Gave til 1 årig – de 60 bedste gaveidéer

Gave til 1 årig: Skal du købe gave til en 1 årig dreng eller pige? Her får du mere end 60 idéer  og masser af inspiration til en gave, som kan gives til jul eller fødselsdag. Det er gaver, som både er sjove for barnet og stimulerer barnets motorik og udvikling.

Det mest populære legetøj 1 år

gåvogn, 1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Gaveidéer til 1 årig: Gåvogn

Når man er 1 år er man ved at lære at gå og her er en gåvogn uundværlig som støtte. Denne søde gåvogn fra Brio er en klassiker inde for gåvogne og har været brugt i mange familier i generationer. Gåvognen fås i flere farver og barnet kan også lægge sit legetøj i den og transportere det rundt i hjemmet. Gåvogne fra 459,95 kr.

Køb gåvogn her

Bedste legetøj 1 år – Legekøkken

Der findes et stort udvalg af legekøkkener og de er sjove, hvadenten man er en dreng eller piger. Små børn har meget glæde af et legekøkken, hvor de kan efterligne de voksne og lege, at de laver mad med gryder og pander, der fås desuden meget legemad i både træ og plast, som gør legen endnu sjovere.

Se legekøkkener her

Sjove ispinde i træ fra Le Toy Van, fra 149 kr.

Gave til 1 årig – legemad

Til det fine køkken hører også legemad. Udover legetøj der ligner frugt, grøntsager og kød, kan man også få mad, der ligner rosinpakker, mælkekartoner, nutella, pitabrød osv. – udvalget er enormt og indbyder til mange timers sjov leg. Legemad kan bruges i legekøkkenet men kan også give timer med leg i en købmandsbutik, en markedsbod eller bruges til skovturslege.

Køb legemad her


Misioo boldbassin

Et flot og blødt boldbassin til den 1 årige dreng eller pige. Fås i gråt, blåt, mint eller lyserødt. Der er til mange timers skæg leg, hvor barnet kan boltre sig i kuglerne. Boldbassinerne fra Misioo er meget populære og et kæmpe hit blandt børn, der elsker at lege med kuglerne. Det er sjovt at ligge i kuglerne og dase men også at have mere aktive lege. 200 bolde medfølger. Fra 549 kr.

Køb boldbassin her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årigFlot gåbil

Denne klassiske racerbil er en fin gave til 1 års fødselsdagen. Bilen  er en god hjælp, når barnet skal øve sig i at gå. Der findes mange forskellige modeller og farver. En rigtig god gave til 1 årig. Bilen er råhvid og det klassiske look gør bilen pæn at se på, så den sagtens kan stå i f.eks. stuen, når barnet leger derinde. Bilen er udstyret med kølergrill, benzindæksel og sæde i læderlook Fra 999 kr.

Køb gåbil her

 

Krea sansegynge

En dejlig gynge som kan bruges både ude og inde. Den 1 årige vil elske at lege på gyngen og gynge vil kunne bruges mange år frem. En sansegynge stimulerer barnets balancesans og motorik. Gyngen kan anvendes helt indtil barnet engang bliver for stor til at gynge.  Gyngen kan f.eks. bruges inde i vintermånederne og hænges op i haven om sommeren. Fra 595 kr.

Køb sansegynge her

Baby gaver, barselsgave fra bedsteforældre

Jellycat bamse

De dejlig og bløde bamser fra Jellycat er meget populære blandt små børn. Bamsen vil være et trygt sovedyr, som kan være beroligende, når barnet skal puttes eller hvis barnet er ked af det. Der findes et meget stort udvalg af bamser fra Jellycat og især de silkebløde kaniner, er et stort hit blandt børn. Fra 129,95 kr.

Køb Jellycat bamse her

Gaver til baby 6 måneder

Sjove biler – lette at holde fast i

Disse biler er gode til en 1 årig. Bilens vindue er formet som et håndtag, der gør det nemt for barnet at skubbe bilen hen over gulvet. Leg med bilen stimulerer barnets motorik og bilen er perfekt at holde i, når barnet kravler med den. Bilen er lavet i træ og fås i flere fine farver, blandt andet grøn, blå, rød og lyserød. Fra 39 kr.

Køb håndbil fra Magni her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

1 års fødselsdagsgave idéer – Hoppedyr

Hoppedyr er sjovt legetøj til den 1 årige dreng eller pige. Hoppedyr findes både som hoppepony, frø, enhjørning, hoppeko, flodhest m.m. og i mange glade farver. Barnet får trænet sin motorik, når han / hun sidder på dyret og hopper afsted. Samtidigt får barnet brugt en masse energi. Hoppedyrene er lavet i phtalatfri plast. Fra 224 kr.

Køb hoppedyr her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Fødselsdag 1 år – B0bles tumledyr

Bobles er skægge kravlemøbler, som den 1 årige vil elske at lege med. Bobles er gode til at udvikle motorikken og med Bobles kan barnet øve mange bevægelser, både at kravle, trille, hoppe, holde balancen osv. Der er masser af sjove og gode legestunder for barnet med b0bles, som har et meget stor udvalg af legeredskaber – elefanter, krokodiller, fisk, dinosaurer og kyllinger. Fra 39,95 kr.

Køb bobles her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig, Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Godt legetøj 1 år – Wheely Bug

De søde små dyr er sjove at sidde på og køre rundt på og samtidigt er de gode til at stimulere grovmotorikken. Hvis barnet bliver træt af at sidde, kan barnet i stedet holde fast i håndtaget og bruge den som gåvogn. Der er mange dyr at vælge imellem – bi, mariehøne, tiger, mus, gris og ko og de fås både i en lille og stor model. Den lille model anbefales til børn i alderen 1-2 år og den store model anbefales i alderen 2-4 år. En god gave til 1 årig. Fra 387 kr.

Køb Wheely Bug her

Træ bogstaver med søde dyr

Disse farverige bogstaver i træ kan hænges op på døren til børneværelset, så barnet får et fint navneskilt på døren. Der sidder et sjovt dyr på hvert bogstav, f.eks. en bjørn på bogstavet “B”. Du kan bruge bogstaverne til at skrive barnets navn på døren til børneværelset eller væggen. Bogstaverne fås desværre ikke i Æ, Ø eller Å. Du skal også huske at købe dobbeltklæbende tabe, elefantsnot eller lignende, da bogstaverne ikke er selvklæbende. Fra 15,95 kr. per bogstav.

Køb bogstaver med dyr her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Legetøjs traktor til den 1 årige

Små drenge elsker at lege med traktor. Sjovt traktor legetøj er altid et hit som fødselsdagsgave og her er en god model til en 1 årig i træ – her er ingen skarpe kanter. Traktoren er fra firmaet Goki og hjulene er af gummi, så den er støjsvag når den skubbes hen over gulvet. Mine 2 drenge har altid elsket at lege med traktor fra de var helt små og det er også sjovt at få øje på traktorer på markerne og få en lille hygge snak om det, når vi er på tur. Fra 169 kr.

Køb legetøjstraktor her

Hammerbræt – god gave til 1 årig

Et hammerbræt er et super legetøj til børn i 1 års alderen. Barnet kan slå på klodserne med den lille hammer. Det er rigtig godt til at øve finmotorik, samt koordination mellem hånd og øjne – og så er det super sjov at hamre! Klodserne er i glade farver – røde, gule, grønne og blå, så du kan også øve farverne med barnet imens han eller hun leger med hammerbrættet. Hammerbrættet fås i mange farver. Fra 119 kr.

Hammerbrættet kan købes her

Bondegårdsdyr 

Her er en god gave til en 1 årig. Bondegårdsdyr fra Schleich er håndlavede og dermed meget realistiske og naturtro. Dyrene vil give barnet mulighed for at lege sjove bondegårdslege og efterligne dyrenes lyde. Der findes et stort udvalg af Schleich dyr – køer, heste, grise, får, høns, hunde og katte. Du kan evt. kombinere det med en bondegård. Dyrene fås fra 44,95 kr.

Køb bondegårdsdyr her

Sød Rubens dukke fra 299 kr.

Dukke til 1 årig

En dukke indbyder til mange timers sjov leg for den 1 årige. Dukken skal passes, puttes i dukkevognen, have mad og skal have tøjet af og på. Et bud på en god dukke til små børn er Rubens barn dukkerne, som med deres søde udseende hitter hos børnene. Dukkerne fås i flere varianter og kan uden problemer anvendes fra 1 års alderen. Fra 299 kr.

Køb dukke her

1 års fødselsdagsgave idéer – Dukkevogn

Udover dukker er det også sjovt for den 1 årige at have en dukkevogn, som dukken kan skubbes rundt i. Samtidigt kan en dukkevogn være med til at træne grovmotorikken for den 1 årige som måske ikke er så sikke på benene endnu. Dukkevogne kan faktisk bruges som en slags gåvogn, hvis du anbringer noget tungt i enden, så den ikke kan tippe.  Dukkevogne fås fra 348 kr.

Køb dukkevogn her

Puttekasse

Puttekasser er godt legetøj til 1 årig.  En puttekasse er spændende, da det er sjovt at putte klodserne i kassen og tage dem ud igen. Den lærer også barnet om former og farver og styrker barnets hånd-øje-koordination.  På billedet ses en klassisk model fra BRIO. Denne puttekasse har en særlig bund, der kan trækkes ud, så barnet lettere kan få klodserne ud og starte legen forfra.
Fra 229,95 kr.

Køb puttekasse her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

1 års fødselsdag – BRIO trækdyr

Klassisk legetøj fra Brio – måske har du selv haft en som lille? Disse trækdyr har været populært legetøj igennem mange år og er et must-have i mange småbørns familier. Små børn elsker at trække legetøj hen over gulvet og her er en sød hund, som barnet kan trække rundt med. Hundens hale består af en fjeder med træknop foroven, som svinger, når barnet trækker den. Fra 149,95 kr.

Køb Brio trækdyr her

 

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Pegebøger til 1 årige

Små børn elsker at sidde og putte hos mor og far, mens I kikker i en bog sammen. Barnet styrker sin sprogforståelse ved at kikke på billederne og høre ordene udtalt. Forskere har fundet ud af, at et barn bør få læst 1000 bøger højt inden 6 års alderen for at være klædt godt på til fremtiden. Der findes et meget stort udvalg af pegebøger, som giver forældre mulighed for at lære barnet om farver, dyr, biler, traktorer, madvarer osv. og derigennem langsomt øge barnets ordforråd. Fra 49,95 kr.

Se stort udvalg af pegebøger her

Træspil fra Goki

Træspil fra Goki

Et sjovt træspil i træ. Barnet skal sætte de små træringe på de små pinde på brættet. Der går nok lidt tid inden den 1 årige mestre dette, men de farverige klodser vil være sjove at lege med og stable uanset hvad. Træklodserne har flotte farver, der giver barnet kendskab til farverne og deres navne. Fra 75 kr.

Køb træspil her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Gave til 1 årig: Puslespil med knopper

Til 1 års fødselsdagen er et klassisk knoppuslespil i træ en rigtig god gaveidé. Knop puslespil har knopper, der gør brikkerne nemmere at få fat i for små fingre.  Der findes mange muligheder, f.eks. puslespile med dyr, redningskøretøjer, klokken, tal osv. Fra 69,95 kr.

Køb knoppuslespil her

 

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Lego Duplo til 1 årig

Lego har lavet en serie af klodser, som er store, ”LEGO DUPLO”. Disse klodser vil den 1-årige elske. Barnet kan endnu ikke sætte dem sammen eller bygge med dem. Men små børn synes de er sjove at tage op, dreje eller slå mod hinanden og de elsker at lege med det, når mor eller far hjælper med at samle det. Lego Duplo er både til piger og drenge. Du kan få sæt med tog, skibe og brandbiler, men også mange sæt som piger vil elske. Det gode ved Lego Duplo er at det er solidt og langtidsholdbart – barnet vil få glæde af det helt frem til 5 års alderen. Fra 199,95 kr.

Køb Lego Duplo her

Badeand 

En and er sjov at have med i bad for den 1 årige. Der kan ikke trænge vand ind i anden.  Den hvide gummibadeand er fra det spanske mærke Oli & Carol. Badeanden er helstøbt i gummi, så der kan ikke trænge vand ind i anden, den er helt sikker at sutte på og tygge i for små børn. Anden er håndmalet i fine farver og leveres i en flot gaveæske. Fra 110 kr.

Køb en sød badeand her

Navnetog – sjov og personlig gave

Her er en sød gave til 1 årig – et tog i træ med et lille lokomotiv forrest, som trækker et antal togvogne, som svarer til bogstaverne i barnets navn. Kan pynte på børneværelset eller sættes på bordet ved fødselsdagen.  Et navnebog er en meget populær gave til 1 års fødselsdagen. Togvognene er malet med vandbaseret ikke-giftig maling. Fra 15,95 kr. pr. togvogn med bogstav. Fås i naturtræ og i farver. Fås med bogstaverne A-Z.

Køb navnetog her

Bordflag  – f.eks. fra Piet Hein

Det er dejligt for barnet at have sit eget helt personlige flag og det er en god gaveidé til en 1 års fødselsdag. Flaget kan pynte på bordet hvert år når barnet har fødselsdag. Flaget er udført i stål, så den skal ikke pudset. Flagets fod kan indgraveres, f.eks. med barnets navn og datoen for fødselsdagen. Du kan se de mange muligheder fra bl.a. Piet Hein og Georg Jensen via linket nedenfor.

Køb Piet Hein flag her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Gynge til inde- og udendørs brug

Børn elsker at gynge og denne gynge er rigtig fin med de små perler på. Det er sjovt at gynge og barnet kan lege med perlerne samtidigt. Gyngen kan bruges fra 1 års alderen.  Barnet sidder godt med rygstøtten og motorik og balancesans styrkes, når barnet gynger. Gyngen er fra firmaet Krea  Fra 369 kr.

Køb gyngen her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig, Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

BRIO – god 1 års fødselsdagsgave

En togbane fra Brio er en klassisk gave idé til en lille dreng. Det er en gave, som kan bruges i adskillige år, for de fleste små drenge elsker at lege med tog. Du har måske selv haft en Brio togbane som barn? Brio er langtidsholdbart legetøj, som børn har elsket i generationer. Du kan både få hele sæt med en  togbane, men der også mulighed for at købe enkelt tog og udstyr til togene.

Køb Brio tog og togbaner her

 

Fødselsdagstog – en god gaveidé til fødselsdag

Der findes mange fine fødselsdagstog til både drenge og piger. Toget kan blive en hyggelig tradition, når det hvert år pynter på bordet til fødselsdagen og markerer hvor gammel barnet nu er blevet. Du skal være opmærksom på, hvor mange tal, der medfølger, når du køber et fødselsdagstog. Til nogle tog kan tilkøbes ekstra tal, så toget kan bruges meget længe. Fra 179,95 kr.

Køb fødselsdagstog her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Bondegård og dyr for de mindste

Fra et års alderen begynder det at blive sjovt at lege med bondegård og bondegårdsdyr. Dette legesæt i blødt stof indeholder traktor, bondegårdsdyr og  landmand samt lade. Huset tag kan åbnes og sættet indeholder mange små overraskelser. Bondegården indeholder  1 and, 1 hund, 1 gris, 1 får, 1 ko, 1 høne, 1 traktor og 1 bondemand. Fra 399,95 kr.

Køb bondegård her

Elefanten, der så gerne ville sove

En sød bog for de mindste, der gør det nemmere at falde i søvn. Bogen er efterfølgende til bestselleren: “Kaninen der så gerne ville sove. Den handler om  Ellen, den lille søde, men søvnige elefantunge, som drager igennem en magisk skov, hvor hun møder forskellige dyr, der hjælper hende til at slappe af og falde i søvn. Bogen er en efterfølger til megasuccesen om Kanien, der så gerne ville sove. Bogen har samme virkning, som forgængeren – at få børn til at slappe af og falde hurtigere i søvn. Fra 99,95 kr.

Køb bogen om elefanten her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

1 års fødselsdagsgave idéer – Puky begyndercykel

En begyndercykel fra Puky er en super populær gaveidé. Med en begynder cykel styrkes barnets balance og motorik, og det gør det nemmere for barnet at gå over til en rigtig tohjulede cykel senere. Puky er et kvalitetsmærke, som udfører omfattende sikkerhedstest af deres produkter. Firmaet har mere end 60 års erfaring med at lave løbecykler til børn. En del produkter har justerbart sæde og styr, så de løbende kan justeres til den alder og højde, som barnet har. Fra 349 kr.

Køb Puky cykel her

Stable Klovn fra Brio

Denne sjove klovn består af klodser, som kan stables, hvilket træner barnets finmotorik og koordinationsevner. Klovnen er sjov at skille ad og samle igen. Derudover har hver ring i stabeltårnet sin egen farve, så klodserne kan også bruges til at lære barnet om farver. Klovnen er 24 cm høj. Stableklovnen er et klassisk stykke legetøj fra Brio. Fra 199,95 kr.

Køb stableklovn her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årigMusiklegetøj til 1 årig

Små børn elsker at spille musik og der findes mange sjove muligheder – xylofon, guitar, rasleæg, trommer, det populære klaver fra Vilac, osv. Det kan godt larme lidt, men hvis du vælger f.eks. en xylofon eller et rasleæg, er lyden ikke alt for øredøvende! Barnet vil desuden elske at holde små koncerter for hele familien. Musikinstrumenter udvikler både barnets finmotoriske og grovmotoriske evner. Fra 39,95 kr.

Køb musikinstrumenter her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig, Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Kuglebane til den 1 årige dreng eller pige

Denne kuglebane fra Djeco er en sød, farverig og sjov gaveidé 1 års fødselsdagen. Kuglerne ligner små æbler og barnet kan putte “æble kuglerne” på æbletræet og se dem trille ned igennem det lille æbletræ. En sjov leg, som styrker barnets motoriske udvikling. Firmaet Djeco er kendt for deres fine kvalitetslegetøj. Æbletræet er udført i CE mærket træ. Fra 429,95 kr.

Køb kuglebane med æbletræ her

Bodil Elefant

Du kender måske den søde Bodil Elefant fra “Far til Fire” filmene, hvor den er Lille Pers bedste ven. Bodil er en kær bamse, som står på en trækvogn, men Bodil har magneter på fødderne, så den kan tages af vognen og bruges som krammebamse også. Det er desuden sjovt for barnet at trække rundt med Bodil på gulvet. Fra 199,95 kr.

Køb Bodil Elefant her

 

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig, Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

Gave til 1 årig – stableklodser

Stableklodser er en sød lille gaveidé. Det er sjovt for den 1 årige at stable og vælte klodserne igen. Stableklodserne fra Djeco findes i flere farver og med mange forskellige motiver. Motiverne er trykt på alle sider af klodserne, som er meget farverige. Klodserne er udført i meget kraftigt pap. Sættet består af 10 klodser, som kan sættes ind i hinanden, så de fylder meget lidt, når de er pakket sammen. Fra 129,95 kr.

Køb stable klodser fra Djeco her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Gåbil til haven – Little Tikes Gåbil – Cozy Coupe Classic

Denne søde gå bil er et hit blandt små børn fra 1 til 3-4 års alderen. Det er sjovt at køre bilen rundt i haven eller en tur ned på legepladsen og så kan de små fødder styre tempoet selv. Mine egne drenge elsker den! Gåbilen har et båthorn, så den lille chauffør kan advare folk, når han eller hun kommer kørende. Bilen har også et lille opbevaringsrum, så barnet kan tage legetøjet med ned på legepladsen. Fra 599 kr.

Køb gåbil her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Tegne og male

Mellem 1 og 2 års alderen begynder det at blive sjovt for barnet at tegne og male. Disse tuscher er nemme at holde om og ufarlige, hvis de ender i munden. Tuscherne er dansk produceret og anvendes af mange daginstitutioner. Sættet består af 24 maxi tuscher i en træblok. Du kan evt. lime hætterne fast med lidt lim i bunden af træblokken, så hætten ikke bliver væk eller kommer i munden. Tuscherne er vandbaserede og til at få af tøjet. Fra 99,95 kr.

Køb tuscher her

Gadekridt – en god idé til 1 års fødselsdagen

Gadekridt til at male udendørs

Denne pakke indeholder 12 store stykker gadekridt til at tegne på fortovet eller villavejen. Det er et hit hos børn at være ude i den friske luft og få lov til at tegne samtidigt. Kridtet indeholder ingen skadelige stoffer og er CE godkendt til børn. Fra 39 kr.

Køb gadekridt her

Badelegetøj

Her er noget sjovt badelegetøj fra Plan Toys. Dette legetøj giver masser af underholdning i badekarret, men det kan også sagtens bruges i et soppebassin i haven eller tages med på stranden på en varm sommerdag. Badelegetøj fra Plan Toys er af høj kvalitet og slidstærkt. Der findes et stort udvalg af både, ubåde, springvandsskåle m.m. Legetøjet fremstilles i 100% bæredygtigt træ. Fra 129,95

Køb badelegetøj her

Vandlegetøj
Vandlegetøj

Sjovt badelegetøj: Vandhane med møllehjul

Prisvindende badelegetøj fra Yookidoo: Dette badelegetøj består af en vandhane, som bruger vandet, der allerede er i badekarret. Vandet pumpes op i vandhanen via en batteridrevet pumpe. Vandhanen sættes fast med sugekopper og barnet kan hælde vand i de små kopper, som så kan hældes ud over møllehjulet. Hver af kopperne har forskellige typer huller, så kopperne har forskellige typer vandstråler. Her er til meget sjov vandleg for de mindste. Fra 299,95 kr.

Køb badelegetøj her

Gaveidéer 1 år: Kuglebane med biler

Denne bane fungerer ligesom baner til kugler, men bruges til små biler i stedet. Der medfølger 4 små biler. Barnet sætter de små biler på rampen oppe i toppen ad banen og bilerne kører ned ad rampen og vender sig på hovedet for at køre ned af den næste rampe indtil de når bunden. En sjov leg for barnet, som kan gentages mange gange. Kuglebanen styrker barnets finmotorik. Banen er udført i træ og er godt kvalitetslegetøj. Fra 249,95 kr.

Køb kuglebane med biler her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

1 års fødselsdagsgave idéer – Magnetisk tegnetavle

Et klassisk tegneredskab til små børn. Med den magnetiske tegnetavle kan barnet øve sig i at tegne og viske ud igen. God at have med i bilen, på besøg hos venner og bedsteforældre, samt på ferier, da den ikke fylder meget i en taske. Fire magnetiske stempler og 1 blyant medfølger. På undersiden af tavlen er monteret en blød pude, så tavlen er rar at have liggende i skødet, når barnet tegner. Fra 349,95 kr.

Køb tegnetavle her

Sjove og farveriger uroer

Flot og farverig uro til børneværelset er en god fødselsdagsgave – 1 år. Det er sjovt for det lille barn at blive løftet op på armen og få lov at kikke på uroen imens I taler om tingene, som hænger i uroen. Uroerne er lavet i træ med forskellige farvestrålende motiver, f.eks. flyvemaskiner, bier, pirater, bondegård, dyr med mere. Uroen vil være fin at hænge over barnets seng, så er der lidt at kikke på når han eller hun vågner om morgnen. Fra 96 kr.

Køb uro herGaver til baby 6 måneder

Bondegårdsklodser

Dette sæt med træklodser fra firmet Vilac er dekoreret med billeder af dyr fra bondegården. Klodsen kommer med raslelyde, hvis barnet ryster klodsen.  Der er 11 forskellige klodser, som er malet med motiver fra bondegården.  Klodserne forestiller dyr, som bor på en bondegård. Det stimulerer barnets finmotorik at lege med klodserne og barnet kan øve navnene på dyrene og deres lyde. Fra 249 kr.

Køb bondegårdsklodser her

Fint armbånd til den lille pige

Et armbånd til den lille pige er en god fødselsdagsgave, der kan bruges frem til 9 års alderen ved forskellige festlige lejligheder. Armbåndene kan fås både i sølv og forgyldt. De kan være med hjerter, blomster, små dyr, hestesko eller med en navneplade, hvor barnets navn kan indgraveres. Fra 180 kr.

Se stort udvalg af børnearmbånd her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årigHalfdans ABC

Halfdans ABC er er klassiker, som er elsket af børn gennem mange år. Bogen er fyldt med ABC rim, som lærer barnet om alfabetet. Bogen indeholder rim om de forskellige bogstaver i alfabetet – et rim for hvert bogstav. De mange flotte illustrationer er med til at inspirere barnets fantasi og barnet lærer stille og roligt om alfabetet på en hyggelig måde. En rigtig god gaveidé. Fra 149,95

Køb Halfdans ABC her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årigBestiksæt

Et lækkert spisesæt er en god gaveidé til fødselsdagen. Spisesættet er i børnestørrelse, så det er nemt at holde på for de små hænder og det indeholder kniv, gaffel og skeer – altsammen  i rustfrit stål. Der finde mange flotte bestiksæt med forskellige motiver, f.eks Bamse & Kylling, Mumitroldene, Kaj & Andrea osv. Fra 350 kr.

Køb børnebestik her

Stablekopper 

For små børn er stablekopper virkelig god underholdning. De kan stables og væltes igen, tages med i badet, puttes vand i, osv.  Sættet indeholder 7 stablekopper i forskellige farver. Der er hulmønstre i bunden af koppen i forskellige varianter, så vandet kommer ud af bunden på underholdende måder. Barnet kan også stable kopperne, når han eller hun leger på gulvet eller ved et bord. Fra 99 kr.

Køb stablekopper her

Gaver 1 års fødselsdag: Gulvpuslespil

Dette gulvpuslespil er en god gaveidé. Det er både et puslespil, men også et skumgulv, der er rart for barnet at sidde på, mens han/hun leger. Fås i flere fine farver. Puslespillet forestiler forskellige figurer og former.  Gulvpuslespillet er så blødt at små børn sagtens kan sidde på det imens de leger. Puslespillene fås i forskellige farver og med figurer og bogstaver. Fra 125 kr.

Køb gulvpuslespil her

 

Dåbsgaver, den perfekte dåbsgave, gaveidéer til barnedåb, dåbsgave fra bedsteforældre, dåbsgave til barnebarnet, dåbsgave fra gudmor, barnedåbsgaver, barnedåb

H.C. Andersens eventyr

En fin fødselsdagsgave til den 1 årige. H.C. Andersens elskede eventyr er kendt af alle og der vil  være mange timers godnathistorie i eventyrene om den grimme ælling, prinsessen på ærten, tinsoldaten, Fyrtøjet, Hyrdinden og skorstensfejeren, Klods-Hans og mange flere. Bogen er fyldt med flotte tegninger, som er illustreret af Svend Otto S. Fra 159,95 kr.

Køb HC Andersens eventyr her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Søde og sjove dukker fra DR

De populære dukker fra DR har været elsket af børn igennem mange år. Du kan få mange forskellige dukker, der er kendt fra børne TV, f.eks. Kaj & Andrea, Cirkeline, Bamse & Kylling osv. Du kan både få dukkerne som bean bag, hånddukker og slaskedukke. Fra 99 kr.

Køb DR dukke her

Gave til 1 årigt barn: Lege mobiltelefon

Sjov mobiltelefon i træ fra Brio, når barnet trykker på de gule knapper kommer der en lyd. Det er sjovt at lege at man taler i telefon ligesom de voksne. Når barnet trykker på knapperne kommer der en lyd. Derudover er telefonens display et spejl, hvor barnet kan kikke på sig selv. Fra 149 kr.

Køb mobiltelefon her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

1 års fødselsdagsgave idéer – sandkasse

En rigtig god gaveidé til haven. Sandkassen hitter allerede fra ca. et års alderen, så er det fantastisk at lege med sand og vand. Barnet vil elske at lave fine kreationer i sandkassen – sandkager, flotte figurer og sjove former. Til flere af sandkasserne medfølger et net, som du kan lægge over sandet, når barnet ikke leger i den. Så undgår du at der kommer blade ned i sandet og at katte kommer forbi. Sandkasserne er lavet i et sort komposit materiale, som er  nemt at vedligeholde. Fra 729 kr.

Køb sandkasse her


Vedhæng med barnets forbogstav

Der findes mange forskellige muligheder, hvis du ønsker at give barnet et vedhæng med forbogstavet i barnets navn. Flere kendte smykkedesignere – bl.a. Julie Sandlau og Pernille Corydon har designet smukke vedhæng. Du kan få vedhænget både i sølv eller forgyldt. En kæde kan tilkøbes. Fra 180 kr.

Køb halskæde med bogstav her

Sparegris

Der findes mange søde sparegrise  og det er en god gaveidé til den 1 årige. En sparegris kan lære børn  at spare op, når han eller hun bliver lidt ældre. Sparegrisene fås i forskellige materialer – fortinnet, forkromet eller i sølvplet. De søde sparegrise findes med mange motiver – dyr, biler, traktor, tog, kranbil, Mumitroldene, Kaj & Andrea, osv. Fra 250 kr.

Køb sparegris her

Fotoalbum med Mumi troldene

Et fint fotoalbum til alle de søde og sjove fotos af den 1 årige. Det er  dejligt at kunne samle alle billederne. Fra 270 kr.

Se stort udvalg af fotoalbums her

Praktiske ting og indretning

Weekendseng / rejseseng

En rejseseng er en praktisk fødselsdagsgave, men som 1 årig har børn sjældent så mange ønsker endnu og det kan være en dejlig ting for forældrene at have. Rejsesengen kan klappes sammen og er et must, når barnet skal overnatte på ferien eller f.eks. ved pasning hos bedsteforældre. Fra 695 kr.

Køb weekendseng her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Snekugle lampe med lys

En rigtig sød gaveidé til den første fødselsdag. Når kuglen bliver tændt, begynder glimmeret at hvivle rundt i kuglen og lyset skifter mellem 3 forskellige farver. Fås med mange forskellige farver og motiver – til både drenge og piger. Fra 369, 95 kr.

Køb snekugle her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Karrusel med musik fra KIDS By Friis

God gave til 1 årig: Denne fine karrusel spiller musik og vil være god ved sengetid. De søde figurer drejer rundt, når karrusellen trækkes op. Karrusellen spiller også  musik når barnet skal sove. Fra 499,95 kr.

Køb musik karrussel her

Sød børnelænestol til værelset

Her er en dejlig og blød lille lænestol til enten børneværelset eller stuen. Lænestolen er betrukket med slidstærkt møbelstof og fås i forskellige størrelser.  Den mindste størrelse, kan anvendes så snart barnet har lært at sætte sig, da lænestolen er lav og barnet derfor ikke behøver hjælp til at komme op i den. Lænestolen kan bruges til en hyggestund, hvis barnet vil kikke i en billedbog eller måske foran fjernsynet i stuen. Fra 1700 kr.

Køb børne lænestol her 

 

Se også:  12 søde fødselsdagstog til dåbsgave, baby shower gave eller fødselsdagsgave

1 års fødselsdagsgave idéer

Der er mange muligheder, når du skal finde en fødselsdagsgave til en 1 årig dreng eller pige. Det kan være svært fordi barnet ikke er gammel nok til at udtrykke, hvad han eller hun ønsker sig. Ofte vil det også være et hit i sig selv at få lov at lege med gavepapiret. I den alder betyder gaver ikke så meget endnu, så du kan også vælge at købe en praktisk ting, som forældrene vil sætte pris på – f.eks. regntøj, weekendseng eller en juniordyne til barnet.

Legetøj til 1 årig

Det er en god idé at kikke på, hvad der interesserer barnet i forvejen – hvis  barnet elsker at lege med gryder og køkkengrej – så vil et legekøkken måske være et hit? Små børn synes også tit det er sjovt at lege med dukker – lægge dukken til at sove i dukkevognen, tage tøjet af dukken og give den mad. Hvis det er en dreng eller pige med masser af energi, vil en løbecykel, en scooter eller et boldbassin sikkert være en god gaveidé.

Gave til 1 årig – hvilket legetøj er godt?

For det lille barn er alt legetøj noget nyt og spændende, så der skal ikke meget til at glæde et lille barn – også småting, som at rive papir i stykker eller få lov at lege med en papkasse vækker glæde og udvikler barnet. Barnets nysgerrighed og udforskning af legetøjet hjælper barnet til at udvikle sig til et vågent menneske, som stiller spørgsmålstegn og udforsker sine omgivelser.

Som 1 årig interesserer barnet sig for ting, som benyttes i hverdagen – det kan både være grydesken, men også legetøjskopier af genstande, som de voksne benytter i hverdagen. Barnet er på opdagelse og afprøver de muligheder der findes i almindelige dagligdags ting og barnet eksperimenterer med alskens slags ting og legetøj for at blive klogere på sine omgivelser. Når barnet nærmer sig 1 års alderen er barnets lege en form for funktionslege, hvor hverdagsting afprøves på forskellige måder.

1 års fødselsdagsgave

Barnet i 1 års alderen vil elske gaver, så som:

Puttekasse, det er sjovt at putte klodser i en kasse og tage dem ud igen.
Kasser, der kan stables og væltes igen
Legetøj som kan sige sjove lyde
En lege telefon er spændende og det er sjovt at efterligne de voksne og tale i telefon
Bolde, der kan rulles hen over gulvet
Pegebøger med farvestrålende og enkle billeder, som barnet kan kende fra sin hverdag, fx. dyr, biler, bondegård, hverdag i vuggestuen osv.

Badelegetøj

Badeting, der kan flyde i badekarret er et hit, når man er 1 år. Der findes et stort udvalg af farverigt og sjovt badelegetøj til badet i alle mulige former og materialer.

Gave til 1 årig – køkkenting

Her kan et legekøkken, legemad, legetallerkner, kopper, bestik, legetøjsgryder osv. være et hit.

Sovedyr til puttetid
Trækdyr
Vogne – trækvogne, gåvogn, vogne man kan sidde på og skubbe fra med benene osv.
Kuglebassin
Gynge

Barnet ønsker at finde ud af, hvordan alting fungerer. Så 1 årige har en stor nysgerrighed og vedholdenhed og efterligner andre børn og voksne, det er igennem legen, lærer barnet hvordan omgivelserne fungerer.

Bedste legetøj til 1 årig

Igennem legen udforsker barnet følgende områder:

Lege med sand og vand, dette giver barnet kendskab til hvordan sand og vand har forskellige former – noget er fast og andet er flydende. Spande og skovle kan bruges til at eksperimentere med sand og vand.

Det er sjovt for barnet at skubbe vogne eller trække en vogn efter sig, det er spændende at placere vognen forskellige steder og lære at han/hun kan finde vognen igen senere.

Putte fx klodser ned i en kasse og tage dem ud igen, dette giver barnet viden om, hvordan ting forholder sig i forhold til hinanden.

Stable klodser ovenpå hinanden, dette giver barnet viden om, hvordan man kan anbringe ting ovenpå hinanden eller ved siden af hinanden.

Se på billeder i pegebøger, der relaterer sig til barnets verden. Det kan både være bøger, hvor forældrene fortæller om billederne eller det kan være en sangbog, så forældrene kan synge for barnet.

Lege med en dukke, det kan blot være en simpel slaskedukke, som barnet kan kramme, putte og lægge fra sig igen.

Lege med dyrefigurer, som barnet kan genkende fra hverdagen, det kan være hund, kat, ko, gris eller får.  Vent lidt med mere abstrakte dyr som fx dinosaurer og enhjørninge. Barnet i 1 års alderen kan ikke rigtig forholde sig til “fantasi-væsener” og fortidsdyr.

1 års fødselsdagsgave – hvad skal jeg give i gave til 1 årig?

Der er ikke noget præcist svar på dette, det afhænger af barnets interesser og personlighed, men vi tænker, at der er listet en masse muligheder ovenfor, så det er forhåbentlig muligt at få lidt inspiration.

Gave til 1 årig – bedste legetøj til 1 årig?

Hvad er det bedste legetøj til 1 årig? Dette afhænger meget af omstændighederne – nogle børn vil elske at få et legekøkke, en dukke eller Bobles tumledyr. Andre børn synes at Lego Duplo eller en kuglebane er sjov. Nogle børn elsker at være ude og lege vildt, de vil sætte pris på en løbecykel, en gåbil, en rutsjebane eller et boldbassin. Det kan være en god idé at spørge forældrene, hvis du er i tvivl om, hvad der er den bedste gave til 1 årig. Hvis vi kikker på 1 års fødselsdagsgave idéer, så er der i hvertfald vældig mange muligheder.

Legetøj til 1-årige

Etårige er på farten! Typisk kan de gå uden støtte og endda gå på trapper. De nyder historier, siger deres første ord og kan lege ved siden af andre børn (men endnu ikke med dem!). De kan godt lide at eksperimentere – men har brug for voksne for at beskytte dem og hjælpe dem.

Godt legetøj til 1-årige:

Pap billedbøger med enkle illustrationer eller fotografier af virkelige genstande.
Sange, rim, enkle historier og billeder
Ting de kan skabe med — brede, vaskbare tuscher og farveblyanter
Legetøj med dele, der gør ting (aktivitetslegetøj, knopper, låg) og store og små kugler.

Gode gaver til 1-årige

Din lille 1 årige dreng eller pige er klar til at lege, udforske og opbygge sin fantasi.

Bedste legetøj til 1-årige

Ved 1 års alderen bliver din lille 1 årige mere nysgerrig for hver dag der går. Du bør opmuntre deres naturlige nysgerrighed med legetøj, der bevæger sig, skaber støj og efterligner verden omkring dem. Legetøj som kan gå og træklegetøj tilskynder dit barn, som netop har lært at gå, til at bevæge sig, og dukker, legesæt og legetøjskøretøjer hjælper dem med at lære mere om verdenen omkring sig.

1 års fødselsdagen: Hvilke gaver kan hjælpe barnet i sin udvikling?

Din 1 årige bliver mere og mere i stand til kreativ tænkning, så det at bruge fantasien og finde på sjove lege, hvor barnet lader som om det er noget andet, vil fylde mere og mere. Gør dig klar til at køre med tog hen over gulvet og drikke te med tøjdyrene. På dette tidspunkt har alt muligheden for at inspirere dit barns sanser, få deres fantasi i gang og lære dem nyttige ting. For at hjælpe med at opmuntre deres fysiske, mentale og følelsesmæssige udvikling, skal du kigge efter disse funktioner, når du vælger legetøj til din etårige:

1 års fødselsdag: Gode gaver

Legetøj med lyse farver: Efterhånden som deres syn udvikler sig, kan de små lettere skelne mellem klare farver end afdæmpede farver eller pastelfarver (selvom de ikke begynder at navngive farver, før de er omkring tre år gamle), så de er mere tilbøjelige til at lege med en kraftig rød brandbil eller et sæt regnbuefarvede stablekopper.

Legetøj, der kræver / tilskynder til koordinering: Din barn ønsker at røre og sutte på alt, så dette er det perfekte tidspunkt at begynde at fylde børneværelset med legetøj, der øger fin- og grovmotorikken og koordinationssansen. Puslespil og stabling af klodser er perfekte til små hænder til at øve fingerfærdighed og problemløsning.

Legetøj, der får dem til at bevæge sig: Legetøj, som baby kan skubbe eller trække med en snor, tilskynder til bevægelse, hvilket er vigtigt for et årige, der lige har lært at gå.

Legetøj, der introducerer deling og parallel leg: Etårige leger ikke rigtig sammen endnu; i stedet leger de ”parallel leg”, hvor de leger på egen hånd, mens de er i nærheden af ​​andre småbørn. Parallel leg er et af de tidligste stadier af social udvikling hos børn, så det at have legetøj, som flere småbørn kan dele (som et stort legesæt eller en masse  legetøjsbiler), vil hjælpe med at få dem på vej til at være sociale.

Her er nogle gode idéer til gaver, der vil hjælpe barnet i sin udvikling:

Musikinstrumenter

Farvestrålende musiklegetøj hjælper babyer med at udvikle hånd-øje-koordination, fingerfærdighed og selvfølgelig musikfærdigheder.

Aktivitetsbord – bedste legetøj til 1 årig

En aktivitetsbord er en fantastisk måde at holde de små hænder og hovedet travlt optaget. Samtidigt fylder det ikke så meget, da benene for det meste kan tages af bordet. Der kan være mange forskellige aktiviteter i et aktivitetsbord og dermed masser af muligheder for at opbygge fin- og grovmotoriske evner.

Stablekopper – god gave til fødselsdag 1 år

Klare farver og et simpelt design gør stablelegetøj ideelt til babyer for at lære dem at få forskellige ting til at passe sammen, stable dem, vende dem på hovedet og skjule ting nedenunder dem. De er også gode at have med i badekarret og hælde vand i.

Legetøj, der kan trækkes hen over gulvet

Et sjovt trække legetøj holder dit barn i bevægelse. Når barnet fører legetøj hen ad gulvet ved hjælp af snoren, vil småbørn elske at se det farverige legetøj følge efter dem.

Legetøj, der kan skubbes – også mulig gaveidé til fødselsdag 1 år

Et sjovt legetøj, som barnet kan skubbe foran sig og samtidigt støtte sig til, når han/hun går er også sjovt og en god støtte, hvis man netop har lært at gå.

Bondegård – en fin idé til fødselsdagsgave til 1 årig

De fleste småbørn elsker  husdyr. Og med bondegårdslegetøj vil det være sjovt at lege landmand. Fød dyrene, ruge babykyllinger, vend majs gennem møllen og træk dyrene ind efter en lang dag, alt sammen mens du hører sange om vigtigheden af at passe på andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *