Legetøj 6-12 mdr – det bedste legetøj til baby

Legetøj 6-12 mdr: Hvis du leder efter det bedste legetøj til en baby på mellem 6 og 12 måneder, får du her en masse idéer til, hvad babyer i den alder synes er sjovt og samtidigt styrker motorik og sanser – legetøj til piger og drenge!

Oball Motorikbold

En rigtig god gave idé til babyer er en o-ball. Babyer elsker oballs! Det er en lille bold, der er nem at få fat i pga. de mange store huller. Selv for en lille baby på 3-4 måneder, der kun lige er begyndt at gribe efter ting, er det nemt at holde fast i en oball. Fra 89 kr.

Køb oball her

Legetøj 6-12 mdr: Sophie Giraf

For de uindviede ligner denne giraf et stykke tyggelegetøj til en hund, men lad dig ikke narre! Denne gave vil vække glæde – små børn elsker den. Giraffen er god at bide i for ømme gummer og sjov at gribe om og  lege med. Børnene i min mødregruppe prøver altid at hive den ud af hænderne på hinanden, hvis en af babyerne har den med. Fra 199 kr.

Køb Sophie Giraf her

Sjovt legetøj: Rasleæg

Rasleæg giver mulighed for masser af sjove stunder med rytme og musik.  Baby kan høre ægget rasle mens han/hun ryster det. Størrelsen på æggene gør, at små børn sagtens kan lege med dem – også hvis de putter dem i munden. Fra 110 kr.

Køb rasleæg her

Krammebamser og tøjdyr

Der findes mange forskellige krammebamser og tøjdyr. Du kan både få kendte dukker som Gurli Gris, Alfons Åberg og Rasmus Klump, men også dinosaur bamser og Jellycat kaniner, som er gode til putningen ved sengetid. Fra 79,95 kr.

Køb Jellycat bamse her

Brio Gåvogn

En klassisk gave idé til barnedåb og samtidigt et hit som gave til små børn. Gåvognen hjælper barnet, som skal lære at tage sine første skridt, da gåvognen giver støtte. Hjulene har justerbare bremser, så du undgår at baby falder. Fra 399 kr.

Køb gåvogn her

https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=19716&bannerid=45541&uid=gåbil&htmlurl=https://www.barnetsverden.dk/legetoej/gaabiler-og-gaavogne

Wheely Bug

Til den lidt større baby fra ca. 7-8 måneder er  en wheely bug et sjovt legetøj.  Jeg har selv en wheely bug til min dreng og han synes, at den er sjov at blive sat på og skubbet rundt og efterhånden, som han bliver dygtigere til at gå, vil han selv kunne skubbe den rundt med fødderne – et helt klart gave hit. Fra 645 kr.

Køb Wheely Bug her

Aktivitetsbord

Med dette aktivitetsbord kan barnet have god underholdning længe. Barnet øver sig i at stå op og kan lege med alle det sjove legetøj på bordet med lys og lyd. Fra 499,95 kr.

Køb aktivitetsbord her

Legetøj 6-12 mdr: Lamaze bamser

LaMaze er farverige og søde bamser, som er sjove at lege med, de knitrer sjovt, har spejle eller “pels” – masser af gode legemuligheder for baby. Fra 98 kr.

Køb LaMaze legetøj her

Lækkert Boldbassin fra Misioo

Et blødt boldbassin der kan bruges til de mindste børn – men også er sjovt for den 3-4 årige, så det er langtidsholdbart legetøj. Boldbassinet er skægt for barnet at boltre sig i. Bassinet kan placeres f.eks. i stuen eller på barnets værelse. Kan bruges fra barnet er ca. 6 måneder. 200 bolde medfølger. Fås i flere fine farver til både drenge og piger.

Køb boldbassin her

Se også: De bedste dåbsgaver i 2019

Puttekasse

Fra ca. 7-8 måneders alderen er puttekasser en sjovt legetøj til baby.  En kuglebane hjælper barnet til at forstå former og farver og træner brug af hænder. Fra 159 kr.

Køb puttekasse her

Stableklodser fra Djeco

Disse fine stableklodser er lavet i meget kraftigt pap, så der sker ikke noget hvis det høje tårn vælter igen. Der er flotte og glade billeder på alle sider af klodserne. De kan også sættes ind i hinanden, så de ikke fylder noget, når de er pakket væk. Den største kasse måler 15 x 15 cm. Fås med flere motiver og farver. Fra 129,95 kr.

Køb stable klodser fra Djeco her

Legetøj til badet

En lille badeand er sjov at have med i badekarret for en baby. Når baby er ca. 5-6 måneder begynder han/hun sidde i badekarret selv (under opsyn) og så er badeænder sjovt legetøj. Fra 39,95 kr.

Køb badeænder her

Små pegebøger

Fine kvalitets pegebøger fra Goki i træ med dyr, legetøj og bondegård. Bogen er solid og kan holde til at blive kastet med og suttet på. De farverige billeder vil hurtigt fange små babyers opmærksomhed. Fra 34 kr.

Køb pegebog i træ her

 

Gaver til baby 6 måneder

Spændende aktivitetscenter

Et aktivitetscenter er et meget populært legetøj til et barn på 6 måneder og ældre (op til 3 år). Aktivitetscenteret giver masser af muligheder for sjov leg med kuglelabyrint, døre, der kan åbne / lukke, bogstavsklodser, kugler, der snurrer rundt m.m. Masser af muligheder for at træne barnets finmotorik. Fra 999,95 kr.

Køb aktivitetscenter her

gaver til baby

Gåbil

En klassisk racerbil i fine farver er en godt legetøj til at barn på et halvt år, som snart skal lære at gå. Gåbilen hjælper barnet til at lære at gå og styrker grovmotorikken. Der findes forskellige modeller og farver til både piger og drenge. Fra 999 kr.

Køb gåbil her

Legetøj 6-12 mdr: Kuglebane

De fleste børn elsker kuglebaner. Det er populært legetøj til mindre børn og en kuglebane kan give anledning til mange timers sjov leg. De små biler placeres på toppen af “vejen” og kører hele vejen ned til bunden. Fra 239,95 kr.

Køb kuglebane med biler her

Stablekopper

Disse stablekopper er rigtig godt legetøj til børn i alderen 6-12 mdr. Og børnene synes stadig er de sjove i 2 års alderen. Den voksne kan stable kopperne til et tårn, som baby kan vælte. En herlig leg, som kan gentages mange gange. Baby kan også få dem med i bad og hælde vand i dem. Fra 99 kr.

Køb stablekopper her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Pegebøger

Barnet styrker sin sprogforståelse når I læser pegebøger – når barnet kikker på billederne og høre ordene udtalt  og samtidigt er det hyggeligt at sidde sammen med mor eller far og læse i bøger. Fra 49,95 kr.

Se stort udvalg af pegebøger her

Gaver til baby 6 månederBondegårdsklodser med lyde

Fin sæt med 11 træklodser malet med forskellige dyr fra bondegården. Hvis barnet tager fat i en klods og ryster den, kommer der forskellige raslelyde. Fra 249 kr.

Køb bondegårdsklodser her

Gaver til baby 6 måneder

Håndbiler fra Magni

En sjov håndbil i forskellige farver. “Vinduet” i bilen er udformet, så det passer til en lille hånd, der kan holde fast og skubbe bilen hen over gulvet. Fra 33 kr.

Køb håndbil fra Magni her

Gaver til baby 6 månederBobles tumlemøbler

B0bles tumlelegetøj  er god underholdning til små børn. Der er masse af muligheder for sjov leg, som styrker barnets motorik og balance. Godt legetøj 6-12 mdr. Fra 29,95 kr.

Køb bobles her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Legetøj 6-12 mdr: Duplo Legoklodser

Lego er en god gave til børn i alle aldre. Selv små børn synes, at de er sjove at tage op, dreje eller slå mod hinanden. Når barnet bliver ældre er de også sjove, men nu kan de bruges til at bygge med. Klodserne kan ikke sluges af barnet.

Køb Lego Duplo her

Legetøj 6-12 mdr – vandmelon bidering

Denne skægge bidering er formet som et stykke vandmelon og den er god  at tygge i for en baby, det er en bidering, som er god til ømme gummer. Kan anvendes som bidering, badelegetøj og som legemad i et legekøkken, når barnet bliver ældre. Fra 134 kr.

Køb vandmelon bidering her

Baby gaverSansegynge

Sansegyngen fra Krea kan både bruges inde og ude. Børn elsker at gynge og gyngen kan anvendes fra ca. 6 måneder og en del år frem. Gyngen styrker barnets balancesans og motorik. Fra 595 kr.

Køb sansegynge her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

Bondegård og dyr for de helt små

Allerede fra børn er helt små er det sjovt at lege med bondegård og bondegårdsdyr. Dette fine legesæt er i blødt stof og indeholder traktor, bondegårdsdyr og  landmand, samt lade. Huset tag kan åbnes. Fra 399,95 kr.

Køb bondegård i stof her

Gaver til baby 6 måneder

Bodil Elefant fra Lille Per

Bodil Elefant er en kær elefant, som står på en trækvogn med en snor – ligesom i filmene om Lille Per. Så kan barnet trække rundt med elefanten. Den kan let tages af pladen og bruges som krammedyr også. Bodil Elefant er en af de mest populære gaveidéer til mindre børn. Fra 199,95 kr.

Køb Bodil Elefant her

Se også: De bedste dåbsgaver i 2020

Min meget store sansebog

En rigtig sød pegebog til helt små børn. Det er en stor føl-og-rør bog om verdens dyr og bogen indeholder mange ting, baby kan udforske – barnet kan mærke dyrets “pels”, ting, der knitrer og små spejler.  Bogen kan bruges flere år frem. Fra 295 kr.

Køb sansebog her

1 års fødselsdagsgave idéer, bedste gaver til 1 årig, Gaveidéer til 1 årig, Bedste legetøj 1 år, 1 års fødselsdag, Fødselsdagsgave til 1 årig, Fødselsdag 1 år, Populært legetøj 1 år, Tumling legetøj, Gaveidéer 1 år, Gaver 1 års fødselsdag, Gave 1 års fødselsdag, Gaver 1 års fødselsdag, Gaver 1 år, 1 års fødselsdagsgave idéer, Legetøj til 1 årig, 1 års fødselsdagsgave, Gave til 1 årig, bedste legetøj til 1 årig

BRIO trækdyr

Et klassisk legetøj fra Brio – måske kan du genkende den fra dit eget børneværelse? Disse trækdyr har været populære igennem mange år. Fra 149,95 kr

Køb Brio trækdyr her


Legetøj 6-12 mdr: Hånddukker fra DR

De sjove dukker fra DR har været elsket af børn igennem årtier, det er rigtigt sjovt for små børn, når den voksne tager hånddukken på og pjatter med barnet. Du kan få mange forskellige dukker, f.eks. Kaj & Andrea, Cirkeline, Bamse & Kylling osv. Fra 99 kr.

Køb DR dukke her

 

Stabletårn

Her er et fint stabletårn i træ og med farverige ringe. På toppen sidder et sødt pingvinhoved. Når barnet lege med ringene og prøver at sætte dem på tårnet, styrkes barnets finmotorik og øje-hånd koordination. Fås i flere fine farver til både drenge og piger. Fra 109 kr.

Køb stabletårn her

Lege mobiltelefon

Det er sjovt for små børn at begynde at efterligne de voksne, her er f.eks. en sjov mobiltelefon i træ fra Brio. Barnet kan trykker på de gule knapper og så kommer der lyde. Fra 149 kr.

Køb mobiltelefon her

Skwish rangle

Den fine Skwish rangle i træ er populært legetøj til babyer. Den er sjov at lege med, da de mange elastikker og pinde opfordrer til, at barnet undersøger ranglen. Den kan trykkes sammen, bukkes og hives i. Fra 249,95 kr.

Køb Skwish rangle her

Rullespejl

Baby spejl 

Her er et fint spejl der er udformet som kan rulle. Det kan bruges i kravlegården, på gulvet, på et aktivitetstæppe osv. Små babyer elsker at se sig selv i spejlet. Fra 149 kr.

Køb rullespejl her

Noahs ark som baby legetøj

Her er en super sød model af Noahs Ark. Arken er i blødt stof og har håndtag og alle 5 par dyr kan komme med ind i skibet. Fra 599,95 kr.

Køb Noahs ark i blødt stof her

Bidering

Her er et populært baby legetøj 6-12 mdr. En bidering, der er god til ømme gummer i forbindelse med tandfrembrud. Fra 128 kr.

Køb bidering her

Maracas

Små babyer mellem 6-12 mdr elsker at spille musik og maracas er et simpelt instrument, som kan lave en masse sjove lyde – et hit til denne aldersgruppe og til de mindste fra ca. 6 mdr er det også en alletiders rangle. Fra 45 kr.

Køb maracas her

Se også: De bedste dåbsgaver i 2020

Legetøj 6-12 mdr / Legetøj under 1 år

Jeg har som mor til 2 små drenge fået rigtige gode erfaringer med, hvilke typer legetøj, der hitter hos de mindste i alderen 6-12 mdr, så her kommer mine bedste anbefalinger (legetøjet kan sagtens bruges til både piger og drenge, man kan ikke rigtig tale om pige- eller drengelegetøj i denne alder).

En baby på mellem 6 og 12 måneder elsker at lege og udforske. Når baby fylder 6 måneder er han eller hun helt færdig med at ligge stille i sin vugge og kikke på legetøjet. Der skal ske noget! Baby er klar til at lege med legetøjet, smage på det og putte det i munden. Dette er derfor et godt tidspunkt at introducere legetøj, der stimulerer og nærer dit barns fantasi og samtidigt styrker barnets udvikling og i denne artikel er du blevet introduceret til en masse legetøj, der gør netop det.

Hvad er de bedste baby legetøj 6-12 mdr?

Babyer i alderen 6 til 12 måneder begynder at udforske og interagere med mennesker og sine omgivelser, børnene begynder at kravle og gå rundt i huset. Gummerne klør og tænderne begynder at komme, så det er vigtigt at finde holdbart og sikkert legetøj til at bide og tygge i. Forældrene begynder også at få lidt mere viden om, hvad der interesserer deres barn og hvad de tænker på, når man ser baby berøre og aktiverer knapper på legetøjet eller placerer klodser i en puttekasse eller når de begynder at bladre i en pegebog. Så bliver det pludselig nemmere at finde legetøj 6-12 mdr, der vil interessere lige præcist dit barn.

Børn i alderen 6 til 12 måneder er på farten hele tiden, de kryber afsted på maven eller kravler på hænder og knæ og trækker sig op at stå ved sofaen. Nogle står selv og begynder at tage et par skridt alene før deres første fødselsdag.

Populært legetøj 6-12 mdr omfatter legetøj, som kan stables, væltes og sættes sammen igen fx stablekopper og klodser. Børn i denne alder kan også godt lide blødt legetøj med velcro som kan sættes sammen og skilles ad igen eller stof bamser der knitrer og rasler fx LaMaze.

Sådanne typer af legetøj hjælper babyer med at lære at udvikle deres evne til problemløsning og finmotoriske færdigheder, imens de leger og øver sig med legetøjet igen og igen.

Sjovt aktivitetslegetøj med knapper, lys og musik

Babyer i alderen 6-12 måneder elsker legetøj, der spiller musik og lyde, når de trykker på en knap. Kik efter farverigt aktivitetslegetøj og musikinstrumenter. Babyer elsker også puttekasser, klodser og stablekopper.

Musikinstrumenter – Legetøj 6-12 mdr

Der er mange muligheder for godt legetøj 0 år – babyer elsker at slå på deres legetøj, så et stykke legetøj, der siger sjove lyder og spiller musik, når de slår på det, vil være et hit. Simple musikinstrumenter, hvor barnet skal ryste instrumentet, slå på det eller trykke på store farverige knapper er gode. Musikinstrumenter babyer elsker inkluderer rasleæg, maracas og et festligt baby klaver.

Aktivitetsborde og stationer – babylegetøj 6 mdr – og ældre

Da din baby var lidt yngre, var det sjovt for ham/ hende at ligge på et aktivitetstæppe og bruge hænderne til at lege med legetøjet som hang over babyens hoved. Men nu er baby blevet ældre og gider ikke længere ligge på gulvet, når han/hun først begynder at sidde på egen hånd og kravle, så skal der ske noget! Men aktivitetslegetøj i flotte farver med lys og musik, samt knapper man kan trykke på, er stadig sjovt. Det kan være et aktivitetsbord, en kasse med aktivitetslegetøj på alle siderne eller bolde og legestationer.

Klodser – godt tumling legetøj

Klodser er gode til børn i alderen 6 til 12 måneder. De lærer at stable dem og vælte dem igen – det er sjovt. Overvej at købe bløde klodser i pap, stof eller plast til børn i denne aldersgruppe. Klodserne har ikke skarpe kanter og er et sikrere alternativ, så barnet ikke slår sig når klodserne vælter.

Legetøj 6-12 mdr: Gåvogne og gåbiler

Børn i denne aldersgruppe begynder langsomt at trække sig selv op til en stående stilling ved sofabordet eller forskellige møbler. Der er mange muligheder for at finde en god og robust gåvogn eller gåbil, som gør det nemmere at lære at gå. Gåvogne til denne aldersgruppe kan bruges i lang tid – de er også sjove, når han/hun fylder 2 år.

Legetøj 7 mdr / Legetøj 7 måneder

En syv måneder gamle baby kan ofte kravle på maven, sidde oprejst med støtte, genkende sit yndlingslegetøj og de mennesker, der omgiver hende i hverdagen – forældre, bedsteforældre og søskende. Når du er på udkik efter godt legetøj 7 mdr baby, så køb farverigt og interaktivt legetøj – med musik og lyde. Det vil hjælpe med at styrke barnets udvikling, motoriske færdigheder og sanser.

Eksempler på godt legetøj 7 mdr

Stabletårne- og stablekopper
Xylonfon, klaver og andet musiklegetøj
Aktivitetslegetøj med knapper, lys og musik
LaMaze bamser

Legetøj 8 mdr / Legetøj 8 måneder

En otte måneders baby kan rulle fra ryg til mave og mave til ryg, han/hun kan måske kravle eller ihvertfald møve sig hen over gulvet og sidder nu med lethed. Barnet har mere kontrol over sine fingre og hænder og kan smide ting. Den lille begynder at udvikle empati med andre, han/hun kan f.eks. begynde at græde, når barnet ser en anden baby græde. Barnet er måske også begyndt at pludre og viser interesse for lyde, pegebøger og rim&remser.
Så legetøj, der styrker de kognitive evner, den fysiske udvikling og de motoriske færdigheder er gode valg.

Eksempler på godt legetøj 8 mdr

Musikinstrumenter med mange lyde og farver, fx klaver eller rasleæg
Bolde – oball, bløde bolde, bolde fra Bobles
Pegebøger
Legetøj man kan bide i og som giver lindring ved tandfrembrud, f.eks, Sophie Giraf
Stabletårn
Aktivitetscenter
Puttekasse
Trækdyr

Bedste legetøj 9 mdr / legetøj 9 mdr

En ni måneder gammel baby kravler ofte godt. Han/hun kan holde bolde og legetøj i sine hænder og viser interesse for enkle, men interaktive spil og aktiviteter. Han/hun kan genkende lyde og farverigt legetøj og kan lege enkle lege med forældre så som titte-bøh. Du bør kikke efter interaktivt, farvestrålende legetøj med musik og lyde til din lille dreng eller pige.

Eksempler på godt legetøj 9 mdr

Musikinstrumenter
Bolde – oball, bløde bolde, bolde fra Bobles
Bassin med bolde i
Kuglebaner og legetøj, man kan putte bolde i
Puttekasse
Aktivitetscenter
Lege mobiltelefon

Legetøj 10 mdr

Ved 10 måneders alderen kan baby være begyndt at kravle, trække sig op at stå, pludre og bare være en glad, smilende baby. Udviklingsmønstret kan variere meget i denne alder, så man bør ikke sammenligne for meget med andre jævnaldrende børn.

Uanset hvor din baby er i sin udvikling, vil du gerne give ham/hende legetøj, der støtter barnet i at lære og udvikle sig. Men barnet er ikke helt 1 år endnu og heller ikke nyfødt, så det kan til tider være en udfordring at finde legetøj, der ramme præcist denne aldersgruppe.

Eksempler på godt legetøj 10 mdr

Stableklodser
Sjovt legetøj til badet
Legetøj, der lindrer ømme gummer ved tandfrembrud
Boldbassin
Aktivitetsbord med knapper, lys og lyde
Gåvogne og gåbiler
Lege mobiltelefon
Musikinstrumenter
Pegebøger

Legetøj 11 mdr / Legetøj 11 måneder

Når barnet er 11 måneder gammel betyder det, at din baby kun er 1 måned fra at fylde 1 år. Det kræver snart en fødselsdagsfest, og en god måde  at fejre fødselsdagen er, at give dit barn godt legetøj, der hjælper ham/hende med at vokse og udvikle sig. Barnet har allerede været igennem en masse gode og spændende oplevelser, men der er stadig meget at lære. Babyer vokser og lærer i et fantastisk tempo på dette stadie. Din baby har konstant brug for anerkendelse fra dig, mens han/hun leger. De fleste babyer er i stand til at stå på egen hånd,  og enkelte børn går allerede sikkert.

Eksempler på godt legetøj 11 mdr

Sjovt legetøj til badet
Boldbassin
Aktivitetsbord med knapper, lys og lyde
Gåvogne og gåbiler
Lege mobiltelefon
Musikinstrumenter
Pegebøger
Biler
Dukker og bamser

Legetøj 9-12 mdr

Du har nu fået en masse tips til godt legetøj, dels legetøj 6-12 mdr og til børn fra 9 til 12 måneder. Hvis du har brug for yderligere idéer, kan du kikke i listen ovenfor.

Hvad leger en 1 årig med? / Legetøj til 1 årig

Når barnet når sin første fødselsdag er han / hun kommet langt siden fødslen og har gennemgået en rivende udvikling. Hvis du vil have yderligere inspiration  til godt legetøj og gode 1 års fødselsdagsgaver, kan du læse mere her:

Gave til 1 årig – de bedste gaveidéer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *