Mad og kage til baby shower – hvad skal vi spise?

Når I skal arrangere mad til baby shower, skal det ikke være den store middag, men gerne noget simpelt, men lækkert. Her får du forskellige idéer til mad og kage til baby shower

Mad og kage til jeres babyshower kan være:

  • Baby shower kager –  forskellige lækre kager, cupcakes og boller
  • Fingermad og småretter
  • Drikkevarer

Se inspiration til mad og drikkevarer i artiklen nedenfor.

Mad og kage til baby shower

Hvad I end vælger, bør det være noget simpelt, som er hurtigt at lave eller kan medbringes, hvis I holder babyshower som sammenskudsgilde. Det er heller ikke meningen, at I skal sidde ved bordet i timevis – det skal være god mad til hygge og samvær, men der skal også være tid til baby shower lege og gaveåbning.

Babyshower kage

Babyshower cupcakes

Cupcakes, mini cupcakes eller baby shower muffins – kært barn har mange navne! Dette er et utroligt populært valg af kage til baby shower: Cupcakes eller muffins findes i utrolig mange varianter – vanilje, forskellige bær, chokolade, gulerod, red velvet og du kan ovenikøbet lave en flot topping med smørcreme i forskellige farver. I kan også dekorere jeres cupcakes eller muffins med kagepynt til babyshower – få inspiration her

kage baby shower, baby shower cupcakes opskrift, baby shower kage pynt, baby shower kagepynt, Mad og kage til baby shower

Baby shower kage opskrift

Her får du en masse forslag til babyshower kager:

Lagkage – der findes masser af varianter fra den helt traditionelle til chokolade, mocca, jordbær osv. Se en stor guide til lagkager her.

Vandbakkelser / Wales boller med hindbærcreme og flødeskum, se lækker opskrift her. Det er en lækker kage til babyshower.

Chokolade drømmekage eller den almindelige variant af drømmekage. Se opskrift fra Arla her

Brunsviger! Denne fynske klassiker er altid god og smager pragtfuldt. Se en opskrift her.

Traditionelle boller. Se opskrift her

Frugttærte eller måske rabarberkage hvis det er sæson. Også en lækker babyshower kage.

Brownies, lækker chokoladekage, den er bare mums! Se opskrift her

Gulerodskage med ostecreme. Også en dejlig kage. Her er en god opskrift.

Nøddetærte, se en dejlig opskrift her.

Roulade f.eks. hindbær eller brombær, se opskrift her

Macarons i flotte farver. Her er det nok nemmest at købe dem, med mindre du er en haj til at lave dem i forvejen!

Mad og kage til baby shower, kageopskrift baby shower, kage til babyshower

Chokoladefontæne / chokoladefondue

Mums! Hvem elsker ikke chokolade! Den ultimative idé til et festlig indslag ved jeres babyshower er at placere en chokoladefontæne eller fondue på bordet, hvor I kan dyppe jordbær, marshmellows og udskåren frugt, mens I hygger og snakker. En chokoladefontæne/fondue  kan bruges til mange festlige lejligheder.

Se også: Gaver til baby shower – de bedste gaveidéer

Mad til babyshower: Ideer og inspiration til fingermad og småretter

Hvis du synes det bliver for sødt, hvis der kun er kage til baby shower, så kommer her en masse inspiration til baby shower mad. Der er et kæmpe udvalg, når vi snakker om fingermad og andre hurtige småretter. Her er nogle ideer til, hvad der kan være lækkert.

Små trekantede sandwiches, som  kan fyldes med røget laks, æggesalat, hønsesalat, tunmousse, ost og skinke, kylling og bacon og meget mere – kun fantasien sætter grænser.

Små sprøde gulerods, selleri og agurkestave og forskellige typer af pesto eller anden dip, f.eks. tzatziki – se opskrift på tzatziki her.

Mini tærter kunne være et lækkert bud på en ret til jeres baby shower. Fyldet kan være med røget laks, skinke og tomater, broccoli og kylling, porre og svampe. Se opskrift her

Bruschetta. Det er et lækkert ristet italiensk ciabattabrød med hvidløg, god olivenolie, solmodne tomater og frisk basilikum. Lav dem også med soltørrede tomater og bøffel mozzarella. Se opskrift her.

Små kyllingelår, som du kan stege i ovnen. Brug forskellige krydderier, såsom garam masala eller tikka masala. Man kan også bruge rosmarin og hvidløg, chili eller sød paprika.

Mini pizza eller pølsehorn. Det er en sikker vinder!

Kyllinge satay.  Det er kyllingebryst skåret i lange mellemtykke strimler  på en træpind. Kyllingen lægges i en lage i 8 timer. Derefter grilles eller laves de i ovnen. Det er både nemt og lækkert og de kan serveres sammen med peanutsauce og thailandsk agurkesalat. Se opskrift her

Mini forårsruller. En lækker lille forårsrulle med kylling, rejer, skinkestrimler eller hakket okse. Lav nogle forskellige typer dip til, såsom soja og sød og stærk chili. Se opskrift her.

Tapas bord med serrano skinke, oliven, spanske oste, artiskok,  små røde fyldte pebre, gode spanske brød osv.

Mini frikadeller. Du kan lave græske oksefrikadeller, kyllingefrikadeller, kalkun / hvidløgsfrikadeller eller almindelige frikadeller. Der findes masser af opskrifter på lækre frikadeller. 

Krabbekager. Det smager dejligt. Krabbekød finfordeles og blandes med krydderier, hvorefter det bliver samlet til en lidt løs dej og derefter steges de på panden. Se opskrift her.

Sliders eller mini burgere, det er små lækre hapsere, som er nemme at spise. Du kan evt. bage dem i en brioche bolle. Se opskrift her.

Dadler svøbt i bacon og stegt  i ovn er også en lækker godbid. Baconen holdes fast med en tandstik. Se opskrift her.

Mini tortillas. Tag en stor tortilla og put fyld som laks, philadelphia smøreost og rucola salat i. Det kan også være kylling og panchetta med salat. Rul den stramt sammen og  skær dem i tre til fire dele.

Mange elsker kæmperejer. De kan serveres på et fad med bund af salat, citronstykker og små tomater. Lav en god dip til.

Frisk frugt er også godt: Jordbær, melon, friske bær, ananas og eksotiske frugter.

Jeg vil ikke anbefale, at I serverer Sushi til jeres babyshower arrangement. Gravide skal være påpasselige med Sushi, dels skal fisken have været frosset inden brug og visse typer af rovfisk, f.eks. tun må ikke spises, hvis man er gravid.

Du har nu fået en masse inspiration til kage til babyshower, baby shower kageopskrift og mad til baby shower. Men der hører jo også drikkevarer til og nedenfor får du nogle idéer til drikkelse.

Se også: Gaver til baby shower – de bedste gaveidéer

Drikkevarer til Babyshower

Udover mad og kage til baby shower, skal I jo også have noget at drikke. Drikkevarer kan være helt traditionelle som f.eks.:

  • Juice eller hyldeblomstsaft, evt. med et frossent jordbær
  • Sodavand
  • Kaffe og te
  • Kakao med flødeskum

Smoothies til babyshower

Smoothies er en super lækker mulighed til et baby shower. Her er mange muligheder, f.eks.:

Lækker jordbær smoothie, du kan se opskriften her.

Smoothie med jordbær og bananse opskriften her

En anden mulighed er en smoothie med mango og appelsin 

Du kan også lave en Smoothie med ananas

Smoothie med mango og banan er også en god mulighed, mango og appelsin

Se mange flere opskrifter på smoothies her

Du kan også peppe dine smoothies op med flotte sugerør – se stort udvalg her

Alkoholfrie drinks

En anden mulighed er at servere alkoholfrie drinks – det kunne være festlige klassikere som Pina Colada, Strawberry Daquiri eller Mojito.  I bør ikke servere alkohol til et babyshower, da det ikke vil være så festligt for den vordende mor at se jer andre sidde og drikke hvidvin eller drinks, men alkoholfrie drinks er en festlig mulighed, hvor alle kan være med.

Her kommer et par forslag:

Strawberry Daiquiri – uden alkohol. Se opskrift her 

Piña Colada uden alkohol – se opskrift her 

Mojito uden alkohol – se opskrift her

Se flere eksempler på lækre alkoholfrie drinks her

Du kan gøre dine drinks endnu flottere med drinkspinde – se et stort udvalg her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *