Legetøj 6 mdr – det bedste legetøj til baby

Legetøj 6 mdr: Her får du masser af inspiration til det bedste legetøj til en baby på 6 måneder. Lær hvilket legetøj, som styrker babys motorik, sanser og udvikling. Mange spændende idéer til  både piger og drenge. 

Legetøj 6 mdr

Oball Motorikbold

En o-ball er en lille bold, som består af store huller, det gør den ideel til et barn på 6 måneder, da den er let at gribe fat i og holde fast – også selv om man kun lige har lært at bruge sine hænder.  Fås med små kugler, der rasler, så den også kan bruges som rangle. Fås i mange farver fra 89 kr.

Køb oball her

Legetøj 6 mdr

Legetøj 6 mdr: Sophie Giraf

Sophie Giraf er et sjovt bidedyr og den kan hurtigt blive babys bedste legetøj. Sophie Giraf er lavet af naturgummi som er helt fri for phthalater. Sophie Giraf er nem at gribe fat i og de bløde ører er gode for baby at gnaske på, når gummerne klør pga tandfrembrud. Fra 199 kr.

Køb Sophie Giraf her

Legetøj 6 mdr

Rasleæg – sjovt legetøj til baby

Rasleæg er en sikker vinder, når man går til rytmik med sit barn, men også derhjemme er de sjove at have.  Barnet synes det er sjovt at holde det og ryste det, så det rasler. Fra 110 kr.

Køb rasleæg her

Legetøj 6 mdr

Krammebamser og tøjdyr fra Jellycat

En bamse er det helt klassiske legetøj for små børn og de fleste babyer elsker at have en dejlig lille krammebamse til puttetid. Bamserne fra Jellycat er lavet i bamsernes hjemland – England. De  er blevet meget populære pga. deres nuttede udtryk og de bløde materialer, som de er lavet af. Legetøj 6 mdr – fra 79,95 kr.

Køb bamser og tøjdyr her

Stablekopper – masser af sjov leg

Stablekopper er sjovt at lege med for baby på 6 mdr. De kan tages med i badet og  baby kan hælde vand i dem. Mor eller far kan også stable kopperne til et tårn, som barnet vil synes er smaddersjovt at vælte igen og igen. Det styrker desuden barnets finmotorik at øve sig i at stable kopperne eller sætte den inden i hinanden. Fra 99 kr.

Køb stablekopper her

 

Sjov bruser elefant

Meget populært badelegetøj fra Yookidoo, som skaber masser af sjov og glæde i badekarret. Bruseren er formet som en lille elefant, den suger vand fra badekarre, når du trykker på en knap og bagefter sprøjtes det ud af snablen. Fra 249,95 kr.

Køb elefantbruser her

Legetøj 6 mdr

Lamaze  aktivitetslegetøj

Aktivitetslegetøj og bamser fra LaMaze  er sjove at lege med når man er en lille baby, de styrker barnets forskellige sanser – primær følesans, da de knitrer sjovt, har spejle eller “pels” – her er der masser af gode legemuligheder. Legetøj 6 mdr – fra 69,95 kr.

Køb LaMaze legetøj her

 

Legetøj 6 mdr

Pegebøger

Det er rigtig hyggeligt for et lille barn at læse i bøger sammen med mor og far  – eller sammen med bedsteforældrene. Pegebøger er solide og går ikke så let i stykker.  Bøger stimulerer sanserne og styrker barnets viden om sproget. Fra 49,95 kr.

Se stort udvalg af pegebøger her

Legetøj 6 mdr

Farverige stableklodser

Stableklodserne er lavet i meget kraftigt pap, så de går ikke let i stykker og der sker ikke noget, hvis tårnet vælter igen. Klodserne er farverige med glade billeder på siderne. De kan sættes ind i hinanden, så fylder de ikke noget, når de ikke bruges. Fås med flere motiver. Legetøj 6 mdr – fra 129,95 kr.

Køb stable klodser fra Djeco her

Legetøj 6 mdr

En blød dukke fra Lilliputiens

Denne lille dukke er sjov at lege med for de mindste. Tøjet kan tages af og bleen kan skiftes. En god mulighed som barnets første dukke. Dukken kan maskinvaskes. En lille lift medfølger. Fra 219,95 kr.

Køb babydukke her

Legetøj 6 mdr

Legetøj til badet

Badeænder er sjove at have med i badekarret for en baby, dels kan barnet tygge lidt på dem og de er også sjove at sjaske med i vandet og kikke på mens de flyder rundt. Et barn på ca. 5-6 måneder kan selv sidde i badekarret (under opsyn) og så er badeænder skægt legetøj at medtage. Fra 39,95 kr.

Køb badeænder her

Legetøj 6 mdr

Spændende aktivitetslegetøj

Aktivitetslegetøj styrker barnets finmotorik, når barnet kan trykke og trække i grøntsager, der kan åbnes eller tages af, kugler, der snurrer rundt m.m. dermed bliver barnet god til at bruge sine fingre og hænder. Fra 329 kr.

Køb aktivitetslegetøj her

Legetøj 6 mdr:  Sjov kuglebane med biler

En kuglebane er populært legetøj til babyer og giver mange timers sjov leg. De små biler kan placeres på toppen af “vejen” og kører hele vejen ned til bunden, undervejs vender de 3 gange. Der findes mange typer af kuglebaner, men til små babyer bør man anskaffe en med biler, store kugler eller lign. så barnet ikke kan sluge dem. Fra 239,95 kr.

Køb kuglebane med biler her

Enhjørning bamsen Louise

En fin bamse, som også er spilledåse. Enhjørningen Louise fra Lilliputiens spiller små kære melodier. Bamsen er i dejligt blødt stof – lige til at kramme. Enhjørningen kan hænges op ved puslebordet eller i barnets seng. Kan vaskes ved 30 grader i maskinen. Fra 179,95 kr.

Køb enhjørning bamse her

Legetøj 6 mdr

Sansebolde

Her er et sæt med 3 sansebolde, som har forskellige farver og overflader, f.eks. små massageknopper. Boldene er bløde, så også et lille barn på 6 mdr kan lege med dem uden fare for at slå sig. Kan anvendes både indedørs og udendørs. Fra 119 kr.

Sjove håndbiler fra Magni

Her er en lille bil, som er nem for baby at holde fast i og skubbe hen over gulvet. Bilen fås forskellige glade farver og med prikker. Fra 27 kr.

Køb håndbil fra Magni her

Aktivitetsbord med mange knapper

Med et aktivitetsbord styrkes både finmotorik, når barnet drejer og trykker på knapper og samtidigt trænes grovmotorikken, når barnet øver sig i at stå op ad bordet. Der er mange sjove typer af legetøj på bordet med lys og lyd. Fra 449,95 kr.

Køb aktivitetsbord her

Rullespejl –  lær baby om sig selv

Et sjovt rullespejl, der kan trille henover gulvet. Med et rullespejl motiveres baby til at ligge på maven og øve sig i at kravle, små babyer synes, det er sjovt at kikke på sig selv i spejlet og baby lærer om sig selv og forskellige ansigtsudtryk, når han/hun kikker i spejlet. Fra 149 kr.

Køb rullespejl her

Baby gaver, barselsgave fra bedsteforældre, legetøj 6 mdr

Bobles tumlelegetøj

B0bles legetøj er meget populært  og baby kan lege med B0bles fra 3-4 måneders alderen, det er sjovt for baby at tumle og kravle på Bobles.  Der findes B0bles, som stimulerer babys behov for at ligge på maven, f.eks kylling eller skildpadde. Fås i mange farver. Kylling fra 299,95 kr.

Køb bobles her

Gaver til baby 6 måneder

Sjove bondegårdsklodser med lyd

Her er et sæt med træklodser. Klodserne er malet så de ligner forskellige bondegårdsdyr. Når barnet ryster klodsen kommer der forskellige raslelyde. Fra 249 kr.

Køb bondegårdsklodser her

barselsgaver, gave til nyfødt, Barselsgave dreng, gave til nyfødt, gave til nyfødt dreng, gave til baby dreng, gaver til baby dreng, Barselsgave, barselsgaver, legetøj 6 mdrSkøn sansegynge

En sansegynge indbyder til meget sjov leg for en baby på 6 mdr og gyngen stimulerer barnets motorik og balancesans. Gyngen kan hænge indendørs fra en krog i loftet. Fra 595 kr.

Køb sansegynge her

Brio rangle, barselsgaver, gave til nyfødt, Barselsgave dreng, gave til nyfødt, gave til nyfødt dreng, gave til baby dreng, gaver til baby dreng, Barselsgave, barselsgaver, legetøj 6 mdr

BRIO rangle med sjove lyde

Her er en klassisk Brio rangle, som kan ringle med en bjælde, når baby ryster den, samtidigt er ranglen sjov at trille hen over gulvet. Fra 89 kr.

Køb Brio rangle her

Flot uro

En fin og farverig uro er en god gave til baby. Du kan hænge uroen over puslebord eller vugge, så barnet har noget spædende at kikke på. Fra 96 kr.

barselsgave fra bedsteforældre

Sjove hånddukker fra Danmarks Radio

Der findes et stort udvalg af hånddukker, kendt fra de populære børne programmer på DR. Du kan f.eks. få Kaj & Andrea, Cirkeline, Bamse & Kylling osv.  Fra 199 kr.

Køb DR dukke her

Noahs ark legetøj i blødt stof

Et sødt aktivitetslegetøj til de mindste. Indeholder 5 par dyr, der kan gå ind i arken. Dette legetøj kan styrke kreativitet og den sproglige udvikling, når forældrene fortæller om de forskellige dyr og Noah, imens barnet leger med dyrene. Fra 599,95 kr.

Køb Noahs ark her

Legetøj 6 mdr

 Bidering, der ligner vandmelon

Denne sjove bidering/bidelegetøj er udformet som en vandmelon. Bidelegetøj er godt til babyer på 6 mdr, da et barn på denne alder ofte vil begynde at få ømme og kløende gummer pga. tandfrembrud. Vandmelonen kan anvendes som bidelegetøj, tages med i bad og kan også bruges som legemad i legekøkkenet, når barnet bliver ældre. Fra 135 kr.

Køb vandmelon bidering her

Legetøj 6 mdr

BRIO trækdyr

En sød lille trækhund fra Brio, som har været populært legetøj igennem mange år.  Faktisk kom den på markedet tilbage i 1953 – og har været elsket siden. Fra 149,95 kr

Køb Brio trækdyr her

Legetøj 6 mdr

Stabletårn i flotte farver

Dette søde stabletårn er i træ og med farverige ringe. På toppen sidder et pingvinhoved i træ. Barnets finmotorik styrkes, når barnet forsøger at stable ringene på tårnet. Fås i flere farver til både drenge og piger. Fra 109 kr.

Køb stabletårn her

Legetøj 6 mdr

Bondegård for de mindste

Mange små børn elsker at lege med dyr og høre forældrene sige dyrelydene. Her er en blød stof bondegård med hest, gris, ko, høne, hund og and, samt bondemand med traktor. Et hit til små børn. Fra 399,95 kr.

Køb bondegård i stof her

Legetøj 6 mdr

Mobiltelefon med knapper

Små børn elsker at efterligne de voksne og her er en telefon i træ fra Brio, så barnet kan “tale i telefon”. Der kommer lyde, når barnet trykker på knapperne og der er et lille spejl, hvor barnet kan kikke på sig selv. Fra 149 kr.

Køb mobiltelefon her

Legetøj 6 mdr

Skwish rangle

Denne populære rangle i træ er en klassiker. Babyer synes den er sjov at lege med og de mange pinde og elastikker opfordrer til, at barnet leger og undersøger ranglen, som kan trykkes sammen, bukkes og hives i. Fra 169,95 kr.

Køb Skwish rangle her

Sjov bidering

En bidering er god til kløende gummer, når barnet får tænder. Fra 128 kr.

Køb bidering her

Legetøj 6 mdr

Maracas

Det er sjovt og udviklende for baby at lave lyde og spille musik. Disse maracas  er lette at få til lave sjove lyde og kan også bruges som en rangle. Fra 45 kr.

Køb maracas her

Legetøj 6 mdr

Sansebold med kugler

En fin sansebold, der fås i lyserød og lyseblå med små kugler indeni. Bolden er sjov, den rasler med de små kugler, når baby leger med den. Bolde er gode til en baby på 6 mdr, de styrker motorikken og sanserne, når baby udforsker den. Bolden kan vaskes med vand og sæbe. Fra 109 kr.

Legetøj 6 mdr

Du bør vælge legetøj, der stimulerer din babys fantasi og fremmer barnets udvikling. Her på siden gør vi det  nemt for dig ved at samle en liste med det bedste legetøj til din seks måneder gamle baby.

Dit 6 måneder gamle barn er halvvejs igennem sit første år og er i gang med at udvikle sig i hastigt tempo fra nyfødt til en glad tumling. Ved 6 måneders alderen  bliver babyer mere og mere interesserede i verdenen omkring sig og de er ivrige efter at interagere med deres omverden. Din baby begynder at blive god til at sidde op og udvikler sig hurtigt fysisk, følelsesmæssigt og kognitivt. Her er det vigtigt med det rigtige legetøj, der har stor indflydelse på barnets positive udvikling.

Leg er meget vigtigt for babyer, fordi det er igennem leg, at de lærer om verden omkring dem. For babyer handler det om at observere, udforske, eksperimentere og opdage. Mens barnet  leger, udvikler han/hun intellektuelle, sociale og fysiske færdigheder.

Leg er en vigtig komponent i din babys udvikling, og leg er den mest naturlige måde for babyer at lære på. Når barnet er involveret i leg, øver barnet sig i forskellige færdigheder uden, de selv indser at de øver sig.

Der er et meget stort udvalg af legetøj til rådighed og det kan være overvældende for forældre at vælge det rigtige legetøj til din 6 måneder gamle baby. For at hjælpe med at indsnævre mulighederne, viser vi her et godt udvalg, der vil hjælpe din baby med at udvikle vigtige færdigheder, mens han eller hun leger.

Hvilke færdigheder kan legetøjet understøtte?

Finmotorik – legetøj 6 mdr

Finmotorik indebærer koordination og brug af meget små muskler, der findes i barnets hænder og håndled. Børn kan udvikle deres finmotorik ved at lege med legetøj, som barnet kan trykke, trække og manipulere med sine hænder.

Grovmotorik – Legetøj 6 mdr

Grovmotorik involverer koordination af barnets større muskler, herunder ben, arme og krop. Legetøj, der fremmer udviklingen af ​​grovmotorikken får barnet til at bevæge sig rundt i forskellige stillinger, mens han/hun leger.

Aktivitetslegetøj fx aktivitetsbokse er gode fordi de lader barnet trække og trykke på forskellige knapper og udforske legetøjet. Aktivitetslegetøj øger de motoriske færdigheder, fordi det får barnet til at lege i flere stillinger fx ligge på maven, sidde , samt stå med støtte.

Genkendelse af omgivelser

Når baby er omkring 5 måneder gammel begynder han eller hun at kunne genkende sine omgivelser, som f.eks. yndlingslegetøjet eller mor og far og forstå, at de stadig eksisterer, selvom de er ude af syne lidt. Det er derfor, at titte-bøh og lignende lege, som handler om at gemme sig eller legetøj hvor man fx gemmer små ting, bidrager til at udvikle babys sanser. Her kan stablekopper være nyttige da de kan bruges til at skjule mindre stykker legetøj under dem eller indeni dem.

Årsag og virkning – legetøj 6 mdr

Årsag og virkning handler om at barnet skal lære, at en ting, der sker kan resulterer i, at noget andet sker. Babyen begynder at udvikle denne færdighed omkring 5 måneders alderen. Det er derfor, at dit barn synes, det er sjovt at smide en ske eller legetøjet på gulvet bare for at se, om du samler det op igen. Legetøj, som barnet kan skubbe, trække eller vende for at få noget andet til at ske, er godt til at udvikle denne færdighed. Pop-up legetøj hjælper f.eks. din baby til at lære, at hvis barnet trykker på en knap, trækker i et håndtag, eller drejer en knap sker der noget. Det er simpelt legetøj men meget motiverende for babyer, da de lærer hvordan verden fungerer.

Sprogfærdigheder og pegebøger

Som forældre er du sikkert spændt på at høre barnets første ord, men alle børn udvikler deres sprog- og talefærdigheder i deres eget tempo. Men visse ting så som at tale med din baby mange gange hver dag og læse med ham eller hende, vil bidrage til at fremme udviklingen af ​​sprogfærdigheder.

Pegebøger er  derfor det perfekte legetøj til sprogudvikling. At sidde med en pegebog gør det muligt for dit barn at udvikle sine sprogfærdigheder hver gang du taler om et af billederne i bogen. Hvis du tager barnets hånd og viser barnet, hvordan man peger på billederne, mens man siger ordet der matcher billeder, skærper det den sproglige forståelse.

Kognitive færdigheder – legetøj 6 mdr

Kognitive færdigheder hjælper din baby med at forstå, hvordan man lærer og løser problemer. Legetøj, der fremmer kognitiv udvikling, hjælper barnet med at begynde at behandle informationer og udtrykke følelser.

Små biler giver f.eks. mulighed for at udvikle funktionslege, hvilket er afgørende for den kognitive udvikling. Babyen lærer også om årsag og virkning, da barnet giver bilen et skub for at få den til at køre.

Sanserne

Sanselegetøj hjælper med at udvikle dit barns sanser – følesans, berøring, lugt og smag. Baby udforsker verden omkring sig og legetøj med forskellige teksturer er ideelt til at udvikle sanserne.

Bolde med forskellig tekstur og mønstre er gode, fordi de kan udforske dem ved hjælp af deres hænder og mund. Bolde med forskellige teksturer, former og størrelser er dermed gode til at styrke den taktile sans.

Sociale færdigheder

Sociale færdigheder er det, der gør os i stand til at interagere med andre mennesker og læse og fortolke kommunikationen med andre. Babyer begynder at udvikle disse sociale færdigheder ved fødslen og fortsætter med at udvikle dem efterhånden som de bliver ældre. Legetøj, der får barnet til at lære om menneskelig adfærd, er perfekt til at udvikle de sociale færdigheder.

For eksempel er spejle gode til at udvikle sociale færdigheder. Leg med spejle gør det muligt for barnet at blive mere selvbevidst. Barnet kikker på sig selv i spejlet og lærer, hvordan han ser ud og hvordan barnet bevæger sig. I seks måneders alderen er din baby nysgerrig. Han er klar til at lege med legetøj, smage på det og vil protestere højlydt, hvis legetøjet bliver taget fra ham.

Legetøj 6 mdr. – barnets udvikling

Hvad der sker i de første fem år af livet, har en enorm indvirkning på barnets hjerne og udviklingen af hjernen. Derfor – før du vælger legetøj til din baby, skal du forstå det udviklingsstadium dit barn befinder sig på.

Fysisk udvikling: I denne alder kan den lille bevæge hovedet og begynde at nå ud til ting ved at rulle og vride sig. Hun lærer ved at berøre og smage på tingene. Hun kan sidde op med en vis støtte.

Kognitiv udvikling: En seks måneder gammel baby kan lave lyde som ‘baba’ eller ‘gaga’. Han er klar til at smage på forskellige ting. Så det er et godt tidspunkt at introducere forskellige madvarer og smagsoplevelser. Barnet vil vise nysgerrighed for ting og putte dem i munden.

Social og følelsesmæssig udvikling: Den lille kan genkende sig selv, skelne mellem forældre, andre familiemedlemmer og fremmede. Han kan udtrykke følelser som at smile og græde.

Bedste Legetøj til din 6 måneder gamle baby

Der er flere fordele ved at købe ovenstående typer af legetøj til seks måneder gamle babyer.

Legetøj med lyd og klare farver forbedrer barnets sanselige og visuelle evner. Udover at stimulere barnets nysgerrighed udvikler klare farver og musik/lyde barnets sanser. Barnet forbedrer desuden sin selvbevidsthed igennem sociale spil som titte-bøh og legetøj med spejle.

Tips til at hjælpe din baby med at lære, når han/hun leger

Lad ham udforske legetøjet fra alle vinkler og lad ham mærke på forskellige teksturer. Lad ham genkende sig selv i spejlet. Læg legetøjet så det er lige udenfor barnets rækkevidde, det vil få barnet til at skubbe/mave sig hen til det og træne motorikken og det udvikler nakke- og mavemuskler. Masser af leg mens barnet ligger på maven er vigtigt.

Husk også at tale med barnet imens I leger. Du kan for eksempel beskrive legetøjet, som barnet leger med. Musik hjælper babyer med sanse stimulering. Syng med på musikken. Aktivér legetøj med lys og musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *