Sådan finder du et godt sted til din barnedåb

Når du skal vælge et sted at holde barnedåb, skal du selvfølgelig være opmærksom på prisen, men det er jo også rart hvis kroen / festlokalet etc. ligger et dejligt sted. Det giver ikke det bedste udgangspunkt for jeres komsammen, hvis selskabslokalet er lige ud til en trafikeret vej, ved siden af en grim industribygning eller en faldefærdig ejendom, det kan godt smitte lidt af på jeres arrangement og gøre det mindre festligt.

Hvad skal du være opmærksom på ved valg af sted til barnedåb?

Det kan godt være en udfordring at finde ud af, hvor man skal holde barnedåb. Der er flere ting at være opmærksom på når der skal findes lokaler til en barnedåb:

 • Hvor mange gæster er der inviteret?
 • Vil du holde det hjemme?
 • Hvis du vil holde det ude  – hvor lang transporttid har gæsterne mellem kirke og feststed?
 • Hvad findes der af overnatningsmuligheder til gæster, der kommer langvejs fra?

Afstanden fra kirken er vigtig. De fleste gæster vil også være med i kirken, og det vil derfor være godt at lokalet ikke ligger alt for langt fra kirken.

Hvilke mulige steder kan du holde barnedåb?

Der er mange muligheder for at finde et sted at holde barnedåb:

 • Derhjemme – f.eks. i stuen, gildesal eller festtelt i haven
 • Beboerlokale
 • Lejet festlokale / selskabslokale
 • Sognegård
 • Forsamlingshus
 • Kro
 • Café
 • Restaurant

Det billigste er selvfølgelig at holde festen hjemme, hvis man har plads. Om sommeren kan du sætte et party telt op i haven eller man kan måske låne et lokale af venner, måske kender du nogen som har et beboerlokale, de kan låne, der hvor de bor?

Hvis man ikke har de muligheder, kan man leje et festlokale / selskabslokale eller det lokale forsamlingshus. Du kan også holde festen på en lokal cafe, restaurant eller kro. Jeg har for eksempel været til barnedåb i en cafe, der lå ved den lokale sportshal. Her kunne børnene, der var med til festen let løbe rundt og lege, da der var masser af plads.

Så der findes masser af muligheder for at finde et sted til barnedåben. Men forhør dig rundt omkring i lokalmiljøet eller spørg venner eller måske findes der en facebookgruppe for den by eller det område du bor i, hvor du også kan spørge.

En anden mulighed er at undersøge med den kirke hvor barnedåben skal holdes, om de råder over et lokale man kan leje. Sognet har ofte lokaler, fx sognegård eller lign. som man kan leje i forbindelse med barnedåb og ofte til billige penge.

Sæsonen for barnedåb er jo året rundt selvom mange foretrækker forår/sommer. Det betyder, at der ikke er pres på selskabslokaler på samme måde som ved konfirmationer og bryllupper, som ofte ligger på få dage i foråret, forsommeren og sensommeren. Men derfor kan det alligevel være en god ide at bestille festlokalet så hurtigt som muligt.

Læs også: Sådan planlægger du den perfekte barnedåb

Hvordan fungerer feststedet?

Hvilket indtryk får I af selve stedet – virker det hyggeligt og rart? Rent? Er lokalet stort nok? Hvordan ser toiletterne ud? Er der plads til barnevogne og pusleplads, hvis der er mange små børn med.

Men det er også meget vigtigt at vurdere de personer, som arbejder på stedet – er de flinke og høflige? Har de styr på tingene? Svarer de på henvendelser hvis du kontakter dem på mail eller telefon? Du kan også tjekke dem på trustpilot.com eller tripadvisor.com. Husk bare, at en enkelt sur anmeldelse ikke behøver at betyde noget, men det er ikke så godt, hvis der er mange. Det kan give en god indikation af, om de har styr på tingene og kan skabe nogle ordentlige rammer om jeres arrangement.

Tænk på børnene når I vælger sted

Hvis der er mange børn blandt gæsterne er det godt at overveje et sted, som har nogle grønne arealer rundt om eller en indhegnet have. Nogle steder har kroen eller restauranten endda en lille legeplads tilknyttet. Overvej også om stedet ligger lige ud til en trafikeret vej, hvor børnene nemt kan løbe ud. Dine gæster med børn vil elske dig for det, hvis de får mulighed for at spise lidt mad uden konstant at skulle tjekke om børnene løber væk eller er ved at blive kørt ned. En bonus ved et sted med grønne arealer er, at I kan få taget nogle fine billeder af jeres lille dåbsbarn med en pæn baggrund.

Tjek omgivelserne inden du bestiller sted

En ulempe ved at vælge et feststed i landlige omgivelser er, at der kan være landbrug, som vælger at køre gylle ud netop som I sætter jer til bords eller de går i gang med at høste, mens vinden blæser i jeres retning, så der er halm allevegne, det kan være svært at gardere sig imod.

Men du kan undersøge om der skal være motionsløb, cykelløb, kræmmermarkeder, byfester, festivaller eller lign, som larmer og giver lange trafikkøer, afspærrede veje og parkeringsproblemer. Her kan du tjekke lokalavisen på nettet, eventuelt også fra samme periode sidste år og se om de skriver noget eller kikke på kultunaut.dk, som lister alle kommende begivenheder i Danmark, du kan også spørge på det lokale bibliotek.

 

Se også: 10 gaveidéer til barnedåb – det bedste legetøj til baby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *