Gæstebog til barnedåb – 3 søde idéer

En gæstebog kan blive et vigtigt minde om barnedåben, som du kan
gemme og tage frem igen senere. I den traditionelle gæstebog skriver alle gæsterne en lille hilsen til dåbsbarnet og forældrene.

Husk at det er en god ide med en lille vejledning til gæstebogen, især hvis den er lidt utraditionel så dine gæster ved hvad de skal skrive eller gøre.
Det er også en god ide at gøre opmærksom på gæstebogen i starten af arrangementet. I kan som værtspar nævner den i en velkomsttale. Husk at du ikke bør vente med at bede gæsterne om at skrive i gæstebogen som det allersidste når de står med jakken på og er på vej ud ad døren.

Her får du tre gode ideer til en gæstebog til barnedåb:

Den traditionelle gæstebog

Dette er en fint pyntet bog, som gæsterne kan skrive deres navne og hilsener i. Du kan supplere gæstebogen med billeder af alle gæsterne evt. sammen med dåbsbarnet. Hvis du lægger et Polaroid kamera sammen med gæstebogen, så kan gæsterne få taget et billede på dagen, som kan indsættes sammen med deres hilsen.

Traditionel gæstebog barnedåb

Køb gæstebogen her

Se stort udvalg af gæstebøger her

Plakat med fingeraftryk

Her får en ide til en lidt anderledes gæstebog. Du kan lave en plakat og få alle gæsterne til at sætte deres fingeraftryk og skrive deres navn udfor fingeraftrykket.
Motivet på plakaten kan f.eks. være en barnevogn, et træ, en cykel eller en luftballon og så vil alle fingeraftrykkene ligne farverige balloner eller blade på træet.

Gæstebog fingeraftryk plakat barnedåb, dåb

Sådan laver du en plakat

For at lave en plakat med fingeraftryk skal du bruge et motiv, som du printer ud på fx A3 papir. Alternativt kan du få et trykkeri til at trykke en plakat til dig, hvis du ikke har en printer du kan bruge eller du ikke synes det bliver pænt. Da min søn skulle døbes, købte jeg et billede på etsy.com og fik et plakatfirma til at trykke plakaten. Det kostede ca. 200 kr.

Udover en plakat, skal du bruge stempelpuder i flotte farver og en meget tynd tuschpen (0,3 mm – 0,7 mm streg / Extra fine) til at skrive gæsternes navne med (kan fås i Panduro Hobby).
Til barnedåb for en lille pige, kan du købe stempelpuder i lyserøde og grå nuancer. Til en barnedåb for en dreng, kan du vælge blå, grå og grønne nuancer. Husk også nogle vådservietter, så dine gæster kan tørre deres fingre af, når de har brugt stempelpuden.
Efter dåben kan du komme plakaten i ramme og hænge den i børneværelset eller et andet sted i dit hjem som et dejligt minde om barnedåben.

Forseglet æske med små hilsner fra dåben

Du kan også få dine gæster til at skrive en hilsen eller et ønske for barnet på små fine kort, som lægges i en forseglet æske. Så kan I åbne æsken til barnets konfirmation, 18 års fødselsdag eller anden relevant anledning. Kortene kan være kartonpapir i forskellige farver. Så finder du nogle skabeloner du kan klippe efter. Skabelonerne kan være en barnevogn, elefant, baby eller lignende. Du kan så klippe kortene ud så de ligner barnevogne, elefanter eller andet barnedåbsmotiv.

Se mange fine æsker her

Se også: 10 gaveideer til barnedåb – det bedste legetøj til baby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *