De bedste gaveideer: Sødt og lækkert tøj til dåbsbarnet

Her kan du få inspiration til flot tøj til dåbsbarnet. Denne artikel er til dig som skal til barnedåb og mangler ideer til en dåbsgave. Du vil gerne give en gave til dåbsbarnet og forældrene har sagt de ønsker sig tøj til barnet – uden at beskrive det nærmere, så hvad skal du gøre?

Du er måske bedsteforældre, gudmor, fadder, veninde eller gæst i det hele taget og enten har du ikke selv børn eller det er 25 år siden du selv havde en lille baby, så hvad for noget tøj skal du vælge, som vil gøre modtageren glad?

Gaveidéer: Hvad er trendy og smart tøj til babyer i 2018?

Hvis du gerne vil give en pæn dåbsgave, så er der nogle tøjmærker, som er populære og lækre og som vil vække glæde hos langt de fleste mødre ved en barnedåb. Populære tøjmærker til babyer er blandt andet:

  • Molo
  • Petit Sofie Schnor
  • Mini A Ture
  • Joha
  • Småfolk
  • Noa Noa Miniature

Se stort udvalg af babytøj her

Som mor til 2 små børn, har jeg her lavet en liste med ideer til sødt og lækkert tøj til både piger og drenge, som de fleste forældre ville elske at få i gave til deres lille barn:

Flotte body stockings fra Molo

Molo laver smart tøj til babyer i flotte farver og ofte med fotoprint. Tøjet fra Molo er i en god kvalitet og kan vaskes mange gange.

Se stort udvalg af Molo body stockings her

Mørkeblå Heldragt fra Joha

Til den lille dreng er denne Joha heldragt rigtig fin i mørkeblå/navy. Den er i den blødeste uld/silke kvalitet. Joha er kendt for at lave kvalitetsbørnetøj i uld og silke.

Køb Joha heldragt her

Stilfuld cardigan fra Petit Sofie Schnor

Lækker og stilfuld cardigan til den lille dreng i lyseblå. Den fås også i grå.

Se stort udvalg af cardigans fra Petit Sofie Schnor her

Rigtig flot kjole fra Molo

En sød kjole kunne være en fin dåbsgave til den lille pige. Her er det vigtigt, at kjolen ikke er for stram og der er plads til at røre sig og lege.

Se et stort udvalg af søde kjoler her

Seje denim babybukser

Bløde og behagelige bukser til baby, som passer til alt tøj. Kan bruges til både drenge og piger.

Køb bukserne her

Valg af tøj til baby

Babyer ligger meget ned, de sover meget, ligger på et aktivitetstæppe og kravler/leger på gulvet, det er derfor en god ide at vælge blødt og behageligt tøj som baby er bekvem i, undgå stramme cowboybukser, nitter, knapper på baglommer, lynlåse over det hele og så videre. Det er også en god idé at købe tøjet en eller to størrelser for stort (læs mere om størrelser nederst i indlægget).

Hvilken størrelse tøj kan en baby passe?

Mht. tøjstørrelser, vil jeg anbefale, at du køber str. 68, 74 eller 80, hvis dåbsbarnet er 3 måneder. Er dåbsbarnet 6-7 måneder, vil jeg anbefale, at du køber 80, 86 eller 92 (92, hvis det er et stort barn) og hvis dåbsbarnet nærmer sig 1 års alderen, ville jeg købe størrelse 86 eller 92. Så er tøjet købt lidt stort i det, men der går på den anden side ikke 3 år før han / hun kan passe det.

Lidt om tøjstørrelser til babyer

De tøjstørrelser der er relevante hvis du skal give tøj i dåbsgave, vil være fra dåbsbarnets nuværende alder og frem til 1 års alderen. Selvom barnet er 3 måneder ved en barnedåb og du vil give tøj i dåbsgave, så behøver du ikke købe tøj som han eller hun kan passe nu og her, du kan sagtens give tøj som babyen kan passe når han eller hun er 6 måneder eller 12 måneder gammel.

Jeg kan ikke anbefale at købe tøj i størrelse 2, 3 eller 4 år (med mindre familien specifikt ønsker det). Hvis du køber en tøjgave til barnedåb i så store størrelser, risikerer du selvfølgelig ikke, at det er for småt, men til gengæld vil der være fare for at forældrene glemmer de har fået det, inden barnet bliver gammel nok til at kunne passe det. Jeg har selv oplevet at stå og kikke på et par bukser som var blevet for små fordi jeg havde glemt jeg havde fået dem for halvandet år siden – rigtig ærgerligt!

Her kan du se en oversigt over tøjstørrelser til babyer

50 = nyfødt
56 = 2 mdr
62 = 3 mdr
68 = 6 mdr
74 = 9 mdr
80 = 1 år
86 = 1½ år
92 = 2 år
98 = 3 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *