Hvad er babyshower? Læs alt om babyshower

Baby shower – hvad er det?

Det er et spørgsmål man af og til hører her i Danmark, hvor ikke alle har hørt om denne tradition.  Det er en amerikansk skik, som får større og større udbredelse også herhjemme, hvor det bliver stadig mere populært at arrangere baby shower for den kommende mor.

Hvad er babyshower?

Formålet med et baby shower er give den kommende mor en dejlig dag, hvor hun er omgivet af veninder og kvindelige familiemedlemmer – et baby shower er en fejring af graviditeten og den kommende baby.

Se også:  Babyshower gaver – de bedste gaveidéer

Et ”baby shower” er et engelsk udtryk, der handler om at den kommende/vordende mor bliver ”showered” med gaver. På dansk ”overdynget med” eller ”det regner med gaver” på den kommende mor.

I USA blev et baby shower oprindeligt kun afholdt i forbindelse med det førstefødte barn og kun kvinder blev inviteret med til arrangementet, selvom det er ved at ændre sig og den kommende far også af og til bliver inviteret.

Til et babyshower vil man fejre den kommende mor ved at give gaver, spise kage / mad og afholde forskellige sjove selskabslege og generelt bare hygge og snakke. I Danmark er det efterhånden standard, at et babyshower afholdes som et surprise party for den gravide (selvom mange gravide efterhånden forventer det og måske også bliver skuffet, hvis ingen holder noget for hende).

Regler i forbindelse med babyshower

Oprindeligt var det som sagt kun et arrangement for kvinder. En anden regel var, at værten for fejringen ikke måtte være et familiemedlem, men i stedet skulle være en anden nærtstående, f.eks. en veninde, da det anses for uhøfligt for familien at bede om gaver på vegne af den gravide. I Danmark er der dog ingen regler om, hvem der skal afholde et baby shower, ofte er det en veninde, men det kan også være en søster til den gravide.

Få masser af inspiration til babyshower pynt her

Hvornår holder man baby shower?

Nu har vi beskrevet: “Hvad er babyshower”, men et andet spørgsmål, der måske popper op er: “Baby shower hvornår?” Hvornår er det bedste tidspunkt, når du skal arrangere denne dejlige fest for din gravide veninde eller familiemedlem? Et godt tidspunkt vil være, når den gravide er ca. 7 måneder henne. Den gravide er ovre den første periode af graviditeten med kvalme og usikkerhed, men er endnu ikke så højgravid, at det er svært at deltage i lege og aktiviteter til hendes eget baby shower.

Hvordan holder man baby shower?

babyshower, baby shower, hvad er babyshowerNår du skal holde et babyshower for din veninde, søster, kusine eller andre nærtstående, foregår det normalt sådan, at I arrangerer en hyggelig komsammen en lørdag eller søndag eftermiddag, hvor I samler alle de piger/kvinder, som betyder noget for den gravide og fejrer hende. For det meste arrangeres det som et surprise party, hvor I overrasker den gravide – der er pyntet op, gaverne ligger klar og maden/kagerne er sat frem på et fint pyntet bord og så står I alle sammen klar til at modtage hende, når hun kommer ind ad døren.

Til et baby shower får den kommende mor  gaver – det kan enten være til hende selv eller den lille ny baby – eller begge dele. Udover gaverne, vil der være forskellige lege og aktiviteter, hygge, mad og drikke. Værtinden for festen og evt. et par hjælpere vil have pyntet op og arrangeret et par sjove lege eller aktiviteter.

Se også:  Babyshower gaver – de bedste gaveidéer

Udover legene, kan I lave en gæstebog, hvor I skriver søde hilsner til den kommende mor, det kan også være gode råd eller ønsker for babyen og  de kommende forældre. Endelig kan I lave små søde baby shower favours (gaver) til alle, som deltog i arrangementet som et minde om en hyggelig og særlig dag. Når du skal planlægge et baby shower for den kommende mor, så er det en god idé at tænke på, hvad hun godt kan lide. Nogle piger er til store arrangementer med masse af lege og aktiviteter. Andre foretrækker måske en rolig sammenkomst uden for meget sjov & ballade. Det er vigtigt at designe dagen, så den passer til den gravide, som skal være i centrum af det hele.

Hvad er babyshower – idéer til babyshower

Her får du en guide til baby shower – med masser af idéer til babyshower pynt, mad, baby shower lege og gaver.

Arrangere babyshower – hvordan?

 Der er mange ting, som du skal tage højde for, når du skal i gang med at arrangere et babyshower, så læs med i denne artikel, der forklarer, hvordan du får styr på det hele.

baby shower, babyshower, hvad er babyshower

Hvem skal afholde et baby shower?

Den kommende mor har fortalt jer allesammen om hendes dejlige nyhed – den lille baby og I veninder er begejstret på hendes vegne – nu skal I til at planlægge et fantastisk baby shower for hende! Det er aldrig for tidligt at begynde at starte planlægningen, men hvor skal du begynde? En af de første ting I skal overveje er, hvor det skal holdes og hvem, der skal være værtinde for den kommende mors baby shower.

 De fleste baby showers bliver afholdt hjemme hos den gravides søster, tætte veninde, mor eller svigermor. Det er aldrig den gravide selv, som holder sit eget baby shower. Det betyder dog ikke, at værtinden skal stå for alt arbejdet i forbindelse med det kommende baby shower, det er normalt, at man deles om det, så nogen planlægger de sjove lege, andre søger for baby shower pynt og borddækning og alle tager mad og drikkevarer med, samt en gave til den kommende mor eller babyen.

Læs mere her om planlægning –  Se tjekliste for planlægning af baby shower

Hvem skal inviteres med til baby shower?

En af de første ting, som I skal finde ud af, er hvem som skal deltage i det kommende baby shower. Når I forbereder gæstelisten skal I nøje overveje, hvem der er den kommende mors tætteste veninder og familie. Der er ikke meget fest over det, hvis de vigtigste personer ikke deltager. Men det burde ikke være så svært at finde ud af hvem som skal med, I kender jo jeres gravide veninde godt, men tjek alligevel med familien om der er en vigtig person, som I måske ikke har kendskab til – det kunne være en kollega, en veninde fra efterskolen eller en anden person, der spiller en vigtig rolle i den gravides liv.

Kan faren til det kommende barn og mandlige venner/familiemedlemmer deltage i det kommede baby shower?

Traditionelt set har et baby shower altid været en fest kun for kvinder. Men det bliver mere og mere almindeligt i USA, at der holdes et fælles baby shower for begge de kommende forældre. Men hvis du gerne vil holde et mere traditionelt babyshower er det helt i orden og passende også at invitere den kommende far med til arrangementet og de fleste fædre vil sikkert synes det er hyggeligt at deltage – måske evt. bare i spisningen og gaveåbningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *