en sød og sjov gaveidé til et lille barn.
Fra cirka 6-8 måneders alderen. Kuglerne ligner små æbler
og barnet kan putte “æble kuglerne” på æbletræet og se dem trille ned igennem det lille æbletræ. En sjov leg, som styrker barnets motoriske udvikling.

Køb kuglebane med æbletræ her

Flot fotoalbum med Bamse & Kylling

Det første år med baby går utrolig stærkt – og lige pludselig er den lille baby blevet en glad tumling, der tager sine første skridt. Så er det godt, at man har fået taget en masse billeder fra den første tid – og de skal ikke ligge på en mobiltelefon, de skal i et fint album! Her er et fint fotoalbum med Bamse & Kylling i sølvplet. Barnets navn og dåbsdato kan graveres på forsiden. Fra 340 kr.

Køb fotoalbum med Bamse & Kylling

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Lækkert babytøj i silke og uld fra Joha

Joha er et skandinavisk kvalitetsmærke indenfor børnetøj. De laver dejlig dragter og trøjer til baby i et mix af silke og uld. En god ide til en gave kunne være en body stocking eller en blød trøje, fås i mange farver og passer til både drenge og piger.

Køb lækkert børnetøj her

Sødt firkløver til dåbsbarnet

Firkløveret betyder “held og lykke”. En dejlig gave, som kan anvendes af barnet mange år frem.

Køb firkløver vedhæng her

Mumi gaveæske – spisesæt til den lille

Her får du et sødt spisesæt til små børn med mumitroldene. Det er et praktisk begyndersæt til det lille dåbsbarn, når han/hun skal lære at spise.  Spisesættet kommer i en fin gaveæske.

Køb Mumi spisesæt her

Personlig bog til barnedåb

Det er sjovt for mindre børn at høre en godnathistorie, der handler om dem selv. I denne søde historie indsættes op til 19 personlige oplysninger om barnet. En populær og unik gave til barnedåb. Bogen fås både til piger og til drenge. Fra 199 kr.

Køb personlig bog her

Sødt smykkeskrin til den lille pige

Et  fint lille skrin til babys første smykker, du kan se et stort udvalg af smykkeskrin i mange designs via linket. Smykkeskrin fås både i sølvplet og fortinnet. Fra 270 kr.

Køb smykkeskrin her

Dåbsrør, dåbsgaver i sølv

Fint dåbsrør med holder i sølvplet

Et dåbsrør er en klassisk dåbsgave. Det består af et rør, som er fremstillet i sølvplet. Du kan åbne røret i den ene ende og opbevare dåbsattesten i røret Røret kan graveres med barnets navn og dåbsdatoen.

Køb dåbsrør her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Ferm Living natlampe

En sød gaveidé til barnedåb er en lampe fra Ferm Living. Fås med flere motiver,  bl.a. sky, dådyr, luftballon og stjerne. Den ser sej ud i børneværelset og udsender et blødt lys når barnet skal sove.

Køb natlampe her

Flot bordflag fra Georg Jensen

På flaget kan barnets navn, fødselsdato og dåbsdato graveres og senere, hvis barnet skal konfirmeres, kan du sørge for at få indgraveret konfirmationsdatoen. Når bordflaget indgraveres bliver gaven unik og personlig. Hvert år til barnets fødselsdag kan flaget komme på bordet og minde om dåben. Fra 399 kr.

Køb bordflag her

Hvalen Christian
Natlampe med hval

Mange små børn er lidt bange for mørke, når de skal sove. Denne nuttede lampe med hval Christian fra Filibabba  kan både bruges som natlampe, når der skal læses godnathistorie og som vågelampe. Lampen er i et lækkert design og den udsender et blødt og behageligt lys. Fra 299 kr.

Køb natlampen her

Dåbsgaver over 500 kr. 

Her får du inspiration til idéer til dåbsgaver, som koster over 500 kr.

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Sansegynge

En sansegynge stimulerer barnets motorik og balance. Sansegyngen kan bruges fra baby er helt lille, så kan gyngen hænges fra en krog i loftet og mor kan sidde i sofaen og få et lille hvil imens baby ligger på sansegyngen, som mor forsigtigt skubber frem og tilbage, det er dejlig hygge for en lille baby. Senere hen vil sansegyngen være en sjov gynge for det lidt større barn. Fra 595 kr.

Køb sansegynge her

Hjerte armbånd til den lille pige

Dette fine lille armbånd vil være sødt til den lille pige, og perfekt som en dåbsgave. Armbåndet kan bruges fra barnet er helt lille og op til konfirmationsalderen. Armbåndet er i 8 karat guld. Fra 985 kr.

Køb børnearmbånd med hjerte her

Kay Bojesen dåbsgave

Den ikoniske træ abe fra Kay Bojesen er en populær gaveidé, som kan pynte på børneværelset. Der findes mange forskellige Kay Bojesen figurer at vælge i mellem.

Køb Kay Bojesen abe her

Flotte fotorammer

Der findes et stort udvalg af fotorammer til et fint billede af dåbsbarnet, der vil pynte i stuen eller på børneværelset. På fotorammen er der plads til gravering af navn, fødselsdato, klokkeslæt, længde, vægt og dåbsdato. Fra 495 kr.

Køb fotoramme her

Sølvske med motiv fra H.C. Andersens “Prinsessen på ærten”

Børneservice i sølv

En sølvske, kniv eller gaffel er en klassisk og traditionel dåbsgave, som vil vække glæde. I  en del familier er der tradition for at  bedsteforældrene eller måske gudmor / fadder forærer dåbsbarnet en indgraveret ske som et varigt minde om den store dag.

Køb børne bestik i sølv her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Kay Bojesen fanebærer / garder

Kay Bojesen figurerne er en klassisk dåbsgave og dansk design, når det er bedst. De søde små figurer fås både som dyr – for eksempel elefant, abe og fugle, men du kan også købe den lille garder eller fanebærer, som vil pryde på ethvert fødselsdagsmorgenbord.

Køb Kay Bojesen fanebærer her

Se også: Personlig dåbsgave – Bedste dåbsgaver med navn

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Sjov og smart gåbil fra Vilac

En flot dåbsgave er denne klassiske racerbil i smarte farver, som vil vække lykke hos dåbsbarnet. Gå bilen kan bruges fra barnet begynder at kravle og rejse sig op. Bilen hjælper barnet til at lære at gå og til at styrke motorikken. Der findes et utal af modeller og farver til både piger og drenge. Fra 999 kr.

Køb gåbil her

Smukt dåbssmykke – “Velsignet af en engel”

Dette fine vedhæng er i sterling sølv med  lyseblå og hvid emalje. Englen holder armene strakt ud og har en hvid glorie over hovedet. Smykket vil kunne bruges i mange år – også når barnet bliver voksen og det vil være et smukt og varigt minde om dåben. Smykket får i flere farver. Kæde kan tilkøbes.

Køb dåbssmykke her

dåbsgave fra gudmor, dåbsgave fra fadder, dåbsgave fra fader, barnedåbsgave, barnedåbs gave, dåbstallerken, dåbsplatte

Flot personlig dåbstallerken

Her er en rigtig fin gaveidé til barnedåb. Denne  dåbstallerken kan bruges til både drenge og piger. Den bliver gjort  personlig ved, at barnets navn, dåbsdato, fødselsdato, m.m. indgraveres. Tallerken / dåbsplatten er i sølvplet.  Fra 585 kr.

Køb dåbstallerken her

 

Boldbassin fra Misioo

Et lækkert og blødt boldbassin til små børn med en masse plastikbolde,
som barnet kan boltre sig i. Bassinet kan placeres i stuen eller på barnets værelse. Der er til mange timers sjov leg. Kan bruges fra barnet er ca. 7-8 måneder og frem til 4-5 års alderen. En herlig gaveidé. 200 bolde medfølger.

Køb boldbassin her
Et yndigt hjerte vedhæng fra Julie Sandlau

Julie Sandlau har designet et smukt hjerte vedhæng, det fås i forgyldt sølv og i sølv. Et hjerte vedhæng er en klassisk dåbsgave til den lille pige. Kæde kan tilkøbes. Fra 350 kr.

Køb hjertevedhæng her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Trehjulet cykel fra Winther

En trehjulet cykel er en rigtig god gave ide til en barnedåb. De klassiske cykler fra Winther er sjove for små børn. Barnet kan komme vand og sand i ladet og lære at bruge pedalerne på en tryg og sikker måde. Cyklen er et hit i haven eller på legepladsen. Fås i flere flotte farver.

Køb trehjulet cykel her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Lækkert sengesæt til baby- eller juniordyne

En praktisk og lækker gave ide. Det er måske bedst at købe sengetøj til en juniordyne, da det er mere fremtidssikret.

Køb sengesæt til juniordyne her

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Wobbel Balancebræt

Et lækkert balancebræt i træ, som stimulerer motorikken og balancen. Balancebrættet kan bruges fra baby begynder at rejse sig op
og mange år frem. Motorikbrættet har utallige anvendelsesmuligheder
som vippe, gynge rutsjebane og så videre. En utraditionel og sjov dåbsgave

Køb balancebrættet her

Se også: Legetøj 6-12 mdr – det bedste legetøj til baby

Dåbsgaver – hvor meget skal man give for?

Når du skal vælge en god barnedåbsgave, skal du først og fremmest overveje, hvor stort et beløb du ønsker at give. Det afhænger selvfølgelig af din relation til familien og din pengepung. Normalt vil bedsteforældrene og den nærmeste familie, samt gudforældre give dåbsgaver for et større beløb, det kunne være mellem 500-1000 kr., mens vennepar, naboer og andre kan vælge at give for under 500 kr. Man bør dog huske at give lidt mere til en barnedåb eller navngivningsfest end du giver til en almindelig fødselsdag. En god tommelfingerregel er at overveje, hvis det var dig selv, der skulle modtage gaven – hvad ville du være tilfreds med og hvad ville virke for fedtet – eller for flot i forhold til hvor godt du kender værterne.

Den perfekte barnedåbsgave – hvad er det?

Findes den perfekte dåbsgave? Du sætter din gave på gavebordet og håber, at dåbsbarnets forældre lyser op i et smil, når de åbner gaven – og at de ikke har modtaget den samme gave fra 2 andre gæster.

Det er selvfølgelig en god idé at kikke på ønskesedlen, hvis man har fået en sådan udleveret, kan det ikke gå helt galt, men her stiger risikoen for at man køber de samme dåbsgaver som nogle af de andre gæster.

Så hvordan finder man den perfekte dåbsgave?

Den perfekte dåbsgave kan være noget, som er lidt nostalgisk og som kan holde i mange år, det kunne være Kay Bojesens træfigurer, smykker, en sølvske, et smykke i guld eller sølv. Det kunne også være en fotoramme fra Georg Jensen. Sådanne dåbsgaver vil barnet beholde i mange år, som et minde om dåbsdagen.

Men den perfekte dåbsgave kan også være en praktisk ting, som forældrene har sukket efter længe, men ikke har råd til at købe – det kunne være en tremmeseng, en skråstol eller en fin klapvogn. Det er dyre gaver, men måske ikke umuligt, hvis man er flere, som slår sig sammen. Endelig, kan den perfekte barnedåbsgave også være et stykke legetøj, der hitter hos dåbsbarnet her og nu – eller et par år frem. Måske vil dåbsbarnet ikke have nogen erindring om dette stykke legetøj som voksen, men hvis legetøjet kan give de trætte småbørnsforældre en tiltrængt pause, vil forældrene sende dig mange glade tanker.

Giver forældre dåbsgave til barnedåb?

Bør man give sit eget barn en dåbsgave i forbindelse med barnedåben? Der er ikke et entydigt svar på dette. Nogle forældre synes ikke det er nødvendigt, de giver festen og masser af kærlighed og ting i det daglige. Andre forældre synes, at dåbsbarnet bør have et lille minde om dagen fra forældrene. Det kunne være personlige dåbsgaver i form af en bamse med navn og fødselsdato eller dåbsdatoen broderet på poterne. En anden mulighed er et smykke eller en sølvske, som er graveret.  Navnehalskæder og en fotobog med babybilleder er også populære dåbsgaver. Du kan også oprette en børneopsparing til dit barn.

Dåbsgaver fra bedsteforældre – hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave?

Dette afhænger først og fremmest af din pengepung, men bedsteforældrene vil typisk give lidt større dåbsgave til det lille barnebarn. Hvis du vil give en lidt større barnedåbsgave, er der mange muligheder, men traditionelt har det været en sølvske, som er graveret, et forsølvet flag eller en anden klassisk og personlig gave. En mulighed kunne også være at oprette en opsparingskonto eller et give et lækkert sengesæt med barnets navn broderet på.

Hvad giver gudmor i gave til en barnedåb?

Hvad skal man give i dåbsgave som gudmor? Hvor stor en gave, du ønsker at give, afhænger både af din pengepung og din relation til familien. Ofte vil man føle det som en stor ære at blive gudmor og man vil gerne give sit lille gudbarn en helt speciel og personlig dåbsgave. Der er mange forskellige muligheder – det kunne være et bordflag, hvor barnets navn, fødselsdato og dåbsdato er graveret. En anden mulighed er et æbletræ, som forældrene kan plante i haven. H.C. Andersens samlede eventyr er også en klassisk gaveidé eller en personlig bog til barnet.

Hvad giver faddere i dåbsgave?

Der er mange muligheder og vi vil anbefale at du kikker i listen her på siden for at få inspiration

Dåbsgaver smykker – hvad kan man give?

Hvis du ønsker at give et smykke til dåbsbarnet er der mange muligheder. Det kan være i sølv eller guld – eller i et billigere materiale, alt efter dit budget.

Du kan også beslutte, at smykkegaven til barnedåben skal være en halskæde, et armbånd eller måske  et vedhæng. Det er populært med personlige smykker, det kunne være en navnehalskæde eller dåbbarnets stjernetegn.

Ideer til personlige dåbsgaver

Det er dejligt at kunne komme med en dåbsgave, som er noget helt særligt og personligt til barnet. Personlige dåbsgaver kan være mange ting, det kunne være en fotobog med billeder og små historier fra barnets første tid, det kan være en graveret gave i form af en sølvske, et bordflag eller et skrin, hvor barnets navn, fødselsdato og dåbsdato er graveret. En anden mulighed er en bamse eller et sengesæt broderet med barnets navn.

Se også: 10 gaveidéer til barnedåb – det bedste legetøj til baby

Utraditionel dåbsgave

Til de mere utraditionelle dåbsgaver hører ofte legetøj, f.eks. legetøj til haven, et legehus eller en cykel. Det kunne også være en praktisk gave som f.eks. regntøj, dynebetræk eller noget andet som forældrene mangler til barnet og som derfor vil blive modtaget med glæde. Du kan få inspiration i listen oven for.

Anderledes dåbsgave

Igen er der mange muligheder, hvis du leder efter en anderledes dåbsgave. Det kunne være en personlig historie til barnet, en rygsæk til vuggestue start, en gåbil, sjovt legetøj til små børn osv.

Unik dåbsgave

De unikke dåbsgaver er ofte gaver, som også er personlige, det kan være en gave, hvor barnets navn er graveret på gaven eller tøj, hvor barnets navn er broderet. En anden mulighed er en personlig bog til barnet. Du kan få mere inspiration i denne artikel: Dåbsgaver med navn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *