Påklædning til barnedåb for kvinder – hvad tager man på?

Påklædning til barnedåb – i denne artikel kan du læse om dresscode og påklædning til en barnedåb for kvinder / piger. Her får du  til hvad man kan tage på af festtøj, hvis du er mor til dåbsbarnet, gæst, gudmor eller fadder.

påklædning til barnedåb, hvad tager man på til barnedåb, tøj til barnedåb, hvad tager man på som gæst til dåb

Hvilket tøj er passende til en barnedåb?

Barnedåben betyder meget for forældrene, da det er en af livets store fester ligesom konfirmation og bryllup, du bør derfor gøre lidt ud af dit tøj.

Der er dog ikke de samme forventninger til fin påklædning som til et bryllup og det vil i de fleste situationer virke besynderligt at komme til barnedåb i lang festkjole eller en aftenkjole. Hvis du skal være gæst ved en barnedåb bør du tage almindeligt pænt tøj på, dvs.  en halvlang kjole eller  nederdel / pæne bukser – tænk stilet og classy!

Se stort udvalg af søde kjoler her

Undgå afslappet / casual tøj til en barnedåb

En barnedåb er stadig en festdag og man bør ikke komme i alt for afslappet tøj, f.eks. kan jeans, joggingbukser, t-shirts, meget korte bluser osv. virke upassende. I kirken bør dine skuldre være tildækkede – f.eks. med en let trøje eller kort jakke, og undgå en alt for nedringede eller meget lårkort kjole.

Det er vigtigt at gøre lidt ekstra ud af dig selv og din påklædning, når du skal til barnedåb på samme måde som hvis du skulle til en rund fødselsdag. Især hvis du er gudmor eller fadder og derfor har en vigtig rolle til barnedåben, bør man gøre sig umage med sin påklædning. Det ser også pænest ud på billederne af dåbsbarnet med familie og faddere bagefter.

Pænt tøj til barnedåb

Til kvinder kunne pænt tøj til en barnedåb være en halvlang / knælang kjole,  eller en nederdel/pæne bukser og en sød top, evt. med en jakke eller bolero over. Undgå den helt sorte eller hvide kjole, men i sommerhalvåret kan du vælge lidt lyse farver – pasteller eller cremefarvet og lidt mørkere farver i vinterhalvåret.

Få inspiration til lækkert tøj her

Påklædning til mor, gudmor og faddere

Hvis du er mor til dåbsbarnet eller har en særlig vigtig rolle fx er gudmor, vil det være en god ide med en kjole eller bluse i en lys farve eller en pastelfarve. Blusen kan du kombinere med en sød nederdel.

Undgå at have en lyserød kjole eller bluse på, hvis du er mor/gudmor/fadder og dåbsbarnet er en lille dreng, og undgå på samme måde at have lyseblåt tøj på, hvis du er mor eller gudmor til en lille pige, da det kan skabe forvirring, fordi disse farver er så tæt knyttet til et bestemt køn.

Shop søde kjoler her

Må man bære sort tøj eller hvidt tøj til barnedåb?

Til et bryllup er der flere traditioner forbundet med gæsternes påklædning. F.eks. må de kvindelige gæster ikke bære hvidt, da denne farve er forbeholdt bruden.  Oprah Winfrey var f.eks. nødt til at ændre sit valg af kjole i sidste øjeblik ved brylluppet mellem Harry og Meghan i det engelske kongehus, da det pludselig gik op for Oprah, at hendes kjole ville se for hvid ud på billederne. Du bør undgå den helt hvide kjole også til en barnedåb. Hvis du komme ind i kirken til en barnedåb i en halvlang hvid kjole med blondebesætning kan din kjole forveksles med en brudekjole. Det kan sende et lidt mærkelig signal ved en barnedåb og det bør undgås. Du risikerer at vække unødig opsigt og at fokus fjernes fra dåbsbarnet og hans/hendes familie – lidt ligesom Kates søster, Pippa, tog opmærksomheden ved brylluppet i det engelske kongehus for nogle år tilbage med sin smukke hvide kjole.

Man siger også, at de kvindelige gæster heller ikke må bære sort ved et bryllup, da sort er sorgens farve. Til en barnedåb findes ikke helt de samme regler som ved et bryllup for de kvindelige gæster, men det er stadig en god idé at undgå en helt sort påklædning, da det kan virke upassende med sort i kirken til en dåb (sort bruges normalt ved begravelse). Hvis du vælger at tage en sort kjole på, bør du kombinere den med et farverigt tørklæde, sko osv. Du kan evt. nøjes med at tage en sort nederdel eller bukser på og så kombinere det med en lys eller farverig bluse.

Det er meget forskelligt hvordan familien til dåbsbarnet vil reagere på en helt sort eller hvid påklædning. Nogle vil tage det afslappet og andre vil finde det upassende, så hvis du vil være på den sikre side, er det bedst at undgå helt sort eller hvidt tøj til barnedåb. Det vigtigste er, at man ikke sætter de vigtigste personer ved barnedåben i forlegenhed med sin påklædning.

Regler for påklædning til barnedåb

Så hvis vi skal opsummere vedr. påklædning til barnedåb for kvinder – hvad tager man på?

  • Tænk stilet og classy – almindelig pænt tøj som hvis du skulle til en rund fødselsdag
  • Tag en halvlang kjole på eller en nederdel/pæne bukser
  • Undgå en alt for nedringet eller lårkort kjole
  • Hvis kjolen / blusen har bare skuldre bør du have en let trøje / bolero jakke eller lignende på i kirken.
  • Undgå blåt tøj hvis dåben er for en lille pige og undgå lyserødt tøj hvis dåben er for en lille dreng – ihvertfald hvis du er mor til barnet eller gudmor.
  • Undgå at tage en helt sort eller hvid påklædning på.
  • Du kan godt komme i sort, men så skal du kombinere det med et farverigt tørklæde eller andre flotte accessories.

Det var lidt inspiration til påklædning til barnedåb, god fornøjelse med den store dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *