Gave til nyfødt – 50 gave idéer til baby

Gave til nyfødt: Er der kommet en lille baby i familien eller vennekredsen? Her får du over 50 idéer til bedste barselsgave til baby. Se alle de populære barselsgaver, hvadenten det er din søster, kæreste, datter eller veninden, som har fået en lille baby.

Gave til nyfødt: Hvad er den bedste barselsgave til baby?

Her får du den ultimative liste til hjælp og inspiration:

Sød sky uro til baby

En god gaveidé til en nyfødt, babyen kan kikke på den fine uro hen over vuggen eller puslebordet, fås i mange fine farver til både drenge og piger. Fra 299 kr.

Køb uro her


Babynest

En babynest er en af de dejlige barselsgaver, som nok skal vække lykke hos de nybagte forældre. En babynest  er en komfortabel og sikker lille rede for baby. Den er en tryg liggeplads, uanset hvor forældrene tager baby med hen. Fås i flere fine farver til både drenge og piger. Fra ca. 550 kr.

Køb baby nest her

Jellycat bamse, den perfekte barselsgave

En Jellycat bamse er en dejlig lille bamse, udviklet specielt til små babyer. Lækker og blød og kan bruges fra ca. 1 måneds alderen (vælg modellen som er enten 18 eller 31 cm). Fra 129,95 kr.

Køb Jellycat bamse her

God barselsgave – Lamaze legetøj

Aktivitetslegetøj fra Lamaze er fantastisk legetøj til babyer. Legetøjet er udviklet udfra stor viden om babyens udvikling og behov for stimulering. Der findes et stort udvalg af legetøj fra Lamaze i flotte farver og legetøjet er sjovt for en lille baby – det kan rasle og knitre og er blødt at røre ved. Fra 76 kr.

Køb LaMaze legetøj her

Stofbog til lille dreng eller pige

Små bløde stofbøger er en god babygave. Stofbogen kan bruges til en hyggestund, hvor man taler om billederne eller bogen kan hænges op i tremmesengen eller kravlegården. Fra 88 kr.

Køb stofbog her
natlampe, barselsgaver

Sød natlampe med hvalen Christian

Denne kære natlampe er en populær gave til nyfødt. Lampen udsender et blødt lys, der gør den perfekt som natlampe, f.eks. mor skal op og amme. Fra det danske firma Filibabba. Fra 299 kr.

Køb natlampen herVoksipose

En Voksipose er en dejlig gave til en nyfødt. Baby ligger lunt og godt i den lækre Voksipose og kan dermed sove ude i barnevognen – uanset vejret. En Voksipose er en populær gaveidé, som vil vække lykke hos de fleste nybagte mødre. Voksiposen er udført i de bedste kvalitetsmaterialer og har mange anvendelsesmuligheder – som sovepose, kørepose, lift eller legetæppe. Anbefalet alder: 0-3 år. Fås i mange flotte farver til både drenge og piger.  Fra 1099,95 kr.

Køb den originale Voksipose her

Nusseklud, barselsgaver

Gave til nyfødt: Dingliisar Nusseklud

En dejlig lille nusseklud med forskellige dyrebamser. Kludene er fantastisk bløde og hyggelige for en lille baby at ligge og holde om. Kluden virker trøstende og beroligende. En god idé til en gave til nyfødt. Kluden kan vaskes ved 40 grader. Fra 89 kr.

Køb nusseklud her

De små synger

Den perfekte barselsgave: “De små synger”. Bogen er fuld af klassiske børnesange, som forældrene kan synge som godnatsang for den lille baby. Fra 149,95 kr.

“De små synger” kan købes her

Den bedste bæresele fra ERGObaby

Denne bæresele er en af de bedste på markedet. Jeg har selv brugt den meget til begge mine børn og den er let at få på og af igen. Samtidigt er den behagelig at gå med og barnet sidder ergonomisk korrekt og sikkert. Den har reddet mig mange gange, når mit barn har være ulykkelig og skreget, så har jeg taget bæreselen på og gået en tur til baby er rolig og tryg igen. En rigtig god gaveidé til den nyfødte. Fås i mange farver. Fra 899 kr.

Køb bæresele fra Ergobaby her

Lækre stofbleer

Disse bløde stofbleer kan bruges til mange ting, når man har en lille baby – til at lægge på skulderen, når man går rundt med baby, på puslebordet, som nusseklud osv. Fås i mange forskellige farver og designs. Fra 45 kr.

Køb stofbleer her

Sophie Giraf – den perfekte gave til nyfødt baby

Sophie Giraf legetøj er en god gaveidé til en lille baby, som putter alt i munden og tygger på det. Sophie Giraf er dejlig blød og god at tygge i – især til ømme gummer. Fra 199 kr.

Køb Sophie Giraf her

Legetæppe – en dejlig gave til nyfødt

Små babyer elsker aktivitetstæpper eller legetæpper, som de også kaldes. På legetæppets stativ hænger en masse rangler, tøjdyr og legetøj, som giver babyen mulighed for at lege og udforske. Fra 378 kr.

Køb aktivitetstæppe her


Giv babytøj som gave til nyfødt

Blødt og lækkert babytøj er en god gave til den nyfødte. Det kan være bodystockings, huer, heldragter, bluser og bukser. Køb evt. en lidt større størrelse, f.eks. 68 eller 74 så det kan bruges senere.

Køb lækkert børnetøj her

Barnets Bog: Alle de dejlige minder

Barnets Bog er en scrapbog, hvor mor og far kan sætte billeder ind og skrive søde minder om graviditeten og de første år. Fra 398 kr.

Køb Barnets Bog her

Nuttet natlampe

En sød lille lampe, som giver et blødt og dæmpet lys i mørket. Lampen er god som vågelampe om natten. En dejlig lille gaveidé til baby. Fra 99 kr.

Køb nuttet natlampe her

Milepælskort  – Huskekort til babys første år

Kortene fungerer på den måde, at du udfylder datoen for begivenheden, f.eks. babys første smil, og lægger kortet ved siden af baby og tager et billede med baby og kortet. Fra 179,95 kr.

Køb milepælskort her

Suttesnor – en fin lille gave til baby

Suttesnoren sikrer, at sutten ikke bliver væk eller baby taber den. Man klipser bare suttesnoren fast på babys tøj, så ved man altid hvor sutten er henne. Fra 48 kr.

Køb suttesnor her

Sutter til baby

Når baby er 2-3 uger gammel kan man begynde at introducere sutten. En fin lille barselsgave. Fra 24,95 kr.

Køb sutter her

Blødt og lækkert babytæppe

Et  blødt og  lækkert tæppe til den lille baby, som vil være dejligt for den lille at ligge på, hvis baby f.eks. skal lege på gulvet. En rigtig lækker gave til nyfødt baby. Fra 349 kr.

Køb babytæppe her

Oball – en sjov gave idé til den nyfødte

Oball hitter bare hos små babyer hver gang. Den er dejlig nem for babys små hænder at holde fast i og lege med. Fra 79 kr.

Køb oball her

Økologisk rullemadras til tremmesengen

Denne lækre og bløde rullemadras passer ovenpå madrassen i en tremmeseng. Rullemadrassen er i økologisk kapok – 100% uden kemi. Med denne rullemadras skåner du barnet for at blive udsat for kemi om natten. Kapok er et allergivenligt naturmateriale. En dejlig og praktisk gave til den nyfødte. (Rullemadrassen anvendes fra 0-3 år) Fra 349 kr.

Køb økologisk rullemadras her


Sød lille savlesmæk

Man kan ikke have for mange savle- eller hagesmække til en lille baby. Hvis du bare vil have en lille gave med til baby, kunne et par svalesmække være et bud. Fra 25 kr. Gratis fragt.

Køb hagesmæk her

Håndhæklet barnevognskæde med dyr og bamser

En sjov og sød barnevognskæde i stof eller håndhæklet bomuld er en dejlig gave til den nyfødte. Baby vil nyde at have farverigt legetøj, som han eller hun kan ligge og kikke på, når forældrene går tur med barnevognen. Fra 249 kr.

Køb barnevognsophæng her

Baby aftrykssæt – hånd- og fodaftryk

Et sæt til at lave aftryk af babys lille hånd og fod. Babyen kommer ikke i kontakt med farve eller sværte. Aftrykket kan sættes ind i en fotoramme sammen med et billede eller limes ind i ”Barnets bog”. Et dejligt minde – og senere vil man slet ikke kunne forstå, at han/hun var så lille engang! Fås i sort, lyserød og lyseblå. Fra 58 kr.

Køb fod- og håndaftrykssæt her

Barnevognsophæng med kanin

Håndhæklet kanin, der er nem at hænge op i barnevognen, så den lille baby har lidt underholdning på turen. Der findes mange forskelige ophæng med dyr – f.eks. and, hund, giraf, pingvin, abe m.m. Hæklet i økologisk bomuld. Fra 99,95 kr.

Køb et sødt barnevognsophæng her

Lækker kørepose til autostol

Denne “Easygrow Mini Wool” kørepose er en super dejlig kørepose til brug i autostolen. Køreposen er universel og passer til alle typer af autostole. Det er dejligt for forældrene at kunne putte deres lille nye baby ned i en kørepose på en råkold morgen eller aften, så baby ikke fryser i bilen. Allerede på turen hjem fra hospitalet med den nyfødte vil  sådan en kørepose være et hit. Køreposen er 100 % økologisk, fremstillet i dun og blødt bomuld. Fra 899 kr.

Køb kørepose her

Aktivitetsstativ med legetøj

Et aktivitetsstativ er et populært valg som gave til nyfødt. Den lille baby kan ligge og kikke på de mange fine ophæng og fra ca. 3 måneders alderen, begynder han/hun at gribe ud efter legetøjet. Fra 341,95 kr.

Køb aktivitetsstativ her

 

Puslepude, barselsgaver, gaver til baby, gave til nyfødt

Flotte puslepuder i mange farver

En puslepude eller puslehynde er uundværlig når baby skal skiftes. Puslepuder fås i mange farver og med søde motiver. Du kan også få pusleunderlag, som kan være i en taske og kan tages med, når mor og baby er på tur. En utraditionel, men god gave til nyfødt. Fra 299 kr.

Køb puslepude her

Musik uro med panda

Sød musik uro fra Liewood i økologisk bomuld. Træk i træringen og en lille melodi vil spille for baby. Uroen kan hænges over puslebordet eller sengen.  Fra 279 kr.

Køb musikuro her

Praktisk skråstol / Sækkestol

Det er både rart og praktisk for forældrene at have et sted at sætte baby fra sig. Stolen kan bruges fra baby er nyfødt og senere som sækkestol indtil 30 kg (ca. 7 år). Stolen er med justerbar sele, som kan fjernes når barnet bliver ældre. En skråstol er en rigtig god gaveidé til den nye baby. Fra 1248 kr.

Køb skråstol her

Dejlig hængevugge til baby

Den lækre hængevugge fra Nonomo er en populær gaveidé til babyen – og en gave, som også vil være et hit hos de nybagte forældre. Hængevuggen er perfekt til at lulle den lille til ro, da de bløde vuggende bevægelser hurtigt får baby til at sove. Vuggen er også god til at berolige børn med kolik. Vuggen er produceret i bomuld og uldprodukter – helt uden brug af skadelig kemi. Fra 1498 kr.

Køb hængevugge her

navnebog, barselsgaver, gaver til nyfødt

Navnetog – en populær gave til nyfødt

Et fødselsdagstog med barnets navn er en sød gave som gave til nyfødt. Hvis du kender barnets navn, kan du købe de bogstaver, som udgør barnets navn. Forrest er et lille lokomotiv og du kan vælge mellem naturtræ og pastelfarver. En hyggelig tradition på fødselsdagsbordet. Fra 15,95 kr. pr. togvogn

Køb navnetog herRullespejl til de mindste

Sjovt rullespejl

Små babyer elsker at kikke på dem selv i spejlet. Dette fine rullespejl er godt aktivitetslegetøj, når den lille skal øve sig i at ligge på maven. Spejlet har en spiral med kugler i den ene ende og den anden ende kan det lave en raslelyd. Spejlet kan anvendes fra ca. 3 måneders alderen. Fra 249,95 kr.

Køb rullespejl her

Bobles tumlemøbler

Bobles er sjove tumledyr til små børn. Til en lille baby er der udviklet bobles møbler, som stimulerer babys behov for at ligge på maven, f.eks kylling eller skildpadde. Fra 299,95 kr.

Køb bobles her

En lækker og blød babydyne

Babydyne – en dejlig gave til den nyfødte

En lækker babydyne, som mor og far kan svøbe den lille baby i, du bør vælge en dyne med en god bæreevne, det vil sige bæreevne 10 og derover, så får du en dyne af god kvalitet, som holder barnet varm. Fra 449 kr.

Køb babydyne her

Musikkarrusel med en lille prinsesse
Karrusel med musik fra KIDS By Friis

Her er en sød idé til en barselsgave – en fin karrusel med musik, der vil pynte på det nye børneværelse og spille blid musik, når baby ska sove. Fra 499.95 kr.

Køb musik karussel her

Ammepude i god kvalitet

Se et stort udvalg af fine ammepuder. En ammepude er helt uundværlig – hvad enten baby bliver ammet eller får flaske, så giver ammepuden god støtten til den nybagte mor. Fra 199 kr.

Køb ammepude her

Sansegynge – dejlig hygge til baby

En sansegynge er god til den helt lille baby.  Gyngen stimulerer barnets motorik og balance. Sansegyngen kan bruges fra baby er helt lille, så kan gyngen hænges fra en krog i loftet og mor kan sidde i sofaen og få et lille hvil imens baby ligger på sansegyngen, som mor forsigtigt skubber frem og tilbage, det er dejlig hygge for en lille baby. Fra 393 kr.

Køb sansegynge her

Bog om barnets udvikling, barselsgaver, gave til nyfødt, gave til de nye forældre

Helens bog om dit barns udvikling

Denne bog er en god gaveidé til de nybagte forældre. Den erfarne sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen forklarer om barnets udvikling de første år og hvordan man som forældre bedst støtter barnet undervejs. Fra 249 kr.

Køb Helens bog om barnets udvikling her

 

Philips AVENT dampsterilisator

En god og praktisk gaveidé er denne Philips AVENT dampsterilisator til mikroovn. Den er helt uundværlig, når man har en baby i huset. Sterilisatoren dræber 99,9% af alle skadelige bakterier på sutteflasker  m.m. Man kommer bare vand i og 2 min. efter er alt renset. Kan også bruges til sutter, tilbehør til brystpumpe etc. Fra 278 kr.

Køb dampsterilisator her

Sengerand – en god gaveidé

En blød og lækker sengerand giver tryghed og komfort, når baby skal sove, sengeranden beskytter barnet mod at slå sig mod sengen eller komme i klemme. En sengerand afskærmer også baby i f.eks. en tremmeseng. Fra 398 kr.

Køb flot sengerand her

barselsgaver, uro, gave til nyfødt

Fødselsgave: Babyuro med søde dyr

Uroer fra NatureZoo er hæklet og kan hænges op i børneværelset, over puslebordet eller vuggen. Uroerne er lavet i økologisk garn og måler 23 cm i diameter.  En sød lille  gave til nyfødt. Fra 249,95 kr.

Køb hæklet uro fra NatureZoo her

 

Vuggeviser, godnatsange, barselsgaver, gave til nyfødt

Elefantens vuggevise – dejlig bog med godnatsange

Allerede fra baby er helt lille, elsker han/hun at høre mors og fars stemme. En godnat sang kan berolige en lille baby og gøre det nemmere at falde i søvn. Elefantens vuggevise er en elsket klassiker. Bogen indeholder også andre gode godnat sange. Fra 199,95 kr.

Køb vuggeviser her

Søde hæklede rangler fra NatureZoo

Dejlige rangler, der ligner nuttede dyr. Disse hæklede rangler måler 15 cm og er lavet i økologisk garn. De har en god størrelse til babys hånd og er bløde og dejlige for en lille baby – ingen risiko for at barnet slår sig på legetøjet. Fra 119,95 kr.

Køb rangle fra NatureZoo her


Barnevognspude – støtte til barnevognsturen

I løbet af et par måneder begynder den lille baby at blive mere nysgerrig på sine omgivelser og lige pludselig er det ikke længere nok at ligge ned på barnevognsturen. Så bliver en barnevognspude god at have ved hånden, så baby kan sidde med god støtte i vognen. Fra 299 kr.

Køb barnevognspude her

Brio rangle, barselsgaver, gave til nyfødt

Klassisk BRIO rangle i glade farver

Denne søde rangle har været et hit blandt børn i årtier. Ranglen er let at gribe om og der er en bjælde i midten, som klinger, når baby ryster ranglen. Fra 76 kr.

Køb Brio rangle her

Blomstret babylagen

Lækre økologiske lagner til lift, barnevogn eller tremmeseng

En god og praktisk gaveidé til baby – der bruges mange lagner til de mindste, pga. mindre og større ”uheld”. Disse lækre lagner er i økologisk kapok, uden brug af kemi. Lagnet er lavet af et allergivenligt naturmateriale, hvilket er vigtigt, da barnet tilbringer meget tid i barnevogn og seng i de første år. Det allergivenlige materiale skåner barnet fra skadelig kemi. Fra 75 kr.

Køb lagner til baby her

Se også: De bedste dåbsgaver i 2019

Gave til nyfødt – Barselsgaver ideer

Det er fantastisk når et lille barn bliver født og det skal selvfølgelig fejres. Vi har her samlet en helt masse gode gaveideer til nyfødte.

Der er mange muligheder når du skal købe en gave til nyfødt, det kan være:

Gaveidéer til baby – de bedste gaver til nyfødt i 2019

  • Praktiske ting så som vugge, natlampe, babynest og barnevognspude er gode gaver, som nok skal vække lykke hos de nybagte forældre.
  • Der er også mange muligheder hvis du ønsker at give legetøj i barselsgave – det kan være bamser fra LaMaze eller de bløde Jellycat bamser, det kan også være et aktivitetsstativ eller en dejlig håndhæklet rangle. Også badelegetøj kan være en sjov og lidt utraditionel gave til nyfødt.
  • Til sengetid er der også mange muligheder, f.eks. natlamper, babynest, sengetøj, en babydyne, vugge, natlampe, lækkert babytæppe eller en fin uro, der kan holde baby beskæftiget.
  • Hvis du gerne vil nøjes med at medbringe en mindre ting, så kan stofbleer, sutter og barnevognsophæng være gode muligheder
  • Endelig er der jo den klassiske tøjgave – en fin bodystocking, heldragt eller måske en lille hue til den nyfødte.

God gave til nyfødt

I denne oversigt har vi listet en lang række forslag til gaver, du kan give, hvis der er kommet en lille ny i din omgangskreds, det kan være i familien, en gave fra de nye bedsteforældre, søskende, veninden, naboen osv. Når man skal købe en gave til nyfødt, skal man overveje om det skal være en gave, som babyen kan bruge her og nu – for eksempel en blød bamse eller en bodystocking i størrelse 56. Du kan også overveje at købe en gave, som barnet kan bruge i løbet af et par måneder – f.eks. tøj i en lidt større størrelse eller aktivitetslegetøj, som barnet kan bruge fra 3- eller 6 måneders alderen. Ofte får forældrene meget tøj til en nyfødt m.m.

Personlig gave til nyfødt barn

Hvis du kender navnet på den lille ny, så kan en personlig barselsgave være en overvejelse værd, det kan være barselsgaver med navn – f.eks. en bamse eller sengetøj med det nye fine navn broderet på. Det kan også være en hagesmæk med navn på.

Bedste gave – baby gaver fødsel

Der er mange valgmuligheder, men populære valg kunne være tøj til baby, legetøj – f.eks. oball eller Sophie Giraf. Det kan også være en vugge eller babynest.

Du bør altid overveje at købe økologiske produkter, hvis det er muligt, da mange forældre går op i økologi og at der ikke er skadelige kemikalier i produkterne til deres lille barn

Gave til nyfødt fra bedsteforældre

Hvad giver bedsteforældre i gave? Det kan være mange ting, der er relevante – en fin ting, som forældrene har sukket efter – f.eks. en vugge, en voksipose eller en bæresele, men det kan også være tøj – en hjemmestrikket trøje eller hue. Eller måske et smykke som et varigt minde. Der er mange muligheder, når du vil give en gave til nyfødt barnebarn.

Hvad er den bedste gave til babyen?

Det er svært at svare på, da der er mange muligheder, alt efter hvem forældrene er og hvad de har købt i forvejen. Du kommer sjældent galt afsted med lidt tøj – gerne i en lidt større størrelse så babyen kan passe det om et par måneder. Legetøj til baby er også godt, men pas på med bamser. Ofte bliver små børn overdynget i bamser og har slet ikke brug for så mange bamser, køb i stedet en rangle, bidering eller noget der rasler eller ringer sjovt – fx. LaMaze.

Hvad er barselsgave tradition? – Hvornår giver man barselsgave?

Det er meget vigtigt at du tager hensyn til forældrene. De færreste har lyst til at få 20 besøg kort efter fødslen. Hvis du er meget tæt på forældrene er det måske ok at dukke op på hospitalet men lod lige stemningen inden. Ellers vent en uge eller to og ring først og spørg om du må komme på besøg. Du kan jo altid sende kort og blomster til forældrene efter få dage. Når du kommer på besøg, så bliv i kort tid, forvent ingen opvartning og acceptér hvis forældrene ikke vil have du holder eller rører ved babyen – spørg først inden du rører babyen. Nogle babyer er meget sarte – måske især hvis de er præmature og her er det ikke så smart, hvis for mange mennesker holder dem i starten. I det hele taget skal man være meget rummelig omkring forældrenes ønsker og behov – også selvom man måske selv har børn og gjorde det helt anderledes da de var små.

Barselsgave efter fødsel

Det vil ofte være meget populært at have lidt mad med, f.eks. en gryderet i noget engangsfolie, som familien kan fryse ned og spise en aften hvor de er trætte og ikke orker at lave mad. I gamle dage var det en tradition, at man havde en barselspotte med til kvinden, som lige havde født. Det var en krukke/skål med mad i, så kvinden ikke skulle stå og lave mad lige efter fødslen. Du kan læse mere om barselspotter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *